Princeton Bluetooth kuulokkeet, PTM-BAH3

25 Lok

Koska siis vanhat Bluetooth kuulokkeeni sanoivat pelisopimuksensa irti, tuli minun etsiä ja hankkia uudet tilalle. Jos on maistanut langattomuuden ihanaa vapautta, on vaikea enää palata piuhojen kahlitsevaan ankeuteen. Kun lähdin surffailemaan vaihtoehtoja netistä, oli kriteeteinä kohtuullinen hinta, ylipään tai niskan takaa rakenne (inhoan korvaan tungettavia nappeja) ja normaalit äänenlaatu- sekä fyysinen kestävyysvaatimukset. Kultalusikka suussa syntyneet voipi tietty hankkia ökykalliit Sennheiserit, mutta onneksi myös tavallisille kuolevaisille on tarjolla muutama vaihtoehto.

Loppukarsintaan selviytyivät Sonyn ja Princetonin kuulokkeet. Kuten artikkelin otsake kertoo valinta osui lopulta Princetoniin. Syitä tähän oli mm. kuulokkeiden rakenne: Sonyssa panta on muovia, Princetonissa metallia, Sonyssa korvapehmikkeet on pelkkää vaahtomuovia, Princetonissa suljettu jäljitelmänahalla. Muita eroja on designtyyli (S – futuristinen, P – retro) ja kaiutin elementtien koko (S – 3 cm, P – 4 cm). Eli, metalli on mielestäni parempi kuin mahdollisesti poikki napsahtava muovi, retrotyyli maistuu maukkaammalle sekä suurempihalkaisijainen äänielementti lupaili tuhdimpaa saundia.

Lisäksi hokasin Princetonin olevan tosi hyvässä tarjouksessa Rakutenin kautta. Tuo setti kustansi kotiin kuljetettuna vain noin 5000 jeniä, kun Bic Camera myy samaa kamaa melkein 10000 jenin hintaan.

En ole mikään kultakorva, joten en osaa sanoa onko äänenlaatu huippuluokkaa. Minulle se on aivan riittävää näissä kuulokkeissa. Toki vain langalliset kuulokkeet sopii kriittiseen musan kuunteluun. Taustasuhinoita tai rätinöitä ei näissä kuulu, ääni tuntuu toistuvan puhtaasti eikä säry taajuusskaalojen ääripäissä. Kuulokkeet toki tukevat HFP, HSP, A2DP, AVRCP –Bluetooth protokollia. Kuulokesetti pariutui ongelmitta HTC Touch Pro puhelimen ja Samsung Q330 tietokoneen kanssa. Kaikki odotetut käyttötoiminnot onnistuivat ongelmitta; play/pause, äänenvoimakkuuden säätö ja seur./edell. kappale (puhelimessa Media Player, PC:ssä iTunes). Puhelinta käytettäessä saapuvaan puheluun vastataan painamalla play/pause -nappia. Kannattaa huomioida että Applen ”äly”puhelimissa on rajoitettu tuki AVRCP:lle, nettikeskusteluiden mukaan niissä usein voi kontrolloida vain esim. äänenvoimakkuutta.

Fyysisesti setti sopii ainakin minun päähän, joskin säätö pitää laittaa lähes pisimpää asetukseen (taidan omistaa ison pään, vaikka se ei kyllä tunnu korreloivan älyn määrään ollenkaan). Kuulokkeet ei purista päätä ylikovaa, mutta tuo ylipään panta ei salli hirveän innokasta headbangausta tahi aktiivisia urheilulajeja. Princetonin kontrollinappulat ei ole niin hyvät kuin aikaisemmissa kuulokkeissani, Cardo S-2:ssa. Harvemmin tosin niitä tulee muutenkaan näppäiltyä. Kuulokkeissa on erillinen namiska neljän eri basso-profiilin valitsemiseen. Pienellä testailulla löytänet itsellesi sopivan ja voit jättää sen siihen (asetus säilyy vaikka kuulokkeet sammuttaa).

Manuaali kertoo akkujen latautuvan tyhjästä täyteen kahdessa tunnissa ja täysi akku riittää 9 tunnin jatkuvaan kuunteluun tai 250 tunnin päälläoloon ilman kuuntelua. Riittänee ihan hyvin koko päivän ajaksi ja satunnaisella kuuntelulla varmaan viikoksi ilman latailua. Pakkauksessa tuli mukana ohjekirja (vain japaniksi), laturi sekä iloisena yllätyksenä miniUSB-piuha. Elikkäs luurit voi lataa suoraan koneesta eikä erillistä laturia tarvitse ottaa mukaan kun lähtee PC:n kanssa reissuun.

(Sidenote) standardoitu miniUSB on paras ratkaisu kännyjen ja muiden kannettavien lataamiseen. Muut ratkaisut on vain kuluttajan kiusaamista. Vink, vink Nokia ja iYhtiö.

Olen toistaiseksi tyytyväinen noihin kuulokkeisiin. Toki puran tuntoja vaikka tuossa Twitter-kuulumisissa, jos/kun jotain valittamisen aihetta näistä ilmenee.

PS. Kuvissa kuulokkeiden kanssa lähempää tuttavuutta tekevä ulkoinen kovalevy ei kuulunut pakettiin.

5 vastausta to “Princeton Bluetooth kuulokkeet, PTM-BAH3”

 1. Kirsi 25.10.2010 klo 16:05 #

  ihkis!

 2. acjama 26.10.2010 klo 04:20 #

  Aika halvalla lähti! Mutta Bluetoothista ei taida tulla niitä ihania alataajuuksia (15Hz ja alle), joilla junan ja muun metelin saa peitettyä? Alkavat nuo vasaraluut vanhalla haurastua, ei voi enää vääntää iPodia tappiin kuten ennen… No ei voinut ennenkään, kun ei ollut iPodiin varaa, mutta uskoakseni sanomani ydin välittyi tuossa.

  • Tatu 26.10.2010 klo 04:42 #

   Niin, en tiiä sit. Valmistajan sivut väittää skaalaksi 10~20000Hz. Olkoon todellisia arvoja tai ei… tuntuu riittävän mun kouluttamattomille korville.

   • acjama 26.10.2010 klo 09:57 #

    Ihan totta? 10Hz voisi riittääkin. Eipä nuo johdot minuakaan oikein ilahduta. Pitääpi katsella…

    • Tatu 26.10.2010 klo 11:03 #

     Aye! Linkki löytyy artikkelista.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: