Mameshiba

30 Tam

Mikä oikeastaan on Mameshiba? Lainatakseni niiden englanninkielistä kotisivua, ne ei ole aivan papuja, eikä koiria, vaan lähinnä molempien hybridejä. Ne tykkäävät ilmestyä tyhjästä ja kertoa satunnaisia nippelitietoja pyysit sitä tai et… Hieno esittely joo. Ne höpöttävät usein aika ällöt tai sopimattomat tietonsa viattomalla pikkulapsen äänellä. Kotisivuilla on lyhyt esittely jokaisesta hahmosta.

’Mame’ tarkoittaa siis papua ja ’shiba’ on puolestaan paikallisen koirarodun nimi. Kieltämättä aika penteleen söpöä kuten moni asia täällä Japanissa. Kaikki vähän aikaakin Japanissa asustaneet ovat varmasti törmänneet niihin muodossa jos toisessa. Mameshiban syntyhistoria ei ole ihan tavanmukainen. Tuo hahmoperhe syntyi ”kuin tyhjästä” Tokiolaisen Dentsu mainostoimiston tehdessä niistä videoita nettiin, kännyihin ja telkkariin. Videot saavutti valtaisan suosion, johtuen varmaan söpöstä ulkoasusta ja vängästä huumorista. Lukuisat firmat alkoi väsää Mameshiba tuotteita Dentsun lisenssillä ja viime aikoina vuosittainen myynti on ollut yli 7,5 miljardia jeniä. Woah!

Nippelitiedoissa on mm. seuraavat ”hauskat” knopit: ’Kengurun pussukan sisäpuoli haisee aivan hirveän pahalle’ ja ’Mandarinin ankka -pariskunnat lakkaavat tykkäämästä toisistaan heti kun pesä on rakennettu’. Knoppitiedot liittyvät normaaleihin arkielämän tapahtumiin ja ovat ajoitukseltaan usein melko huonoja (tai hyviä, riippuen katsontakannasta).

Mitä tässä enempiä lätisemään. Kurkkaa itse pätkät tuolta sivulta: http://dogatch.jp/mameshibaworld/video.html

Mainokset

2 vastausta to “Mameshiba”

  1. äiti 30.01.2011 klo 10:54 #

    Varmaan jo arvasit, kolahti! Ihania, söpöjä ja kaiken lisäksi vielä koiria (ainakin melkein)!

  2. Acjama 31.01.2011 klo 09:41 #

    Koira vai ärsyttävä paperclip? En näe verisiltä kyyneliltäni eroa.

    Japanilaiset sitten ylpeilevät triviatiedoillaan. Kutsuvat sitä oikein osaamiseksi. Harmi että ”Connect the dots” -tyyliset pelit eivät puolestaan oikein suju. Tai ainakin näin insinööripuolella.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: