Komedia?? …ei vaan japanilainen oikeuslaitos

29 Kes

Tämä on vaan niin absurdi että siitä on pakko kirjoittaa.

http://www.asahi.com/national/update/0628/OSK201106280038.html

Peruskoululaisen vanhemmat on määrätty maksamaan 15 milj. jeniä uhrin omaisille heidän poikansa ”aiheutettua” ennenaikaisen kuoleman. Ok, ei siin mitään. Voisihan sitä luulla että ko. koulupojalla napsahti päässä ja se meni puukottamaan ventovieraan. Mutta sehän olisi aivan liian ”järkeenkäypää”. Totuus on todellakin tarua ihmeellisempää.

Poika oli pelaamassa futista kavereiden kanssa koulunsa pihalla. Vapaapotkuharjoittelun aikana poika potkaisi pallon yli maalin ja se lensi viereiselle tielle. Tiellä mopedilla ajanut mies väisti palloa ja kaatui. Selvä vahinkohan tuo oli siis. No, kyseinen mies vielä sattui olemaan 87-vuotias papparainen, jolla oli todettu neurologisia ongelmia jo ennen tapahtumaa. Voisi siis ajatella että moisen vanhuksen ei edes pitäisi ajella ympäriinsä mopedilla, ja luulisi että koulun pihoilta saattaa silloin tällöin lentää palloja tielle.

No, se ei ollut edes oikeusjutun hulluin osa. Nimittäin papparainen ei kuollutkaan heti onnettomuuden yhteydessä. Hänellä kyllä murtui jalka. Myöhemmin ”uhri” vaipui seniiliyteen. Itse kuolema johtui vasta 15 kuukauden jälkeen henkitorveen jämähtäneestä ruuanpalasta johtuvasta keuhkoputkentulehduksesta. Kyllä, omaiset haastoivat 15 kuukautta aikaisemmin vahingossa pallon tielle potkaisseen pojan perheen oikeuteen kuolemantuottamuksesta.

Jutussa menee kyllä niin moni asia väärin että ei voi kuin ihmetellä. Alkuperäinen korvausvaatimus oli 50 milj. jeniä, jonka tuomari ”armollisesti” pudotti 15 milj. jeniin, mutta sekin on yli 100000 euroa! Jos tapahtumasta olisi joku haaste pitänyt tehdä niin korkeintaan ko. kuntaa vastaan, koska futiskentän päädyissä ei ollut suojaverkkoja.

Kyse on vain omaisten ahneudesta, ja luultavasti lahjotusta tai täysin epäpätevästä tuomarista.

Mainokset

4 vastausta to “Komedia?? …ei vaan japanilainen oikeuslaitos”

 1. Achren Jani 30.06.2011 klo 03:06 #

  Tuo on uskomatonta mutta samalla ei niinkään.

  • Tatu 30.06.2011 klo 04:07 #

   Futis on Japanissa yllättävän vaarallinen laji.

   Muistakaa olla varovaisia.

 2. Tero 01.07.2011 klo 16:34 #

  Eikös Japanilainen oikeuslaitos totea yli 95% syytetyistä syyllisiksi. Käsittääkseni syyttäjän ura voi tässä maassa olla suunnilleen ohi jos syytettyä ei saada telkien taakse, joten keinoja tuskin kaihdetaan. Ei siis kannata joutua syytetyn penkille :/

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: