Pirre ja Hansu palasivat Suomeen + perjantaipullo 77

26 Huh

Tänään nuo leidit lähtivät kotimatkalle hieman mutkien kautta. He kun olivat epähuomiossa ostaneet paluulentoliput Hanedasta Kansain kautta Helsinkiin. Lähtö Hanedasta oli todella aikaisin aamulla, joten Pirre ja Hansu menivät jo eilen illalla kentälle yöpymään.

Nuo mammelit ehtivät kokea jos jonkinmoista reissun aikana… ei aina ihan ”normaalia” turistimeininkiä. Kävivät muun muassa ex-tempore visiitillä paikallisessa päiväkodissa, häiritsivät lukemattomia koirien ulkoiluttajia pyytäen lupaa elukoiden kuvaamiseen ja taisivat ostaa paikallisen ”mummeli”vaatekaupan tyhjäksi.

Lauantaina oli tarkoituksena vain pikaiseen käydä sanomassa ”näkemiin” tuon edellä mainitun kolttuliikkeen emännälle, mutta homma karkasi paikallisten ystävällisyyden takia vähän käsistä. Kaupan pitäjä kutsui Pirren ja Hansun illalliselle jo samaksi illaksi. Allekirjoittaneen piti sitten lähteä mukaan tulkiksi, koska kauppatädin enklannintaidoissa ei ollut hirveästi hurraamista (joskin japanilaisessa mittakaavassa hänen kielitaito on hyvä). Hän käy kuulemma joka sunnuntai paikallisessa kirjastossa englannin keskustelutunneilla. Illallista nautittiin normaalin asuintalon näköisessä soba-ravintolassa… tietenkin kauppiaan piikkiin.

*TV-shop äänellä* Eikä siinä vielä kaikki!
Vaatekauppias myy nykyään moderneja vaatteita, mutta aikaisemmin valmisti perinteisiä japanilaisia kledjuja. Eilen hän halusi välttämättä ennen Pirren ja Hansun lähtöä antaa heille eräänlaiset lyhyet kangastakit. Malli lienee jonkinmoinen muutos Hanten-takeista. Kuulemma ne oli vanhoja näytekappaleita, joille ei ollut enää tarvetta. Mutta oli miten oli, suomalaisille on ehkä vähän vaikeaa suhtautua tommoseen huomionosoitusten paljouteen.

Jos avuliaisuus vaivaannuttaa, varo sanojasi/tekojasi täällä.

Suntory 不思議の国のスパークリングチョコレート

Parempi myöhään kun ei milloinkaan, eh?!
Juoman nimi on suomeksi ”Ihmemaan kupliva suklaa”. Kuten kaikki varmaan pullon kuvastakin arvaa, kyseessä on siis Liisa Ihmemaassa -teemainen juoma. Aikaisemmin samaa tavaraa oli saatavilla tavallisessa Liisattomassa pullossa. Etikettiä koristaa paljon erilaista krumeluuria ja retrotyylisiä kuvia ko. sadusta. Sekavasta ulkoasusta huolimatta kohtuu tyylikäs setti, johtuen maanläheisestä värivalikoimasta. Itse juoma on kirkasta, ehkä hiukan rusehtavaa.

Pidän suklaasta, joten odotukset tätä juomaa kohtaan olivat korkealla, mutta samalla myös pelkäsin pahinta. Yleensä nuo erikoisemmat makukokeilut ovat olleet aikas yököttäviä. Aikaisempia perjantaipulloja voit kurkkia asiaan kuuluvaa tagia klikkaamalla. Suklaisen juoman tekeminen selvästi limumaiseksi eikä kahvipohjaiseksi ei liene ihan helpompia haasteita.

Ylläri pylläri… maku olikin hyvä! Vau! Jo tuoksu pullon suusta on selkeästi suklainen ja maku jatkaa samalla linjalla. Jos pääkoppa pääsee yli siitä ajatuksesta, että moinen kirkas juoma todella voi maistua suklaalta, on drinksussa paljon potentiaalia. Jotenkin mieleen tulee vähän laadukkaampien suklaiden esanssi, koska maku ei korosta sokeria vaan itse kaakaopavun aromia. En tiedä mitä taikoja Suntoryn labrarotat ovat tehneet, koska pullossa lukeepi myös ettei juomaan ole käytetty oikeaa suklaata tai kaakaota. Tämä on tietenkin loistava uutinen suklaa-allergikoille. Yksi keino lisää päästä osalliseksi suklaan nautintoihin.

Hyvä juoma, jota en ehkä kuitenkaan montaa pulloa putkeen voisi juoda. Ehkä jokin psyykkinen lukko päässä yrittää kertoa ettei suklaan maku voi olla tämmöisessä muodossa.

Mainokset

3 vastausta to “Pirre ja Hansu palasivat Suomeen + perjantaipullo 77”

 1. Lea 30.04.2011 klo 18:08 #

  Hi,
  Enpä nyt puutu suklaajuomaan, sen sijaan olen jutellut Hansun kanssa ja hän on niin iloinen ja onnellinen kokemusrikkaasta matkastaan (luulen että Pirre myös,ihan varmasti). Ihana Tatu, olet upea ihminen.

  t.vappusimaa ja munkkeja nauttiva Lea

  • Tatu 01.05.2011 klo 05:25 #

   Hyvä hyvä!

   Heh! Ylistyssanat pistää epäilemään että simassa olisi hieman prosentteja.

 2. Riisa 16.05.2011 klo 13:34 #

  Mmmmmmm.. tästä tulisi varmaan hyviä suklaalettuja. Olisinpa Japanissa niin testaisin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: