Perjantaipullo 48

1 Lok

サントリー 黒烏龍茶

Eli Suntory Kuro Uuloncha, eli Syntoryn Musta Oolong-tee. En ole mikään teeasiantuntija, joten oolong-teen osalta menen pitkälti wikipediaan pohjautuen. Nähtävästi melko kallis teelajike vihriän teen ja tumman teen väliltä. Puteli on miehekkään musta ja sitä koristaa paljon, ah niin eksoottisia, kanjimerkkejä.

Tuo tee on paikallisten viranomaisten toimesta määritetty vähän vastaavalla leimalla kuin Suomessa funktionaaliset elintarvikkeet. Elikkäs jonkinmoista terveellisyyttä odotettavissa. Tuo tee ilmeisesti sisältää runsaasti OTPP:tä (oolong-tee polymerisoituneita polyfenoleja). Ou jeah! Nuo pirulaiset estää ravinnon rasva-aineiden imeytymistä ja tutkimusten mukaan vähentää jopa 20% seerumin triglyseriditasojen nousua. Kiinnostuneet voipi hyökätä Google Scholariin ja etsiä tietoa. 😛

Paikalliset diggaa ihan simona kaikesta terveellisestä, joten tätä teetä voi löytää useimmista Suntoryn automaatesta. Joskus jotkut automaatit on pyhitetty vain tälle juomalle ja ne on taktisesti sijoitettu esim. raamen-ravintolan liepeille. Kun maha on täynnä joskus rasvaistakin raamenia niin terveystietoinen salariiman voi kiskaista tuon pullon huiviin ja mennä hyvillä mielin jatkamaan päivää.

Entä maku?!? Kaikki terveellinen on pahaa, eiks je. Taannoinen Healthya-juoma kiskaisi perjantaipullossa legendaarisen pohjanoteerauksen (1/10). Hyhhh… se oli pahaa, kuin mädäntynyt merimakkara. Tämä Suntory tuli kyllä siltä kannalta vähän puun takaa että maku on ihan jees. (tai sitten mun makuasti on peruuttamattomasti muuttunut paikallisiin kummallisuuksiin sopivaksi). Ei ylitse makea, vain hieman karvas… ehkä vähän ohramainen sivumaku. Ei paha, ei paras.

Taas tuli viitonen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: