Perjantaipullo 100! { viski vs viski }

11 Mar

Noniin! Sadannen Perjantaipullon kunniaksi aloitan spesiaalisarjan.

Näissä erikoisarvosteluissa asetan taistelemaan vastakkain kaksi eri viskiä. Sanotaan heti aluksi että viskit tullaan arvostelemaan ”highball” muodossa, mikä saattaa pistää viskipuritanistien veren kiehumaan. Syynä on lähinnä budjettisyyt. En viitsisi ostaa kunnon viskipuolloa erikseen jokaista laatua varten. Toinen syy on että Japanissa viski nautitaan useimmiten juuri highballina eikä raakana. Kolmas heikohko aasinsiltamainen syy on että kohtapuoliin ratkeaa paikallinen baseballin mestaruus… Baseball -> Highball Eheh… näppärää?!

No, asiaan.
Arvostelu myös poikkeaa normaalista Perjantaipullosta. Vastakkain on siis aina kaksi kamppailijaa. Arvosanaa ei anneta, vaan voittaja ratkeaa 3 kierroksen myötä. 1. kierroksella vertaillaan pakkausten ulkoasua. 2. kierroksella ensikulauksen vaikutelmia ja makua. 3. kierroksella arvostellaan makua, kun juoma on nautittu lähes loppuun (ehkä löytyy joku kiva makuknoppi) ja mahdollisesti maun sopivuus sapuskan kanssa (silloin kun viitin syyä arvostelun aikana).

Pidemmittä puheitta esitellään tämänkertaiset kamppailijat! Vasemmalla on Suntoryn kova poika ”Torys”. Oikealla sen haastaa Asahin musta hevonen, ”Black Nikka”. Ei muuta kuin viski virtaamaan ja kurkkaa kamppailun tulos kuvan alta.

Kierros 1: ulkonäkö
Kumpikin juoma panostaa hahmon voimaan. Torysin kylkeä koristaa retrotyylinen herrasmies punaisessa pikkutakissa. Mieleen tulee hieman vanhojen Vaaleanpunainen pantteri -piirrettyjen ihmishahmot. Pelkistetty teräväkulmainen fontti käy yksiin kulmikkaan hahmon kanssa. Black Nikka vetoaa arvokkuuteen. Hahmolla on muhkea punainen naamakarvoitus ja ylisuuri maissintähkän kokoinen vehnänkorsi kädessä. Hahmo muistuttaa erehdyttävästi pelikorttien kuningasta. Lisäksi molemmissa on poreisuutta ja sitruunanviipaleita.

Pidemmän korren vetää Torys! En näe vale-kunkun yhteyttä viskin juomiseen. Torysin hahmo on selkeä viittaus janoiseen salarymaniin ja muutenkin Torysin kuosi on tyylillisesti yhteneväisempi kokonaisuus.

Kierros 2: ensimaku
Black Nikka ja Torys ovat molemmat melko miedosti hiilihapotettuja. Torysin maku on voimakkaampi. Black Nikka maistuu ensikulauksella vähän kummallisen ummehtuneelta. Torys on ensimaistelulla huomattavasti raikkaampi. Ehkä Black Nikkasta löytyy pidemmällä nauttimisella parempia esansseja mutta…

ensimaun voittaa Torys! Tilanne jo ratkaiseva 2-0, mutta katsotaan homma loppuun asti.

Kierros 3: loppumaku
Tämänkertaisena juomaruokana toimii nikuman (肉まん), eräänlainen lihaa sisältävä taikinaklöntti. Mutta juodaanpa tölkit ensin lähes loppuun… nam nam… Hmm, kuten arvata saattaa nikuman peittää Nikkan makua enemmän kuin Torysin. Kun tölkki on juotu lähes loppuun ja varsinkin ottaessa suurempia kulauksia Black Nikka ei maistu enään niin väsähtäneeltä. Parempi parempi, mutta ei valitettavasti kuitenkaan Torysin tasolla. Suntoryn juoma toimii niin sapuskan kuin pidemmän nauttimisenkin suhteen.

Viimeinen kierros menee kanssa Torysille. Tällä kertaa peli on selvä.
Torys – Black Nikka, 3 – 0.

ps. viimeisessä kappaleessa jouduin korjaamaan aika monta kirjoitusvirhettä… merkillistä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Perjantaipullo 100! { viski vs viski }”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Perjantaipullo 102 { viski vs. viski } « - 25.11.2011

    […] on Suntory Whisky. Viime kerralla saman firman Torys pärjäsi hyvin voittaen kamppailunsa. Kilpakumppanina on ulkomaiden […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: