Yliopistolta himaan kävellen

2 Mar

Koska sää oli tänään kohtuullisen hyvä, eikä mulla ollut parempaakaan tekemistä, päätin kävellä kotiin normaalin bussiköröttelyn sijaan. Tulipahan samalla vähän liikuttua ja näki paremmin näitä asuinympäristöjä. Mukana oli laukussa Nikon S560 taskukamera, joten voitte nähdä millaisia nuo arkiset maisemat tällä suunnalla näyttää. Matkaa yliopistolta kämpille on linnuntietä noin 3 kilometriä.

Aivan yliopiston vieressä on mäen päällä melko luonnonvarainen puisto. Yllä oleva kuva on sieltä Toyodan suuntaan. Tuolla jossain se kämppä siintää. Mäki ei ole huiman korkea, mutta reitti kuitenkin mutkittelee edes takaisin rinnettä alas, joten kilometrejä kertyy jo siinä ihan mukavasti. Puistossa näkyi tuohon aikaan vain muutama paikallinen mummeli ja papparainen päiväkävelyllä. Mäen juurella on asuintaloalue… paikallinen kaavoitussuunnittelu (tai pikemminkin suunnittelemattomuus) aiheuttaa sen että tuommoiset alueet on usein aikamoisia sokkeloita. Tietenkin olin fiksuna liikkeellä ilman karttaa ajattelulla ”Tohon suuntaan kävelen niin kohta tulee vastaan Keio-junalinja, siitä yli niin seuraavana on Asakawa, siitä yli niin seuraavana Chuo-linja… en voi eksyä”. No, ongelmaa ei varmaan olisi ollut jos olisi vapaasti voinut kävellä, mutta peijjoona kun tuolla oli paljon umpikujia. No, kysäsin sitten yhdeltä papparaiselta, että missäs juna-asema mahtaapi olla. Pappa ohjeisti mua oikaisemaan ilmeisesti hänen oman pihan läpi toiselle tielle jota pitkin pääsi suoraan jatkamaan eteenpäin. Jei, ystävällistä.

Asakawalta, jossa kävin aikasemmin kuvaamassa elukoita, näkeepi sään salliessa Fuji-vuoren huipun. Sen siluetti näkyy yllä olevassa kuvassa horisontissa. Näyttääkö se teistä pikkuiselta? No, ehkä sen takia että matkaa sinne on noin reilu 40 kilometriä. Vaikka silmillä näkyy niin enpä taida ihan heti lähteä kävelemään tuota matkaa.

Zoomataanpa kameralla vähän lähemmäksi. Jep jep, siellä se on ja luminen huippu. Harmi vaan ettei kämpän ikkuna ole tuohon suuntaan ja tarpeeksi korkealla.

Laitetaas tähän lopuksi vähän kuvia matkan loppuvaiheilta, itse Toyodasta.Mainokset

2 vastausta to “Yliopistolta himaan kävellen”

 1. äiti 02.11.2010 klo 18:33 #

  Olipa kiva nähdä kuvia sinun nykyisistä kotikulmista! Kaunista näyttää olevan.
  Minulla onkin se käsitys (ja muutama oma kokemus) että japanilaiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Muistan varmaan lopun elämääni ihanan kassatädin Osakan eräässä puutarhassa (jonka nimeä en tietenkään muista).

  • Tatu 02.11.2010 klo 18:51 #

   En mä tota Toyodan keskustaa hirveän kauniiksi lähtisi kehumaan. Aika tyypillinen japanilainen taajama. Nuo vanhantyyliset katuvalot tosin on ihan hauskan näköisiä keltaisessa valossaan pimeän tultua.

   Näppäilen sitten joskus iltakuviakin ja pistän esiin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: