Luonnontutkimuksen instituutti

27 touko

polku

Edellisessä artikkelissa esitellyn museon naapurissa nakottaa Luonnontutkimuksen instituutti. Se on harvinainen pläjäys vihreää luontoa keskellä Tokiota. Paikka oli aikoinaan paikallisen daimyon tiluksia. Meiji-kauden alkupuolella siellä sijaitsi ruutivarastoja. Vuodesta 1917 alue kuului keisarillisen kartanon pihapiiriin ja lopulta vuodesta 1949 lähtien se on ollut Tokion Kansallismuseon alaisuudessa. Alueen tarkoituksena on säilyttää osanen paikallista luontoa kohtuullisen koskemattomassa muodossa.


lampi ja oksa

Aluetta käytetään sekä tutkimus että opetustarkoituksiin, mutta se on myös avoin tavalliselle kansalle. Aikuisten pitää maksaa 300 jenin sisäänpääsymaksu jos haluaapi mennä ulkoportteja peremmälle. Jotta mahdolliset ihmismassat eivät häiritse liikaa luonnon herkkää tasapainoa on vierailijoiden määrä rajoitettu kullakin hetkellä 300 silmäpariin. Meillä ei ollut ainakaan mitään vaikeuksia päästä sisään, vaikka tuolloin oli viikonloppu. Tämä luontokohde lieneekin ehkä vähiten tunnettuja Tokion helmiä, mikä on sinällään harmi, koska monesti rentoilu luonnon keskellä tekee terää metropolin sykkeen lomassa.

Portilla kroppaan pitää kiinnittää pieni merkkiläpyskä, joka sitten poistuessa annettiin takaisin. Melko ”high-tech” seurantasysteemi. 😛

vanhukset
Ryhmä papparaisia ja mummeleita oli piirtelemässä lampimaisemaa.

varjo
gugga
lehti
oksisto

Paikka näytti olevan enimmäkseen vanhusten suosiossa. Muutama lapsiperhe oli kanssa paikalla. Ehkä tätä Luonnontutkimuksen instituuttia ei juuri turistioppaissa mainosteta, koska koko alueella ei näkynyt kuin pari kiintiöulkvistia (allekirjoittaneen lisäksi).

lampipolku
pappa
pallurapolku

Puut, kasvit ja elukat on vähän erilaisia suomalaisiin verrattuna, mutta ei ne tämmöiselle maallikolle juuri ulkonäköä suurempia virikkeitä anna. Tavalliselle kansalle tuo alue lieneekin lähinnä mukava get-away autojen ja konbinien melskeestä, eikä niinkään mieltä avartava kokemus.

Mainokset

Yksi vastaus to “Luonnontutkimuksen instituutti”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tokion luonnontieteellinen kansallismuseo « - 22.06.2011

    […] sijaitsee Uenon puistossa. Kyseisen laitoksen alaisuudessa toimii myös aiemmin vierailtu Luonnontutkimuksen instituutti. Mesta avattiin jo vuonna 1871 ja on siitä lähtien esitellyt tieteen läpimurtoja ja mitä […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: