Tokyo Sky Tree light-up

13 Lok

Tänään oli tuon Japanin korkeimman rakennuksen (ei ole edes vielä valmis) ulkovalojen testaus. Homma ei kuulemma ollut tarkoitettu yleisölle, mutta silti paikalla oli paljon ihmettelijöitä sekä papparaisia kameroineen ja kolmijalkoineen. Valojen testaamisen piti alkaa noin puoli seitsemän ja ensimmäiset LEDit syttyivät siinä varttia vaille seiskalta. Tässä kokeessa käytettiin vain 50 LEDiä, kun lopulta valmiissa tornissa palaa 2000 Panasonicin LEDiä. Kuvassa näkyvä sininen kajastus ”taivaspuun” rungossa tulee näkymään kauttaaltaan ympäri. Lisäksi maantasosta ja 350 metrin korkeudesta runkoa valaisee valkoiset valot. Näiden lisäksi keskiosassa on valkoisia kirkkaita spotteja (kuvanottohetkellä eivät olleet päällä). Tämä oli ensimmäinen ja ainoa tilaisuus nähdä nuo valot päällä ennen kuin valmis torni avataan vuonna 2012.

Kävelin hieman Sumida-joen rantaa ja tsekkailin muita kuvakulmia. Yllä olevassa kuvassa tornin huippu on mennyt pilveen… Juu-u, on se korkea jo nyt.

Kävellessäni takaisin kohti Asakusan metroasemaa, vastaan tuli mies ison videokameran kanssa. No, arvatenkin tämmöinen ulkvisti pistää silmään torninkatselijamassassa kuin esim. ööö…. Sky Tree Tokion siluetissa (vau, olipa jouheva ja mielikuvituksekas vertaus). Kameramies kysäisi joskos haluaisin vastailla muutamiin kysymyksiin. Suostuin haastikseen ennen kaikkea levittääkseni tervehenkistä suomikuvaa paikallisten keskuuteen… niin vissiin. Ensiksi kameramies sokaisi minut tajuttoman kirkkaalla kameravalollaan (jes, häikäisyvirnistys näyttää varmaan tosi hyvältä videolla) ja sitten kysäisi varovasti että osaanko Japania. Ajattelin että vedetään nyt sit kunnolla vaikeamman kautta ja myönsin osaavani vähän.

Aluksi tuli peruskyssärit tyyliin ”Mistä olen kotoisin?” ja ”Kuinka kauan olen ollut Japanissa?”. So far so good… Sitten hän kysyi että mitä pidän valaistuksen värityksestä. Vastasin siihen jotain suunnilleen ”Ihan kiva. Sininen väri on sopivan rauhallinen.” Sitten kamerasetämies kysyi että minkälaisia kuvia olen nyt ottanut. (kosahdus) Tuohon kyssäriin kun sanavarasto ei hirviän hyvin riitä. Seurauksena oli erikoinen sekameteli Japania ja ajoittaisia Englanninkielisiä sanoja kuten ”wide angle”, ”reflection”, ”composition”, ”shutter speed”, ”stabilation” ja niin edespäin. Muutenkin hutera lauseiden rakenteen kasaaminen järkevästi romahti kuin esim. ööö… huonosti rakennettu Sky Tree maanjäristyksessä. Tämän jälkeen seurasi molemminpuoleista kiittelyä ja kumartelua. Lopuksi kysäisin että minkä kanavan kuvaaja hän oli. Ilmeni että ukkeli on TBS:n leivissä. No ”jes”… ei sitten ihan pienimpiä telkkufirmoja täällä. Todennäköisesti kuitenkin mussutukseni oli sen verran epäselvää ettei tuota pätkää tulla TV-lähetyksessä näkemään (ei mulla tosin ole telkkuakaan).

Järkytyksestä selviydyttyäni ja hämäränäön palauduttua, jatkoin kuvien näpsimistä. Yllä olevaan kuvaan otin mukaan tuon talon päällä olevan kultaisen King-Kong-size ulosteen, josta aikaisemmin jo mainitsin. Kuvassa näkyy myös ne valkoiset spottivalot… tai siis ei näy kunnolla. Jos haluat ne nähdä niin käy kurkkaamassa isompiresoluutioinen kuva tuolta kuvagalleriasta —>

Kaiken kaikkiaan, valoshow oli tornin osalta vähän laimea. Mikä on ymmärrettävää kun valoista oli vain noin 2,5% käytössä. Reissu ei kuitenkaan ollut hukkaan heitetty, koska muutenkin halusin kuvata Sky Treen jossain vaiheessa. Myös valojen heijastuminen joen pintaan teki kuvista paljon mukavemman näköisiä vaikka itse torni olikin vain vähän valaistu.

3 vastausta to “Tokyo Sky Tree light-up”

 1. Kirsi 14.10.2010 klo 04:04 #

  julkkis

 2. äiti 14.10.2010 klo 15:55 #

  No jee, tosiaan!!! Oikea Suomi-poika julkisuudessa! Harmi, ettet itse tule tietämään pääsitkö telkkariin, jos ei joku tuttu sitten näe sinua sattumalta…
  Hyvä hyvä!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vanha uusimaailma ja uusi uusimaailma?? | Tatu @ nihon - 11.07.2014

  […] ja täten Japanin korkein rakennus ohittaen Jokohaman Landmark Towerin neljällä metrillä. Toki Skytree ja vanha Tokyo Tower on korkeampia, mutta ne lasketaankin kuuluvan torneiksi vähäisen […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: