Perjantaipullo 72 ja 73

25 Maa

Koska viime perjantailta jäi pullo väliin, niin tällä kertaa onkin ekstra-hyper-fantsu-spesöl-turbo-sukkamehu-tupla-arvostelu.

紅茶花伝 香る桜

Ensimmäisenä vuorossa tuo oikealla nakottava Kochakaden Desserts Kaoru Sakura. Ihan heti ei varmaan tulisi mieleen että kyseinen tuote onkin Coca-Cola firman käsialaa. Tämä puteli kuuluu tuommoiseen maitotee-juomien sarjaan, joissa on ollut mitä erilaisempia makuvivahteita. Japania vähänkin osaavat tai putelin teemaa tarkemmin tarkastelevat arvannevat että tällä kertaa tuo makuvivahde on kirsikka. ’kaoru sakura’ onkin suomeksi ’makealle tuoksuva kirsikkapuu’.

Mainossivu kertoo että liemen tekemiseen on käytetty huolella valkattuja teenlehtiä, kotimaista maitoa ja Hokkaidon kermaa. Pulloa koristaa kirsikankukat ja muuten designillä koitetaan varmaan tavoitella jonkinmoista yleellistä fiilistä.

Maku on aika jees… makea. Ei maistu yhtään kirsikan marjalle, jos joku niin luulisi. Kerma tuo juomaan selvää paksuutta ja rasvaisuuden tuntua. Ei mielestäni sen takia sovi ensisijaiseksi janonsammuttajaksi. Ei odotetusti ole hiilihapotettu. Hmm… melko selvästi keskikastin yläpuolella.

デカ サイダー

Eli Deka Cider… tuosta ’siiderin’ käytöstä paikallisissa juomien nimissä olen höpöttänyt jo aikasemminkin. Se ei siis tarkoita alkoholijuomaa, vaan yleisesti hiilihapotettua, yleensä hedelmän makuista, limpparia. ’Dekan’ merkitys ei ihan auennut mulle. Miksi ’deka’?? Se on slangia ja tarkoittaa etsivää (siis se ammatti), mutta tuskin se on syy. Onko siinä dekagramman verran jotain erityistä ainetta? Ei ainakaan tuoteselosteen mukaan. Ehkä ’deka’ vaan kuulostaa hienolta. Ainoa aasinsilta minkä keksin on kymmenottelun lontoonkielinen nimi… eli urheilua! Siinähän tulee jano! Joten jano pois Deka siiderillä! Joo, se on syy.

Tölkki on sininen. Siin on molskahtava jääpala. Freesin oloista menoa luvassa siis.

Näitä ’siidereitä’ on tullut maisteltua jo useampia ja ne kaikki on melko lailla samasta muotista. Esimerkkejä täällä. Pieniä makueroja on havaittavissa, mutta niitä on tosi vaikea kuvailla ta kategorisoida ellei kaikki limpparit ole maistelun alaisuudessa samaan aikaan. Deka on hiilihapotettu ja erittäin tavallisen makuinen. Täysin epäobjektiivisesti tämä juoma molskahtaa jäälöntin lailla keskivertaisuuteen. Epäorginelli ulkomuoto ja tyyli, mysteeriksi jäävä nimen syy eivät nosta pisteitä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Perjantaipullo 72 ja 73”

  1. Kirsi 25.03.2011 klo 17:59 #

    Pitääkin tota teejuomaa maistella ens kerral

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: