X10

21 Mar

Mikäs se sieltä kurkistaa?

Se on uusi ”lelu”. Kirjoitan siitä myöhemmin tarkemman artikkelin, kun olen tehnyt riittävästi lähempää tuttavuutta tulokkaan kanssa. Alustavasti se tuntuu juuri niin hyvältä kädessä kuin ulkoisesti näyttääkin. Viime aikoina puntaroin hankinnan kanssa edes ja takaisin, mutta nyt kun markkinoille tulosta on kulunut noin 1,5 kuukautta ehti alkuhintakin pudota jonkin verran, painoin liipasinta. Nopeaksi havaitusta PC-bomberista kama tuli perille tilauksesta seuraavana päivänä.

Ei kun akku laturiin ja sitten räpläämään.

Mainokset

7 vastausta to “X10”

 1. Jani Achren 22.11.2011 klo 02:46 #

  Dämit, mulla oli ihan toinen X10-järjestelmä mielessä kun tuon otsikon luin. Ai se olikin kamera…

  Ei hullumpi. Pieni kun mikä. Panoraamakuvia odotellessa…

  • Tatu 22.11.2011 klo 03:20 #

   Kaamee tiisaaja olet… kerro ny mikä X10 sulla oli mielessä.

   Juu, kuvia on tulossa kunhan saa aikaisemmatkin artikkeliaiheet hoidettua pois alta.

   • Jani Achren 22.11.2011 klo 10:09 #

    Se oli se X.10, kodin kauko-ohjaussysteemi. Olisi kiva saada lämmitin tekstarilla (tai muulla kauko-ohjauksella) päälle kun on palaamassa kotiin.

    Mites tuohon X10:iin päädyit? Nostalgiasyistä? Onko ikää sittenkin jo sen verran vai pitääkö jokaisella sukupolvella olla oma nahkapäällystetty kamera?

    • Tatu 22.11.2011 klo 10:56 #

     Uuuh! Mäkin haluan tuommoisen kauko-ohjettavan kodin. Paljonkohan maksaisi jos esim. Nikko valmistaisi sellaisen?! 😉

     Kerron sitten tarkemmin valinnan syistä myöhemmässä perusteellisemmassa artikkelissa, mutta kerrotaan tässä nyt pari pääpointtia.

     Ensinnäkin pidän erittäin paljon manuaalisesta zoomauksesta. Jotenkin kun järkkäri on ”normaalina” kamerana, tuntuu tosi kankealta palata nappuloilla tehtävään portaalliseen zoomailuun. Jos ei lasketa kiinteäpolttovälillisiä kompaktikameroita, on X10:ssä tietääkseni suurin sensori. Retromuotoilu oli kyllä plussa, mutta eniten fyysisesti miellytti kokometallinen rakenne. Mun kameroiden käsittelytapa lienee vähän huolimaton, joten panostan mielelläni kestävämpään materiaaliin.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hyvää vanhaa vuotta « - 31.12.2011

  […] lopettamalla tupakointi. Se on win-win tilanne kaikille. Asiaan hieman liittyen piristykseksi alla Fujifilm X10:llä ihan ihka ensimmäinen ottamani valokuva. Kivaa vuodenvaihdetta kaikille. Tatu […]

 2. Fujifilm X10: esittely ja käyttäjäkokemuksia « - 06.03.2012

  […] Ostin syksymmällä Fujifilm X10 kameran. Olen nyt käyttänyt sitä melko aktiivisesti jo useamman kuukauden, joten pystynen muodostamaan siitä jonkimoisen käyttäjäarvion. Tuttuun tyyliin jätän tarkemman teknillisen testauksen alaan erikoistuneille sivustoille ja keskityn tässä lähinnä omaan perstuntumaan ja kokemuksiin X10:n käyttäjänä. […]

 3. Fujifilm X10: esittely ja käyttäjäkokemuksia | Tatu @ nihon - 29.07.2017

  […] Ostin syksymmällä Fujifilm X10 kameran. Olen nyt käyttänyt sitä melko aktiivisesti jo useamman kuukauden, joten pystynen muodostamaan siitä jonkimoisen käyttäjäarvion. Tuttuun tyyliin jätän tarkemman teknillisen testauksen alaan erikoistuneille sivustoille ja keskityn tässä lähinnä omaan perstuntumaan ja kokemuksiin X10:n käyttäjänä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: