Tama Zoo

22 Hel

Vau, se on monoraili! Ja tuon korkeuksissa kulkevan junalinjan varrella täällä Hinon kotikaupungissa sijaitsee Tama Zoo. Tokion hallituksen omistama eläintarha perustettiin aikoinaan vuonna 1958. Eläintarha on pinta-alaltaan melkoisen laaja, mitä on käytetty hyväksi antamalla eläimille enemmän liikkumavaraa luoden luonnonmukaisemman ympäristön verrattuna tyypillisiin eläintarhoihin. Tama Zoolla on kokoa 52 hehtaaria, kun esimerkiksi Tokion keskustassa sijaitsevalla Uenon eläintarhalla on kokoa vain reilu 14 hehtaaria. Viime lauantaina pilvisessä säässä suuntasin Suomen vieraan, Punapään, kera tsekkaamaan tämän paikallisen elukkamestan.

Pilvinen ja hieman kylmähkö sää aiheutti sen ettei puistossa ollut hirviästi ruuhkaa. Elukka-aitausten edustalle, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, pääsi ihan vapaasti kulkemaan. Koska eläintarhan alue on niinkin laaja, kannattaa varautua kävelemään paljon. Tai no… tarjolla on myös ilmainen bussireitti, mutta eihän sitä kehtaa käyttää muut kuin vanhukset, pikkulapsiperheet tai sairaalloisen pläskit.

Isompien elukoiden lisäksi nähtävillä on myös eläinkunnan pienimpiä edustajia. Yllä oleva veistos ei ole kuitenkaan 1:1 koossa oikean luontokappaleen kanssa… tai ainakin toivon ettei ole. Onneksi paikalla oli pellavapäinen saksalainen pikkukommando taltuttamaan terminaattoriheinäsirkkaa.

Montako heinäsirkkojen sukuista otusta löydät yllä olevasta kuvasta?? Vinkkinä voin sanoa että niitä on enemmän kuin yksi.Mielestäni parasta hyönteismestassa oli suuri kasvihuone, joka oli täynnä erivärisiä perhosia. Lämpötila ja kosteus ovat tuolla vuoden ympäri trooppisissa lukemissa, ja vieraat voivat milloin vain nauttia noiden värikkäiden siivekkäiden lentelystä. Osa rohkeimmista lajeista saattavat jopa sillöin tällöin laskeutua lepäämään ihmisten päälle tai jopa kameran obelle lorvailemaan.


Aikaisemmin koitin lentävien öntiäisten kuvaamista, mutta tällöin kohteet olivat joko liian pieniä, liian nopeita ja/tai mun refleksit ja kärsivällisyys ei ollut riittäviä. Silloin jouduin tyytymään paikallaan nakottavien hyönteisten fotoiluun. Tällä kertaa kuvauskohteet olivat vähän hitaampia ja niitä oli todella paljon. Perhosten perässä oli melkoisen hauskaa sihtailla. En sitten tiiä miten pelleltä näytin, mutta mitä sitä ei tekisi harrastuksensa eteen. Erityisen tyytyväinen olen yllä olevasta otoksesta, jossa sain näpättyä foton yläviistosta siivet leväällään lentävästä perhosesta, jonka lajitoverikin oli taustalla vähän matkan päässä lentämässä samanlaisessa asennossa.Kitiinikehoisten jälkeen oli aika siirtyä tsekkaamaan nopeampia, mutta myös isompia luontokappaleita. Jos en ihan väärin muista niin tuo taisi olla ensimmäinen kerta kun näin elävän gebardin.Alla on kuva isosta leijona-aitauksesta. Lisämaksulla pääsee bussin kyytiin, joka ajelee vähän aikaa ympäriinsä alueella. Jellonat eivät tuntuneet olevan moksiskaan moisesta paisuneesta metalliseeprasta. En mennyt kyytiin koska olen saita ja tuskin dösän sumeiden pleksien takaa olisi juuri hyvää kuvaa saanutkaan.


Sitten vielä isompia otuksia. Mestoilla oli ainakin 3 afrikannorsua.

Ja kirahvei, seeproi ja strutsei.

Ja ”tanukivuori”…

Eläintarha on jaettu kolmeen alueeseen: Afrikkaan, Aasiaan ja Australiaan. Jälkimmäisessä on tietenkin kenguruita ja sisätiloissa löytyypi koaliakin.


Paikallinen pikkulapsi pelästyi lasin lähelle tullutta orankimöhkiäistä.


Aasian osiossa oli orankien lisäksi tiikereitä ja intianronsu.
…ja maailman pisin 6 metrinen puhveli!


Se on tapiiri!

Taman eläintarhaan pääsee joko Keio-rautateitä pitkin tai vaihtoehtoisesti monorailia pitkin. Tuolle yksiraiteiselle voi vaihtaa esim. JR Chuo-linjan varrelta Tachikawassa. Sisäänpääsymaksu on aikuisille ihan kohtuuhintainen 600 jeniä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Tama Zoo”

  1. äiti 23.02.2011 klo 10:36 #

    Hieno paikka, ”pitää” ehkä mennä…;-), hyvää myös se että eläimillä isot aitaukset.
    Minä en valitettavasti löytänyt kuin yhden sirkan, ehkä… Vika varmaan näössä eli huonoissa silmälaseissa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: