Sakura Showan puistossa

2 touko

puro

Okei… eli nyt sitten oli bentot ja juomat pusseissa. Suuntasimme täten tuonne Showan muistopuistoon. Se on perustettu vuonna 1983 juhlistamaan Showa keisarin 50. vuotta vallassa. Kokoa siellä on 163 hehtaaria ja se onkin yksi Tokion alueen laajimmista puistoista. Toki välimatkat ovat melko pitkiä, joten puistossa risteilee yhteensä 11 kilometriä polkupyöräreittejä ja sisäänkäyntien nurkilla on pyöränvuokrauspisteitä (400 jeniä / 3 tuntia). Sisäänpääsy puistoon puolestaan kustantaa aikuiselta saman 400 jeniä.

tsygäilijät


Me ei kuitenkaaan munamankeleita tällä kertaa vuokrattu. Kengänpohjien kuluttelu riitti. Aikaa kuitenkin oli riittävästi, joten ehdimme kyllä kurkkaamaan suurimman osan puistosta ihan kävellen.

piknik

Kirsikankukat olivat komeita ja sapuska ihan maittavaa. Nurmikot täynnä piknik-väkeä ja naisten vessojen jonot pitkiä kuin nälkävuosi.

sakurakatto
lähikuva
kuvaaja

Puiston sisällä on myös aitojen sisällä erillinen japanilainen puutarha. Ja sitten ko. puutarhan sisällä bonsainäyttelytila/puutarha.

lampi
bonsai
bons bons
lohikäärmes

Yllä oleva bonsain oksa muistutti mielestäni lohikäärmettä. Mielenkiintoinen puu… muutenkin noita minipuita oli mitä erilaisempia ja kokosia, paljasoksaisia ja kukkivia.

Showan puiston pohjoisosissa on ”Komorebi kylä”. Se on 50-60 -luvun maalaiskylän rekonstruktio. Osa rakennuksista oli visiitin aikana rempassa, mutta luultavasti ne on jo kesään mennessä kuosissa.

peltoa

Kirsikan lisäksi puistossa oli muitakin kasveja kukassaan. Oikeastaan ehkä vain joulukuuta lukuunottamatta, puistossa on aina jokin rehu kukassaan. Huippukohtia lienee kirsikankukat keväällä ja loppu syyskuussa ja lokakuussa värejään näyttävä cosmos-kukka.

kukkaa ja puroo
kukkaa ja lampee
keto

Edellä mainitun pyöräilyn lisäksi puisto on täynnä erilaisia aktiviteetteja mm. Showan museo, ravintoloita, uima-vesipuisto, minigolffia, futsalia, frisbeegolffia, lasten seikkailumetsä sekä polkuveneitä lammella kruisailuun. Helpoiten mestoille pääsee JR Nishi-Tachikawan asemalta tai kävellen varttitunnissa Tachikawan asemalta.

Mainokset

3 vastausta to “Sakura Showan puistossa”

  1. äiti 02.05.2011 klo 09:14 #

    Aivan ihana puisto, kirsikkapuut, kukat ja erityisesti bonsait!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ruskan värejä Showan puistossa « - 04.01.2012

    […] lienee aika vuoden ensimmäiselle kuvapläjäykselle. No, kuvat tosin on vielä 2011 ajalta. Showan muistopuisto on yksi Tokion parhaimpia paikkoja ruskasta nautiskeluun. Lääniä ja puita riittää vaikka […]

  2. Hanami Showan nurmikoilla « - 01.05.2012

    […] vanha tuttu, Showan puisto Tachikawassa. Siellä on tullut käytyä aikaisemminkin hanamin merkeissä, sekä ruskan värejä ihmettelemässä. Jeesus kun kerran on Japanissa vierailemassa, niin me […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: