Trick Art Museum (video)

25 Tam


Kävin vähän aikaa sitten kurkkaamassa hieman erilaisempaa museota. Näyttely sijaitsee Takao-vuoren juurella, aivan juna-aseman vieressä. Museo on erikoistunut taideteoksiin ja installaatiohin, joiden tarkoituksena on puijata katsojan silmää. Se voi olla varsinkin perheen pienimmille erittäin hauskaa ja opettavaista… ja ehkä joskus pelottavaa. Itsekkin pidin näyttelystä ihan oikeasti. Normaalisti kun tulee nähtyä silmienpuijauskuvia lähinnä vain aikakausilehdissä tai vastaavissa. Tuolla tarjoutuu mahdollisuus nähdä niitä paljon suuremmassa koossa.

Tämä artikkeli käsittää vähän taustoja, yleistä selostusta näyttelystä ja lopulta lyhykäisen videon museosta.


Sisään astuttua henkilökunta antaa pienen paperisen läpyskän jolla voi peittää toisen silmän halutessaan korostaakseen tiettyjen kuvien 3D-efektiä. Lattiaan on merkitty suositeltavia katselupaikkoja sekä valokuvaussuuntia. Museossa saakin epätyypillisesti valokuvata ihan missä vaan rajoituksetta. Viralliset nettisivut oikein kehottaa vierailijoita räpsimään paljon kuvia. Koska lähes kaikki nykyään myytävissä olevat kamerat ottavat kuvia 2D-tilassa, on myös silmänkääntöhässäköiden efekti kuvissa paremmin esillä kuin omin silmin tiirailtuna.

Museon pääteemana on Egypti. Syy tähän ei oikeen valjennut minulle. Miksi Egypti liittyisi mitenkään erityisesti silmänkääntötaiteeseen? No, ehkä vaan joku teema piti valita ja mestan perustajat tuumi että Egypti on paikallisille sopivan mystinen, jotta sen voi yhdistää mystisiin kuviin. Museo käsittää kaksi kerrosta. Ensimmäinen kerros koostuu enemmän suuremmista tilahämäyksistä ja tulvii Lähi-idän (muovista) estetiikkaa. Kerroksessa on myös huoneista koostuva labyrintti. Se ei ole haastava, ja mukana oleva lehtinen sisältää kartankin.

Toisessa kerroksessa on sitten enemmän yksittäisiä teoksia. Mukana on tunnettujakin kuvia kuten ”Nuori nainen vai vanha mummo?”. Lisäksi yläkerrasta voi pällistellä alhaalla sokkelossa harhailevien toilailuja. Muutamat interaktiiviset installaatiot olivat ihan hauskoja.

Aikaa paikassa saa kyllä kulumaan, jos jaksaa kaikkia kummallisuuksia tuijotella. Kuvat ja video antavat pienen pintaraapaisun nähtävillä olevista kuvista. Läheinen sijainti Takao-vuoren vieressä tarjoaa hyvän mahdollisuuden yhdistää museovierailu tervehenkiseen reippailuun luonnossa. Pieni breikki ennen museota lienee kuitenkin paikallaan, varsinkin jos ei hyödynnä Takaon köysirataa tahi funikulaaria. Museo ei ole ihan halvimmasta päästä sen kustantaessa aikuiselle 1300 jeniä.


BGM:
Is it real – Yoko Kanno
Narcissus – Eufonius

Mainokset

3 vastausta to “Trick Art Museum (video)”

 1. äiti 26.01.2011 klo 10:47 #

  Varmaan aivan mahtava paikka! Olisi kiva varmaan kokea itsekin…!

  • Tatu 26.01.2011 klo 11:45 #

   Sanoisin että se oli ihan kiva.
   En lähtisi liikaa superlatiiveja viljelemään, varsinkaan kun se oli suhteellisen kallis (yli 10 euroa).

   Museo on ihan lyhyen junamatkan päässä täältä, joten helposti pääset sit tsekkaamaan sen.

 2. äiti 26.01.2011 klo 14:24 #

  Hieno juttu! Voisi olla kyllä katsomisen/kokemisen arvoinen, varsinkin jos osaamme mennä sinne ihan itse;-). Hinta ei näin satunnaiselle kulkijalle ihan hirveä ole vaikka siellä onkin kova verrattuna moneen muuhun.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: