Yomiuri Land

11 Hel


Kävin viikonloppuna kurkkaamassa kämpiltä lähimpänä olevaa huvipuistoa. Yomiuri Land avautui yleisölle ensimmäistä kertaa vuonna 1964. Kuten nimi antaa ymmärtää, huvipuisto kuuluu Yomiuri yritysryhmään, jonka tunnetuimpia osia lienee Yomiuri Shimbun sanomalehti ja Yomiuri Giants baseball-joukkue. Normaali pääsymaksu on 1200 jeniä. Yhden päivä passi (sis. sisäänpääsyn) on 3900 jeniä.Nyt talvella huvipuistossa oli meneillään iltailluminaatio. Lisäksi myynnissä oli edullisia ”iltapasseja”. Viidestä eteenpäin voi ostaa 1000 jeniä maksavan passin, jolla pääsee ajelemaan laitteilla vapaasti. Knoppi on tietty siinä että huvipuisto sulkeutuu jo muutaman tunnin päästä.


Noin viikonloppuisin mestoilla oli aika kiitettävästi porukkaa, joten jonot olivat myös pitkähköt. En ollut ihan heti ’iltapassi’-ajan alussa perillä, joten ehdin käydä vain kolmessa eri huvituksessa.


Kohokohta oli huvipuiston isoin ja nopein vuoristorata, nimeltään ’Bandit’. Se oli valmistuessaan vuonna 1988 maailman nopein vuoristorata. Nykyään toki moni uudempi on nopeampi ja korkeampi, mutta ei tuo mikään lälly laite näinä päivinäkään ole. Huippunopeus on 110 km/h, korkeutta on 51 m ja pituutta radalla reilu puolitoista kilometriä. Toki Steel Dragon 2000 oli toista luokkaa.


Tuolla kertaa illan pimeys teki Banditin kyydissä matkaamisen ekstrametkaa. Rata sukeltelee pimeän metsän siimeksessä, jota valaitsee vain vaunujen omat valot. Efekti oli mielenkiintoinen.

Huvipuistoon pääsee kätevästi Keio-linjan varrelta Keio-Yomiuri Land aseman kupeesta köysirataa pitkin (200 jeniä yhteen suuntaan). Köysirata kuljettaa vieraat puiston porteille muutamassa minuutissa ja matkan varrella reitti kulkee Bandit-vuoristoradan hevosenkengän lävitse. Vaihtoehtoisesti mestoille pääsee etelästä Odakyu-linjan varrelta käyttämällä bussia.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: