Toyoda at night

3 Jou

Tässä artikkelissa esittelen näppäämiäni kuvia iltaisin täällä Toyodan aseman liepeillä. Visuaalisena tallennusvälineenä on toiminut taskukamera, mikä ei todellakaan loista pimeäkuvauksessa (eheh… sanaleikki). Luvassa siis kohtuullisen suttuisia kuvia by mr. shaky-hands. Yllä on kuva Toyodan aseman kääntöpaikasta. Siellä nakottaa joka hetki vähintään viisi taksia odottamassa… usein niitä on jopa päälle kymmenen seisomassa näennäisen tyhjänpanttina. Joskus yliopiston dösälläkin on vaikeuksia päästä perille. Tässä aseman välittömässä läheisyydessä on useita izakaya-baareja, kirjakauppaa, mäkki, liukuhihnasushimesta yms. yms. …ja tietty kaksi pachinko-hallia.

Pääkadun varrelta löytyy niin pankkia, kännykauppaa, apoteekkia kuin pikaruokamestojakin. Sisäänheittäjät kailottavat tuolla joka päivä yleensä ”kuuroille korville” satoi tai paistoi. Se ei kyl olisi ollenkaan mulle sopiva työ. Olen liian mukavuudenhaluinen.

Toyoda on siis Chuo-linjan varrella. Kuvassa linjan Rapid-juna painelemassa kohti Shinjukua. Nähtävästi kuvan perusteella puolessa sekunnissa juna ehtii noin 4 metriä eteenpäin. Mikä on junan tuntinopeus? Siinä tylsistyneille melkoisen tylsä pähkinä.

Tässä pääkatujen risteys. Suojatiet menee fantsusti keskeltä ristiin kuin ruuhkaisemmassa paikassa ikään. Taustalla olevassa rakennuksessa onpi Keio Store -supermarketti, josta tulee useimmiten hankittua apetta. Sen vieressä on Mister Donut, jossa en ole käynyt edes viikottain… uskokaa tai älkää.


Pääkatujen varrella olevat vanhahtavat katulyhdyt on…
ihan kivat.


Paikallisen päiväkodin jouluvalot. Noi on vielä kohtuullisen hillityt. Matkan varrella yliopistolta himaan on pari omakotitaloa joiden pihoilla on aivan kaamean mauttomat valoinstallaatiot… urgh! Niin pahoja en edes Suomessa, tuossa ledivalopötkylöiden luvatussa maassa, muistaakseni nähnyt. Valitettavasti niistä on jokseenkin mahdotonta ottaa kuvaa ollessa liikkuvan bussin kyydissä.

Tuota keski-ikäisille ja keski-luokkaisille sopivia vaatteita myyvää kauppaa pyörittää keski-ikäinen ja keski-luokkainen mummeli. Kaupan yhteydessä on keskikokoinen keskiharjakattoinen asuintalo.

Tuossa talossa majailee kyltistä päätellen joku keittiösuunnittelija.

Tuon epilepsiasäteitä lähettävän juoma-automaatin vieressä oleva talo on puolestaan…
ööö… keltainen.

Tuommoiselta siis näyttää Toyodan urbaanit seudut iltasella. Mesta on tyypillinen japanilainen taajama, eikä siellä juuri mitään erityistä mielenkiinnon kohdetta ole. Normaalin asumisen kannalta täältä löytyy ihan sopiva sekoitus kauppoja, puistikkoja, ravinteleita ja… juoma-automaatteja.

Mainokset

3 vastausta to “Toyoda at night”

 1. Topi 03.12.2010 klo 20:02 #

  Lähtötietojen mukaan n. 28,8 km/h.

  • Tatu 04.12.2010 klo 16:05 #

   arvasin!
   …että suoritat pähkinän.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tohokun maanjäristys « - 12.03.2011

  […] paljon ihmisiä jonossa, koska junat eivät siis Chuo-linjalla kulkeneet. Normaalisti asemalla on kymmenkunta taksia nakottamassa… eilen niitä ei ollut tietenkään yhtään. Ilta lienee ollut taksisuhareille melkoisen […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: