Perjantaipullo 102 { viski vs. viski }

25 Mar

Jälleen kaksi viskiä uunista ulos. Kumpikohan voittaa tällä kertaa. Panokset pöytään!

Vasemmalla on Suntory Whisky. Viime kerralla saman firman Torys pärjäsi hyvin voittaen kamppailunsa. Kilpakumppanina on ulkomaiden tummanpuhuva klassikko Amerikan maalta, Jack Daniel’s. Kansainvälinen konflikti alkakoon!

Kierros 1: ulkonäkö
Suntoryn tölkki on kiiltävän metallinen. Ovaalin etikettialueen sisällä on tuotteen nimi vanhahtavalla fontilla ja pseudo-Eurooppalainen vaakuna leijonineen. Alalaidassa tyypilliset poreilevat jääpalat. Jaakko Danielin kuosi on lähes identtinen itse viskipullon kanssa. Musta etiketti mainostaa perinteitä Tennesseestä. Tällä kertaa tyylit ovat siis aivan erilaiset.

Ulkoisen kauneuskilpailun voittaa Jack Daniel’s. Mustanpuhuva etiketti on tyylikäs ja selkeä. Se ei pröystäle liikoja vaan luottaa vahvaan perinnebrändin voimaan. Suntoryn kuosi ei puolestaan tunnu olevan kohdallaan. Toki se on samaa tyyliä kuin vanha Suntoryn viski vuosien takaa. Jotenkin kuitenkin tuntuu että viskille on tavoiteltu arvokkuutta lätkäisemällä länsimainen vaakuna kylkeen ja käyttämällä vanhanaikaista aakkosfonttia. Mieluummin olisivat pysyneet alkuperälleen uskollisena ja tehneet etiketin japanilaiseksi.

Kierros 2: ensimaku
Tällä kertaa maut eroavat toisistaan selkeämmin. Ehkä kyseessä jo eri kulttuurien makutottumukset. Suntory on todella lähellä aikaisempaa Torysia. Saman firman tuotteita kun ovat. Nyt ei ole Torysia käsillä, joten en osaa sanoa mikä tarkalleen noissa juomissa eroaa. Tuskin osaisi suoralta kädeltä etiketitöntä litkua niiden välillä tunnistamaan. Päälimmäisenä makuna Suntoryssa on makea ja hieman sitruunainen esanssi. Jack Daniel’s on puolestaan selkeästi vähemmän makea ja enemmän viljainen. Jaakon maku nousee herkemmin nenään. Ehkä voisi sanoa että maku on enemmän viskimäinen ja vähemmän limumainen verrattuna Suntoryyn.

Voittaja on Jack Daniel’s! Maussa on enemmän vivahteita ja selkeästi toimii paremmin nautittuna paljaaltaan. Jälleen kokonaispeli on jo selvä, Jaakko johtaa 0-2. Katsotaan kuitenkin että saako Suntory lohdustuspisteen viimeisessä kategoriassa.

Kierros 3: loppumaku
Aika vetää sapuskaa naamaan ja testata juomien toimivuus aterian kanssa ja tölkkien lähestyessä loppuaan. Tämänkertainen sapuska on paikalliset pullamössövoileivät terästettynä kinkkumakkaralla ja grillimaustetulla juustolla. Jatketaan juomista ja mutustellaan leipiä…

Suntory saa myös yhden pisteen! Maut eivät juuri muuttuneet tölkkien tyhjetessä. Mutta mutta… suolaisten leipien kanssa makeampi Suntoryn viski toimi huomattavasti paremmin. Syy lienee paikallinen izakaya-kulttuuri. Siinä missä Euroopassa mennään pubiin lähinnä juomaan, izakayassa puolestaan syödään ja syödäänkin reippaasti. Ehkäpä nuo paikalliset highballit on kanssa sovitettu paremmin sopimaan sapuskan kanssa nauttimiseen. Makea maku ei toimi yksinään läheskään niin hyvin kuin naposteltavan kera.

Noin…. lopulta tulos oli 1-2 Jack Daniel’sin eduksi.
Viikon päästä taas uudet kujeet ja uudet kulaukset.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: