Kodai-ji

10 Jou

Siinä vaiheessa kun saavuin Kodai-jille, Itä-Kiotossa, oli alkanut jo satamaan aika rankasti. Sateesta huolimatta temppelissä oli aika paljon populaa. Kodai-ji sijaitsee läntisen Kioton temppeli/pyhäkkö-ryppään keskellä, kuten oheisesta kartasta näkyy. (huom! Karttaan ei ole merkitty läheskään kaikkia pyhiä paikkoja. Niiden näyttäminen on mahdotonta tuolla resoluutiolla.) Siksi se on suosittu välietappi kuuluisempien nähtävyyksien välillä.

Temppelin perusti 1606 Toyotomi Hideyoshin muistolle, hänen vaimonsa, joka tunnetaan tuttavallisella nimellä ’Nene’. Toyotomi itse oli yksi Japanin kolmesta suuresta yhdistäjästä, kahden muun ollessa Oda Nobunaga ja Tokugawa Ieyasu. Nykyään paikka on pyhitetty niin Toyotomille kuin Nenellekkin.

Temppeli sisältää kivi-sammal-puutarhan (yllä). Yleensä tuon tyyppiset puutarhat ei juuri suuria elämyksiä tarjoa ruskan osalta. Vain pari väriä vaihtavaa puuta ja toinen niistä oli jo pudottanut lehtensäkkin. Taustalla näkyvä Buddha-patsas ei kuulu Kodai-jin alueeseen. Kyseessä on vieresellä tontilla sijaitseva Ryozen Kannon sotamuistomerkki Toisessa maailmansodassa kaatuneiden japanilaisten muistolle.

Kodai-jissa on myös japanilainen puutarha. Se on kooltaan jokseenkin pieni, mutta tarjoaa kuitenkin ihan kivasti ruskan värejä. Iltaisin temppelissä on Eikan-don tapaan iltavalaistus. Puutarhan lisäksi mestoilla on pieni taidemuseo sekä temppelin pyhiä rakennuksia. Tyypilliseen tapaan rakennusten sisällä ei saanut valokuvata.


Valitettavasti sade ei tehnyt valokuvaamisesta, niin värityksen kuin käytännön toteuttamisen kannalta kovinkaan helppoa. Sateenvarjon ja kameran kanssa taiteilu sekä kanssaihmisten juurikin silmien korkeudella heiluvien sateenvarjonreunojen välttely oli jokseenkin rasittavaa. Kuvakulmien ja otollisten kuvaushetkien bongailu jäi tällä kertaa vähäiseksi.

Kodai-jista painelinkin sitten junalla Osakaan ja kirjauduin sisään Uehommachissa sijaitsevaan hotelliin.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: