Keväinen Kamakura

5 touko

Jees, uusi reissu etelään, Kamakuraan. Jokin aikaa sitten vein Pirren ja Hansun ihmettelemään tuota vanhaa Shogunien majapaikkaa. Aikaisemman reissun Kamakuraan voit kurkkia tästä linkistä.

Sää oli yhtä poutainen ja mukava, kuin viime kerrallakin. Käppäilimme ympäri kaupunkia tsekaten kuuluisimmat kohteet. Mahdutin mukaan yhden temppelin, jossa itse en ollut aikaisemmin vieraillut, joten reissu tarjosi jotain uutta myös minulle. Tällä kertaa jostain ”ihmeen syystä” kävely Kamakuran asemalta Tsurugaoka Hachiman-gulle pitkin kauppakatua kesti huomattavasti pidempään. No, mikäs siin hyvässä säässä fotoilla yksityiskohtia.

kissa

Kissa ei ollut elävä.

frankkei
letkumies!

Hachiman-gulla oli muutama katumyyjä. Pirre osti yllä olevalta letkumieheltä karppi-maalauksen. Ukkeli oli siis taiteilija, mutta samalla kasteli väylää, jottei se lukuisten turistien tossujen alla pölisisi liikaa. Alla oleva mies puolestaan keskittyi pulujen, noiden lentävien rottien ruokkimiseen. Patsaat kiittää…

lintumies!
katto

Alla oleva orava tuli poseeraamaan kivitolpan nokkaan. Varmaankin taka-ajatuksena sillä oli kärkkyä makupaloja turisteilta. Voin vain kuvitella kurren pettymyksen, kun makupalojen sijaan outo hyypiö tunki naamaansa sen eteen ja ilveili vaan luontokappaleelle. Jos olisin ollut tuo orava, niin olisin purrut moista heeboa nenästä.

kurre
kurremies!

Pyhäköllä oli häät menossa. Kiva varmaan tuommoista tapahtumaa viettää satojen turistien ympäröimänä. No, makunsa kullakin. Jotkut lukijat saattavat muistaakkin että Japanissa usein hääseremoniat suoritetaan Shintolaisin menoin, kun taas hautajaiset puolestaan Buddhalaiseen tyyliin. Tiukkapipoinen suhtautuminen uskomuksiin ei onneksi kuulu japanilaiseen nyky-yhteiskuntaan.

Tarkkasilmäisimmät saattaa bongata ”herra naamailijan” myös ilveilemässä kulkueen taustalla.

hääkulkue
pelimannit
hetelmät

Hienosti hääpari tuntui blokkaavan ympärillä hyörivät tuntemattomat mielestään.

pari

Kamakurassa oli jo kirsikkakukkakausi lopuillaan. Rantaan johtavan bulevardin varrella olevat puut olivat vaihtaneet kukat lehtiin.

hiekkatie

Hattukauppa nimeltään ’Skin Head’. Ei viitanne niihin PerSujen kannatusjoukkoihin. Ehkä ajatuksena on peittää vanhuuden mukanaan tuoma päälaen ”sadetunnistin”.
Joskus bisnes voi olla vain pelkkää nappikauppaa.

nappikauppaa

Kamakuran ranta oli tällä kertaa hieman enemmän ruuhkaisempi, joskin mikään välimeren turistirysän tungos siel ei ollu.

biitsi
leija

Rannalla lenteli leijoja (eng. kite), kuin myös haarahaukkoja (eng. kite). Se tietenkin sitten johti ongelmaan tulkitessa varoitustaulun lontoonkielistä versiota. Pitäisikö tässä nyt sitten varoa noita kangas-puu-hässäköitä vai sitten tipusia?? Valitse fobiasi ja toimi sen mukaan.

tipu
tipui
surffari
seisoskelijat

Yksinäinen istuskelija oletettavasti odotteli surffailevaa kaveriaan… ja ehkä nukkui.

istuja

Hase-dera oli uusi tuttavuus minullekkin. Sijaitsee rannan ja sen kuuluisan ison Buddha-patsaan välimaastossa. Kannattaa poiketa jo ihan mukavien Kamakuran yli kattavien maisemien takia.

Hase-dera
kattoi

Legendan mukaan Tokudoo niminen munkki veisteli kamferipuusta vuonna 721 Kannonin patsasta. Puu oli niin iso että siitä riitti matskua kahteen patsaaseen. Toinen niistä laitettiin Narassa sijaitsevaan Hase-deraan. Toinen laitettiin mereen lillumaan ja annettiin kulkeutua minne karma vie. Se sitten vuonna 736 ajelehti aina Miuran rannalle asti Kamakuran kulmille, josta se sitten nykyiselle paikalle ja ympärille rakennettiin temppeli.

mökki

Temppeli on kuuluisa hortensioista, jotka ovat kukassa kesä-heinäkuussa. Lisäksi viereiseltä mäeltä on hyvät näkymät rannalle ja Kamakuran kaupunkiin.

maisema

Ulkvisti otti pikkupatsaista kuvaa jokseenkin hassussa asennossa. Arvaan että tuo oli ainakin 11,56 % pyhäinhäväistys.


torii

Luola oli ahdas ja pimeä. Siellä nakotti useita Benzaitenin patsaita. Hän on ainoa naispuoleinen seitsemästä onnen jumalasta.

luala
putta

Toki kävimme tsekkailemassa daibutsuakin.

kourat
fase
essu

Hyvälle Kamakura maistui toisellakin kerralla. Suosittelen.

Mainokset

Yksi vastaus to “Keväinen Kamakura”

  1. äiti 05.05.2011 klo 15:52 #

    Ekakertalainen suosittelee myös!
    Paljon erityyppisiä hienoja kohteita, myös kauppakuja kokemisen arvoinen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: