Tokion illuminaatiot, osa 2

5 Tam

Dodiih… jatketaanpa taas valoiloittelua. Osan 1 voitte katsastaa täältä.

Tokyo Dome City Super Light City 2010


Super Light City illuminaatio oli Tokyo Dome -monitoimihallin ympäristössä. Osaksi huvipuiston alueella, osaksi kauppakeskuksessa. Luonnollisestikkin ihmisiä oli täten liikkeellä. Kauppakeskuksen pihalla oli suihkulähdevaloshow musiikin tahtiin. Laitan siitä videota sitten myöhemmin esiin. Tokyo Dome City on kätevästi JR Chuo-linjan varrella.Tuon yllä olevan tunnelin nimi oli mielikuvituksekas ”Milky Way”.


Ja laivan nimi oli ”Elpis”. Kaiken kaikkiaan alueelle oli ripoteltu noin 1,5 miljoonaa ledivaloa. Hurjaa.

Shinbashi
Tarkoitus oli alunperin tsekkailla Caretta Shiodome illuminaatio, mutta kävikin ilmi että tuon päivän ollessa kansallinen vapaapäivä, oli Caretta -kauppakeskus kiinni. Kitsaat kauppaheebot eivät myöskään sitten pitäneet illuminaatiovaloja päällä, vaikka itse installaatio oli rakennusten ulkopuolella. Saaliiksi tuolta jäi vain juna-aseman vieressä avaruusjunaksi muutettu vanha höyryveturi.

Baccarat ETERNAL LIGHTS

Baccarat taitaa olla korttipeli… niin ainakin muistelisin. Tällä illuminaatiolla ei tosin liene tekemistä uhkapelien kanssa. Pääkohteena on tuo yllä näkyvä kattokruunu. Se on kuulemma maailman suurin Baccarat-kattokruunu… siitä siis nimi. Korkeutta sillä on 5 metriä ja leveyttä 3 metriä. Kattokruunu koostuupi 8472 kristallipalasesta ja 250 lampusta. Bling bling, yo!


Oli siellä nakuja patsaitakin.

Illuminaatio sijaitsi Yebisu (bissemerkki) Garden Placessa, joka puolestaan on vähän matkan päässä Ebisun asemalta Yamanoten varrella. Kyllä, ohrapirtelön ja kaupunginosan nimillä on yhteys [linkki].

Shinjuku Terrace City Illumination

Tämäkin mesta oli Yamanoten varrella, kuten nimikin antaa ymmärtää. Tuon maailman vilkkaimman juna-aseman eteläosissa oli illuminaatioalue, joka koostui noin 500000 ledistä. (sivuhuomio) Jos haluaa sopia tapaamisen Shinjukun asemalle, kannattaa paikka sopia hyvinkin tarkkaan, koska asemalla on nimittäin yli 200 uloskäyntiä.


Tamacenter Illumination 2010
Viimeinen illuminaatio olikin sitten lähempänä kotikontuja, länsi-Tokiossa. Tamacenter on Keio-rautateiden ja Tama Monorailin varrella.

Illuminaatioalue ulottui juna-asemalta noin puolen kilsan päähän paikallisen puiston reunaan. Tuossa puiston illuminaatio-osiossa oli paikallisten koululaisten väsäämiä pahvihahmoja. Kaipa lapsoset ja vanhemmat on niistä ylpeitä, mutta ei ne mun mielestä hirviän hienoja ollut… enemmänkin ’kimoi’, eli ällöi. Noh, ainakin ne tarjosi mielenkiintoisen kohteen valokuvailulle.Siinä yllä yksi noista pahvi-immeisistä.


Taidetta?

Tamacenterissä on Sanrio Puroland. Eli se on Sanrio firman hahmoihin perustuva sisähuvipuisto. Tunnetuin Sanrion hahmoista on Hello Kitty. Oletettavasti kaikki tuolla sisällä on aivan garsean ällösöpöä ja niin ihanaa. 😛 Yök! Julkisivussa oli ihan kivat valot, jotka ei siis tosin periaatteessa kuulu tuohon talvi-illuminaatioon.


Noin… Siinä oli sitten katsaus Tokion talvisiin valohässäköihin. Kaikkia en luonnollisestikkaan käynyt kiertämässä, koska siinä olisi mennyt ikä ja kengänpohjat. Artikkeleissa on nyt ainakin suurin osa noista kuuluisimmista illuminaatiosta Tokion prefektuurin alueella. Illuminaatiot vähän vaihtelee vuodesta toiseen, joten kannattanee hyödyntää nettiä aina visiittejä suunnitellessa. Osa illuminaatiosta loppuu heti joulun jälkeen, mutta osa jatkuupi pitkälle tammikuuhun asti. Erikoistapauksena haluan mainita kehumani Kobe Luminarien, joka loppuu jo ennen joulua. Ne valot ovat päällä vain pari viikkoa joulukuun alussa.

Pari videota tulee sitten myöhemmin Tokyo Midtownista ja Tokyo Domesta.

Mainokset

7 vastausta to “Tokion illuminaatiot, osa 2”

 1. Topi 05.01.2011 klo 18:59 #

  ”Jos haluaa sopia tapaamisen Shinjukun asemalle, kannattaa paikka sopia hyvinkin tarkkaan, koska asemalla on nimittäin yli 200 uloskäyntiä.”

  Jep. Pätee moneen muuhunkin asemaan. Itsehän sovin kollegan kanssa tapaamisen Osakassa Namban asemalle. Piti vielä pirauttaa muutaman kerran uudestaan. 🙂

 2. Anna 06.01.2011 klo 00:07 #

  Mielettömän hienoja kuvia talvisesta Tokiosta ja hyviä juttuja japanilaisen uuden vuoden juhlinnasta! Näitä postauksia oli taas hauska selata kun mukana oli sekä ”tuttuja” paikkoja Kansain alueelta että ”uusia” kulmia Tokiosta. Lainausmerkit siksi että parin lyhyen Osakan reissun perusteella ei oikein kehtaa väittää aluetta tuntevansa. Olen siis Tampereen santenlaisia ja kommentoinut joskus aiemminkin. Kiits!

  • Tatu 06.01.2011 klo 02:48 #

   Jee!
   Kiva että kelpaa. 🙂

 3. äiti 06.01.2011 klo 11:15 #

  Pyysit kertomaan mielipiteen, mikä on mieluisin. Ei sitä voi päättää!?!? Jotenkin tyylikäs ja herkkä oli vuoden takainen Koben juttu, toisaalta samaa tunnelmaa oli osassa Tokyo Domen valoissa. Monessa paikassa oli hienoja yksittäisiä…. Siis upeita juttuja.
  Lasten tekemät hahmot aika ”liikuttavia”;-).
  Muuten, ekassa osassa pulloksi nimeämäsi toi kyllä minun mieleeni kattokruunun.

  • Tatu 06.01.2011 klo 11:38 #

   Ok,
   mielleyhtymä ekan osan valohässäkän ”pulloksi” nimeämiseen lienee siinä etten juuri kattokruunuihin normaalissa elämässä törmää. Muoto muistutti mielestäni enemmän kolvia, eli labraputelia.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Illuminaatiovideo « - 13.01.2011

  […] Tässä sitten se mainitsemani video noista valohässäköistä. Ensimmäinen puolisko on Tokyo Midtownista ja jälkimmäinen Tokyo Dome Citystä. […]

 2. Tokion talvi-illuminaatiot 2011-2012, osa 1 « - 22.02.2012

  […] paikkoja. Viime talven illuminaatioita voitte kurkkailla arkistojen kätköistä täältä ja täältä. Jos taasen Kansain meininki kiinnostaa niin vielä vanhemmat artikkelit löytyypi Kobe […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: