Shinnosai matsuri

15 Jou

Kansain reissun viimoisia etappeja oli pienehkö paikallinen festivaali Osakassa. Tämä oli itse asiassa toinen vierailukertani tuolla Shinnosai matsurissa, mutta tällä kertaa kamerakin oli mukana. Vierailu oli siis myös pienoinen nostalgiatrippi.

Shinnosai festivaali juontaa juurensa vajaan parin sadan vuoden takaa. Vuonna 1834 kolera koitteli Osakaa rajusti niittäen satoaan väestön keskuudessa. Doshomachiin, alue jossa festivaalia vietetään, oli tuolloin keskittynyt lääketukkureita. Nuo kauppiaat kehittivät uusia pillereitä koleraa vastaan ja rukoilivat alueella olevan Sukunahikona -pyhäkön alttarilla tarjoten paperitiikereitä. Koleraepidemian taltuttua, sitä on juhlistettu tuon festivaalin muodossa ja pyhäköstä jaetaan paperitiikereitä tuomaan hyvää terveyttä koko vuodeksi.


Tyypilliseen tapaan myös tuon matsurin ruokatarjonta oli runsasta. Katu oli täynnä pieniä kojuja myymässä sapuskaa, pikkutilpehööriä tahi tarjoamassa erilaisia pelejä (mm. kultakalojen pyydystämistä ja pallonheittoa). Yllä olevassa kuvassa setä väsäilee tyypillistä matsurisapuskaa, Taiyakia (たい焼き) eli ’paistettua merilahnaa’. Lahnaksi tuon tekee vain muoto. Sapuska on käytännössä paistettu taikina, jonka sisällä on täytettä, yleensä makeaa Azukipaputahnaa. Täytteenä voi kuitenkin olla lähes mitä tahansa; suklaata, juustoa tai kuten tällä kertaa… pekonia. Henkilökohtaisen lempparikoomikkopoppoon tyylinäytteet taiyakiin voit tsekata seuraavista videoista:


Pyhäkkö sijaitsee ”pittoreskisti” tornitalojen keskellä. Sieltä siis jaettiin vierailijoille niitä paperileijonia. Jono pyhäkölle oli melkoinen. Se kiersi kokonaan korttelin ympäri ja sen lisäksikin jonoa riitti vielä 100 metriä ekstraa. Ei tarvinne mainita, että en jaksanut jonotella, joten tulevalle vuodelle ei ole luvassa erityistä terveyttä. Nyyh!

Sen sijaan keskityin olennaiseen, eli ruokaan.Yllä olevat suklaabanaanihässäkät oli hauskan näköisiä, makeita ja aivan sika-hyper-hyvänmakuisia. Njam!Koska oltiin Osakassa niin tietenkin tarjolla oli myös takoyakia. Festivaali oli kaikenkaikkiaan Osakamaisen eloisa. Mestoilla oli myös rumpu / tanssiesityksiä, joiden tyyli oli melko sama kuin Tenjin matsurissa, joskin tällä kertaa ilman veneitä. Otin performanssista videota ja laittelen sen nettiin jossain vaiheessa.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: