Takoyakin tekoa kotioloissa

31 Oct

Eilen tuli tehtyä takoyakia himassa. Aikoinaan Osakassa tuota herkkua tuli syötyä melko useasti, mutta Tokiossa olen nauttinut siitä vain yhden kerran. Ehkä jokin nostalginen muisto napsahti päässä ja nousi halu syödä sitä taas. Sen sijaan että googlella olisi etsinyt lähimmän takoyakia myyvän ravintelin, ostettiin sitten mieluummin kaupasta takoyaki-paistin ja tarvittavat ainekset. Niille joille tuo ruokalaji on tuntematon, kerrottakoon että kyseessä on mustekalaa ja mausteita sisältävistä taikinapallosista. Lue lisää vaikka Wikistä.

Pienet sähkökäyttöiset takoyaki-paistinraudat ei maksa edes paljoa. Uutena moiset irtoaa jopa alle 1000 jenillä (alle 10 euroa).

Aivan penteleen hyvää oli. Eilen vetelin naamaan tusinan verran palloja ja ylijäämästä tuli lisuke tän päivän eväslounaaseen. Kurkkaa taikinakuvan alta fotoja valmiista palluroista.

tirisee

bullerot
paistuu paistuu
Valmista

nam nam nam!

2 vastausta to “Takoyakin tekoa kotioloissa”

  1. Jani Achren 01.11.2011 klo 07:46 #

    Hum hum hum! Näyttää kovin Osaka-tyylisiltä! Ovat siellä muuten paljon parempia kuin Tokiossa.

    • Tatu 01.11.2011 klo 08:10 #

      Janin suusta sen totuuden kuulee.🙂

      Asia on juurikin näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: