Tokyoflash Hanko

12 Jou


Raptorin biisiä ’Karvanoppaelvis’ mukaillen: ”Hei, onks kello hyvin? Näkyyks tanko? Hei, mikä toi on? Mikä toi on?? Aaah, Hanko.”

Elikkäs jos ihmettelitte kuvan nähdessänne että mikä ihmeen kapistus tuo on, niin se on siis rannekello. Ostin tällä viikolla uuden ajannäyttövälineen, ja koska tavalliset kellot on ihan liian tylsiä eikä riittävän nörtähtäviä, ajauduin katsastelemaan Tokyoflashin valtavirrasta poikkeavaa tarjontaa. Tokyoflash-kellojen kantava idea on poikkeuksellinen muotoilu ja usein myös hyvin poikkeuksellinen tapa näyttää aikaa. Tarkoituksena ei ole vain ajan ilmoittaminen, vaan myös toisinaan haastaa ajattelemaan nopean vilkaisun sijaan. Aika saatetaan esittää erittäin oudosti, voi joutua suorittamaan laskutoimituksia tahi joidenkin kellojen osalta tulee hallita binäärijärjestelmä. Kellojen ulkoasut on vahvasti futuristiseen tyyliin kallellaan. Varmasti tuotteet jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta se on ainakin varmaa että ne herättää paljon enemmän huomiota kuin tavalliset viisari-veikkoset.

In house -designien lisäksi Tokyoflash vastaanottaa ideioita faneilta. Sivustoja seuraavat voivat sitten äänestellä fanisuunnitelmista mielestään parhaimpia. Idean pohjalta sitten firman heebot saattavat suunnitella lopullisen tuotteen myyntiin. Tällä hetkellä kaksi fani-ideaa on päätynyt tuotteeksi asti.


HAASTE: Osaatko päätellä mitä aikaa kello kuvassa näyttää ilman lunttaamista? Kirjoita arvauksesi kommentteihin.

Kovin moni Tokyoflashin kelloista ovat melkoisen suuria. En pidä suurista kellotauluista, ne on vain tiellä. Muutenkin Hanko-kellon yksinkertainen ja metallinen tyyli miellytti silmää. Vaakakupissa painoi myös se että Hanko on valikoiman halvimmasta päästä. Kello tuntuu kuitenkin nyt parin päivän käytössä laadukkaalta. Runko ja ranneke on vahvaa metallia, mikä tuntuu myös painossa pienehköstä koosta huolimatta. Kellon ainoan painikkeen toiminta on jämäkkää ja varmaa.

Nimellä ei ole juuri mitään yhteyttä suomalaiseen merenrantakaupunkiin. Valmistajan mukaan Hanko-kellon tyyli on yhdistelmä modernia yksinkertaisuutta ja perinteistä japanilaista allekirjoitusleimaa, eli juuri Hankoa. Tällä hetkellä kelloa on saatavilla joko sinisillä tai valkoisilla LEDeillä. Kello ei siis näytä aikaa jatkuvasti, vaan on pimeänä, kunnes tuota ainoaa nappulaa painaa. Ledit välähtää nopeassa pyörivässä animaatiossa ja sen jälkeen aika näkyy 7 sekunnin ajan (ellei nappia paina uudelleen ajan näkyessä).

Ajantulkitsemisohjeet voit luntata ko. kellon sivuilta: http://www.tokyoflash.com/en/watches/tokyoflash/hanko/

Tokyoflash toimittaa yli 10.000 jenin tilaukset ulkomaille ilman postituskuluja, myös Suomeen. Ulkomailta maksun voi suorittaa luottokortilla, mutta Japanissa voi vaihtoehtoisesti maksaa käteisellä postimiehelle paketin vastaanoton yhteydessä. Jokaisesta ostosta kertyy pointseja (yksi pojo = yksi jeni), joilla saa sitten alennusta seuraavissa ostoissa. Toimituspakettikin on melkoisen fantsu, kuten ensimmäisessä kuvassa näkyy. Ja kello on pakattu huolellisesti pehmusteiden kera, joten ei tarvitse huolehtia damagesta. Vielä ehtii pukinkonttiin jos vähän erikoisemmat aikaraudat kiinnostaa.

Täytyy sanoa että jälleen Japanin posti osoitti toimivuutensa. Suomen Itella on aivan suolesta ja syvältä verrattaessa JP:hen. Tilaus rekisteröitiin perjantaina ja jo lautantai aamuna klo 10 aikoihin oli postin setä pimpottamassa ovikelloa paketin kera. Käteinen sedälle, allekirjoitus lappuun ja pakettia avaamaan. Nopeaa, helppoa ja vaivatonta kuin konbini!

Mainokset

14 vastausta to “Tokyoflash Hanko”

 1. Amanai 12.12.2010 klo 14:52 #

  Oiskohan 16:10? Jotain neljän paikkeilla kumminkin.

  • Amanai 12.12.2010 klo 14:55 #

   Oho, ei ollutkaan, kello ei käyttänytkään samaa logiikka minun kanssa 😀

 2. Tatu 12.12.2010 klo 14:59 #

  Jeh, ei ole niin helppoa.
  Muutkin rohkeasti yrittämään. 🙂

 3. Topi 12.12.2010 klo 15:06 #

  Hmm. Keskellä on 6 lediä ympyrässä ja keskellä yksi. Keskiledi voisi olla sellainen +6-ledi, eli tuossa kellon tunnit olisi ehkä 7 tai 19. Ulompia hahloja on neljä, joten jos niillä haluaa näyttää minuutteja, täytyy jokaisen näyttää 15 eri yhdistelmää. Jokaisessa hahlossa periaatteessa voisi olla 8 lediä, joilla saa 15 eri lukemaa siten, että ensin ne syttyvät kaikki järjestyksessä, ja tämän jälkeen sammuvat järjestyksessä alusta alkaen. Veikataan, että nollakohta, eli tasan 00, 15, 30 tai 45 on siinä hetkessä, jolloin kaikki ledit palavat. Jos hahlojen järjestys vastaa yhtään perinteistä viisarikelloa, niin tuossa olisi 15:n jälkeen sammunut 5 lediä, joten kello on ehkä 7:20 (19:20). Noin muutoin olen sitä mieltä, että kello, jossa pitää painaa nappulaa nähdäkseen edes ajan, menettää täysin hyödyllisyytensä. Tosin hyötyä tässä on tuskin edes haettu. 🙂

  • Tatu 12.12.2010 klo 15:10 #

   Vastaus on väärin, vaikka oikeilla linjoilla päättelyn kanssa oltiin. Muilla on vielä tsäänssi pokata virtuaalinen palkinto.

   Joo, se että aika ei näy koko aikaa voi olla monille kynnyskysymys.

  • acjama 13.12.2010 klo 03:07 #

   Ummm.. Vedän nyt ihan täysin hatusta, mutta olisiko… tuota… öö.. 7:22? Tai 19:22?

   Nyt meni kyllä kaikki syteen tai saveen, sillä jos sain väärän vastauksen vaikka varta vasten lunttasin manuaalista, se olisi jo aika paha.

   Kivan kaupan löysit! Harmi että joululahjat on jo hankittu.

   • Tatu 13.12.2010 klo 04:01 #

    Ai ai, tuhma Acjama! *heristää sormea*
    Ei saa lunttailla. Kokeen jälkeen menet sitten rehtorin puhutteluun.

    Mutta joo, kannattaa käyttää tota hattua seuraavan kerran kun lottonumeroita olet valkkaamassa, koska vastaus on oikein. Kello onpi 12 tunnin kello, joten se ei erottele AM / PM aikoja.

 4. toget95 12.12.2010 klo 17:22 #

  14.15(tai 2.15)

  • Tatu 13.12.2010 klo 02:30 #

   Valitettavasti huti.

 5. äiti 13.12.2010 klo 10:41 #

  Hienon näköinen!!! Muuta en siitä ymmärräkään, se taas ei ole mitään uutta…

  Nyt minun vastineeni sinun perjantaipullolle joka on joskus vähän myöhässä: Myöhästyneet, mutta sitäkin lämpöisemmät NIMPPARIONNITTELUT Sinulle, Tatu!

  Vielä yksi juttu: Heljä Liukko-Sundströmin kirja ”Toi rusakko” ilmestyy japaniksi helmikuussa 2011. Teoksen on kääntänyt Miharu Inagaki ja se kertoo ennakkoluulojen voittamisesta, ystävyydestä erilaisuuden voimasta ja käsittelee koulukiusaamista.

 6. Iskä 13.12.2010 klo 10:50 #

  Kakskymmentä yli kaks tai kymmentäyli neljä

  • Tatu 13.12.2010 klo 18:54 #

   Molemmat meni huti.
   🙂

 7. Iskä 13.12.2010 klo 20:23 #

  eiku kakskytviisvaille kuus tai kakskytviisyli seitsemän. Riippuu miten päin kello on kuvattu. senkin nörtähtävä poika

  • Tatu 14.12.2010 klo 03:02 #

   Lähellä, muttei aivan oikein.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: