Arashiyama ruskassa

2 Jou

Menin tsekkaamaan ruskameininkiä entisen työkaverin ja hänen vaimonsa kanssa Kioton Arashiyamaan. Olin käynyt siellä aikaisemminkin, mutta tällä kertaa reissun tarkoituksena oli lähinnä ruskan valokuvailu. Aikaisempi artikkeli on näemmä sattumalta melko tarkalleen vuosi sitten kirjoitettu. Hah!

Kohteina oli mm. Hozu joki, Tenryuu-ji, bambumetsikkö, Takiguchi-dera, Adashino Nenbutsu-ji, Daikaku-ji… Artikkeli keskittyy nyt kuitenkin ruskakuviin eikä temppeleiden taustoihin. Kiinnostuneet voi googlailla tietoa mestoista netistä.

Tenryuu-jin liepeillä.

Pandan sapuskaa bambumetsikössä.

Ihmismassa tuijottelee poseeraavaa kurkea. Vaikka olimme liikkeellä melko aikaisin, niin silti Arashiyama oli täynnä ihmisiä. Juna-aseman liepeet ja joenranta oli melko tukossa, mutta myös syrjäisemmillä alueilla riitti ruskan ihmettelijöitä. Toisaalta, päivä oli sunnuntai, joten lienee ymmärrettävää.
Päivä oli täysin pilvetön ja lämpötilat auringossa nousi yli +20C. En aamulla tullut katsoneeksi säätiedotusta, joten sainkin sitten kannella koko päivän mukaan ootamaani turhaa takkia. Pilvettömyys sai aikaan myös erittäin ”kovan” valaistuksen keskipäivällä. Ihmissilmille värit näkyy tuolloin ihan mukavasti, mutta valokuvausta ajatellen värit tuppaavat kovassa keskipäivän valossa haalistumaan. Onneksi kuitenkin luonto oli tällä kertaa järjestänyt poikkeuksellisen värikkään ruskan, joten iso ongelma siitä ei tullut. Erittäin kuuma kesä ja melko nopeasti viilentynyt ilma kuulemma on syynä tämän vuoden voimakkaaseen ruskaan.


Adashino Nenbutsu-jin kivilyhyjä.Cosmos bipinnatus, Wikin mukaan Kaunosilmien kasviheimoon kuuluva kasvi jaksaa vielä kukkia tuolleen marraskuun loppupuolella.

Daikaku-ji on kuuluisa Saka Goryu koulukunnan ikebanan syntypaikkana. Siellä onkin usein esillä erilaisia kukka-asetteluteoksia.


Viimeisenä boonuksena kuva junasta. Aivan JR Saga Arashiyaman aseman vieressä on museo joka jostain syystä esittelee höyryvetureita ja pianoja. Ehkä vähän outo kombo, mutta jos jompi kumpi tai jopa molemmat kiinnostaa, niin lienee ainakin sisäänpääsymaksun arvoinen kokemus.

Kaiken kaikkiaan päivän aikana tuli käppäiltyä Arashiyamassa vähintään reilu 10 km, minkä jälkeen suuntasimme takaisin keskustaan ja sapuskoimaan teppanyaki ravinteliin.

2 vastausta to “Arashiyama ruskassa”

  1. äiti 02.12.2010 klo 18:15 #

    Toinen toistaan upeampia kuvia, jälleen kerran!!! Silmä (ja mieli) lepää niitä katsellessa.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nijo-linna « - 07.12.2010

    […] Tuo päivä oli pilvinen ja iltapäiväksi oli luvattu sadettakin. Täysin eri sää verrattuna edellisen päivän auringonpaisteeseen. No, ei sää miestä lannista, jos ei mies säätä… eiku… No […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: