Tokyo Disneyland

25 Elo

Käväistiin yliopiston porukalla tsekkaamassa paikallinen Disneyland. Vaikka nimestä voisi toisin luulla, niin kyseinen paikka ei sijaitse Tokiossa laisinkaan vaan naapuriprefektuurin, Chiban, puolella. Tokyo Disneyland on osa laajempaa Disney Resort -kompleksia johon kuuluu mm. meriaiheinen DisneySea ja hotelli. Se on ensimmäinen Disney-teemainen huvipuisto Yhdysvaltojen ulkopuolella, avattu vuonna 1983, ja se on viereisen DisneySean kanssa ainoat Disney-puistot, jotka eivät ole Walt Disney yhtiöiden omistuksessa. Vaatimattomalla reilulla 13 miljoonalla kävijällä se on maailman kolmanneksi suosituin teemapuisto. Kuten arvata voi, nuo teemapuistot on aikamoisia energiasyöppöjä. Parivaljakko imailee yhteensä noin 57000 asunnon verran sähköä. Nam nam!


Alkuperäisen Disneylandin Lumikin linnan sijaan Tokion mestalla nakottaa Tuhkimon linna. Tuhkimo voittaa korkeamman linnan tittelin huipun ollessa melkein 60 metrissä, jopa 30 metriä korkeammalla kuin Lumikin tönössä. Linnan ulkoasu on yhdistelmä lukuisia eurooppalaisia linnoja sekä palatseja. On siinä kuulemma pieni ripaus Versaillesiakin. Ihan vaikuttavan näköinen hökötys, vaikka onkin toki täysin keinotekoinen vailla oikeaa historiaa tai edes autenttisia rakennusmateriaaleja. Sisällä on kävelyreissumainen esitys Tuhkimon tarinan vaiheista. Huoneet on toki niin täynnä bling-blingiä että alkaa oksettamaan.
sisä

Suurin osa laitteista on suoria kopioita alkuperäisestä Disneylandistä, joten jos olet jo siellä vieraillut, ei Tokion teemapuisto tarjoa hirveästi uutta, vaan suosittelisin suuntaamaan viereisen DisneySean huvituksiin.
tumpo
länkkärijuna

Kaukaa ihan jees näköistä. Lähempää tarkasteltuna usein kovin muovista.

paatti

Pahisnoidan ikkuna.
ikkuna

Asiaan kuuluu pitkin päivää järjestettävät paraatit. Vaikka hahmokavalkaadi ei kiinnosta, niin kannattaa aikataulut silti tarkastaa, koska alueen pääkadut menee pitkän paraatin kohdalta kiinni ja saatat joutua kiertämään kaukaakin päästäksesti lempparilaitetta tyyppaamaan.
Aku ja luto
Miggi
Suomalaiset diggailee Aku Ankasta, mutta maailmalla selvä ykkönen on Mikki. Näin myös Japanissa, vaikka Puh koittaa panna kovasti kampoihin. Itse en ole koskaan tykännyt Mikistä hahmona. En aikoinaan lapsena, enkä nyt aikuisenakaan. Mikki tuntuu liian ”hyvältä” ja kaikkivoipaiselta sekä hitusen egoistiselta. Aku on vikoineen paljon mielenkiintoisempi hahmo. Aikoinaan taskukirjoja lukiessa skippasin tylysti Mikin tarinat lukien vaan Akun ja kumppaneiden seikkailut. Itse asiassa mieluisin hahmo loisti Tokion Disneylandissa täysin poissaolollaan… En nähnyt missään Roope-setää, jolla on Disneyn kavalkaadista reilustin mielenkiintoisin tausta ja persoonallisuus, kiitos Carl Barksin ja Don Rosan.

No se siitä ranttaamisesta. Toki puistossa voi tavata hahmoja paraatin ulkopuolellakin.
mörri
roska
Ihmettelivät jotain roskaa maassa… mutteivät alkaneet likaamaan tumppujaan sen poimimiseksi. Ei kuulune niiden työnkuvaan… sen sijaan poseeraaminen kuuluu ja sitä nuo hahmot teki mallikkaasti.
pose

Kaikki laitteet eivät ole tiukasti Disney-teemaisia. Varsinkin Tomorroland alueelta löytyy melko mielenkiintoisia vempaimia. Jostain syystä japanilaiset tykkää Möykkäel Jaksosesta, joten puistosta löytyy hänen retrohenkinen Capt. Eon 3D-kikkailu. En suosittele sitä muille kuin hartaille Jäksön-faneille. Uudempi Philharmagic tarjoaa paljon paremman 3D-elämyksen. Muita suositeltavia kohteita on Buzzin laserampuminen, Puhin laite, Pirates of Caribbean -ajelu sekä vauhtihirmuille ehkä länkkärivuoristorata.
alus

Alla Mikin koti. Hillitsin itseni enkä koittanut pölliä mitään.
Mikin luukku
Mikki on eläinrääkkääjä. Pluton mökin ovi oli visusti kiinni, joten hurtta ei pääse sadetta pakoon. Luukin oli muovia!
Pluton murju

Kaikella puiston kuluttamalla energialla saadaan kyllä kieltämättä ihan näyttäviä näkymiä aikaan. Illan pimetessä koko alue siirtyy iltavalaistukseen. Suosittelen lämpimästi jäämään pimeän tuloon asti hengailemaan, koska tunnelma on aivan toinen kuin päivän muovisessa satumaassa. Plussana on myös se että mölyävät lapsilaumat ovat selvästi vähentyneet illan saapuessa ja paikoin teemapuisto on jopa rauhallinen.
heijastus
torni ja linna
linnaa

Myös kauppakatu saa kirkkaan iltavalaistuksen.
katu

Mestoille pääsee JR:n Keiyo-linjaa pitkin loikkaamalla junasta Maihaman aseman kohdalla. Varaa riittävästi aikaa Tokion asemalla Keiyo-linjalle vaihtamiseen, koska vaikka se käytännössä on samalla asemalla kuin Yamanote, niin matkaa linjojen laitureiden välillä on useita satoja metrejä.

Yksi vastaus to “Tokyo Disneyland”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tokyo DisneySea « - 29.11.2011

    […] 29 Mar Aikaisemmin kävin kurkkaamassa Tokion Disneylandia ja nyt tällä kertaa vuorossa on vieressä majaileva DisneySea. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: