Nosse-kun

18 Hei

välistä

Nosse-kun on minun uusi pyörä. Vaikka junayhteys pelaa vallan mainiosti ja duuniin pääsee suoralla bussilla, on silloin tällöin mukava hypätä satulan selkään ja viilettää minne mieli tekee. Saattaapa tässä ihan puolivahingossa kuntokin nousta. Pyörää ostaessa kirjataan ylös osoite ja puhelinnumero. Ne tiedot sitten menneepi tietokantaan josta pollari ne voi noukkia, jos voro vie tsygän ja se myöhemmin löytyy jostain ojasta. Rungossa on siis kaiverrettuna koodi.


Tämän artikkelin teemabiisi tulee Queeniltä.

Nosse on mielenkiintoinen sekoitus retrovivahteita ja modernia touring-polkupyörää. Japanilaiset tykkää asentaa korit tai tarakat etuhaarukan päälle. Takapyörä saa tyytyä vain lokasuojaan. Onhan se varmaan kätevä jos pitää kantamuksia vahtia tai muuten ropeltaa matkan aikana, mutta ei se kyllä ajo-ominaisuuksia yhtään paranna. Ja näyttää kanssa kohtuu typerältä sporttisemmissa pyörissä. No, onneksi Nossen kori on sentään hieman normia matalampi ja kunnon metallia muovirotiskon sijaan. Seisontatuki on kanssa yleensä takarenkaan kohdalla, suomalaisen keskisijainnin sijaan.
pyörä ja silta
satula
Satula on ihan mukava. Todellinen testi tulisi pidemmillä reissuilla. Pukamat tai pelastus…

nyytit tähän, kiitos
Nyyttienmurskaaja on puolestaan pyöreän sijaan halkaisijaltaan kolmio. Onneksi terävä kulma osoittaa alaspäin ja kasseja vasten mahdollisesti kilahtaa tasainen pinta. Tämän testin jättäisin mielelläni väliin. Katotaan miten käy.

Ilmeisesti laissa on säädetty että polkupyörässä pitää olla valo. No, en ole 100% varma, mutta ainakin uutena myytävissä tsygissä näyttää jonkinmoinen valaisin poikkeuksetta olevan. Nosse-kunin valo on nimensä teemaa mukailevasti hieman retrotyylinen. Sähkön se saapi etupyörän keskiöstä, joten dynamo ei raavi eturenkaan pintaa. Retrotyylistä huolimatta valo on tekninen vempele. Siinä on valoisuusmittari ja valo räpsähtää päälle pimeällä tahi tunneliin sukellettaessa.
valo

Boonuksena muutama kuva kesäisestä Hinosta.

sateenvarjosetä
Paikalliset tykkää sateenvarjoista, tahi päivänvarjoista. Ne on perusvarustus UV:lta suojautumisessa. Niitä käyttää niin naiset kuin miehetkin, joskin hameväen käytössä yleisempiä. Paikalliset leidit ihannoi vaaleaa ihoa ja auringolta pyritään suojautumaan mahdollisimman hyvin, kun taas länkkäri-leidit grillailee itseään rannoilla ja solariumissa. Terveyden kannalta kieltämättä japanilainen tavoite on järkevämpi.

hoopla
Iskä opetti pojulle kalastuksen jaloa taitoa.

kyyläukko ja vene
Pienehkön Asakawan poikki kulki harrastelijalauttayhteys. En jaksanut mennä kysymään maksaako kyyti jotain. Yllättävää että asiakkaita näytti riittävän, koska 200 metrin päässä oli ihan kelpo silta joen yli.

lepijannu
Joenvarsi on suosittu lööbailupaikka.

Jos sinua alkoi himottamaan pyöräily… tai tulit muuten vain nälkäiseksi, suunnista alla olevaan osoitteeseen kiusaamaan itseäsi lisää.
http://findingsachi.com/
Blogi seuraa läpi Japanin polkevaa leidiä, joka maistelee matkan varrella paikallisia herkkuja.

Mainokset

4 vastausta to “Nosse-kun”

 1. Acjama 19.07.2011 klo 04:56 #

  Jaa, kyllä se pyöräilyhimo tuosta nousi. Maisematkin kun ovat juuri mieleen. Nyt vain tarvitsisi ostella niitä kaksin kappalein, joten tokkopa tästä siirrytään sanoista tekoihin ihan heti. Keskiödynamo on kyllä tosi kova keksintö.

  Jokos se satula on säädetty paikalliselle kneebreakers-korkeudelle?

  • Tatu 19.07.2011 klo 05:03 #

   Haha!
   Minen kyykkypyöräilijäksi ala!

   Kyllä se satula laitetaan niin että polkemistehokkuus on optimaalinen.
   Eli toisin sanoen laitoin sen niin korkealle kuin mahdollista. Itse asiassa olisin halunut sen ehkä vielä pari-kolme senttiä korkeammalle, mutta tuo maksimi saa nyt kelvata.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nossen kyydissä ympäri Hinoa « - 10.11.2011

  […] Pyörällä viilettäessä äänien osalta kuuluu vain mikrofonin suhinaa, joten korvasin sen parilla musiikkikappaleella. Pahoittelen jos ajoittainen videokuvan holtiton heiluminen aiheuttaa pahoinvointia. Katso omalla vastuulla. […]

 2. Pyöräilyä peltojen keskellä | Tatu @ nihon - 12.01.2014

  […] otos pyöräilyretkeltä läpi Akitan riisipeltojen. Mukana toki vanha kunnon munamankeli, “Nosse“. Asiaa tässä artikkelissa ei suuremmin ole, mutta jatka tuosta alta eteenpäin, jos […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: