Tokyo DisneySea

29 Mar

Aikaisemmin kävin kurkkaamassa Tokion Disneylandia ja nyt tällä kertaa vuorossa on vieressä majaileva DisneySea. Tällä reissulla mukana oli vain vanha taskukamera, mutta koitin näpätä siitä ja harmaasta säästä huolimatta muutaman edustuskelpoisen kuvan. No, jotkin kuvat toimivat paljon paremmin ilman värejä, jolloin edes huono sää ei näy niin selkeästi kuvien harmautena. Pari videopätkää tuli myös näpättyä ja laitan niistä koosteen nettiin kunhan saan itseni piiskattua moista tekemään.

Disneysea

Tuo teemapuisto on avattu vuonna 2001 ja viime vuonna se oli maailman 4. vierailluin huvipuisto. Naapurin ohella ainoita Disney-teemaisia puistoja, jotka ei ole Walt Disney -yhtiöiden omistuksessa. Alue on kokonaisuudessaan noin 71 hehtaaria, joten talsimista riittää. Tosin tarjolla on myös auto, juna ja venekyytejä puiston puolelta toiselle. Ajallisesti kannattaa tosin huomioida jonottamiseen kuluva aika noita välineitä käytettäessä.

Tower of Terror

Kuten nimi antaa ymmärtää, on huvipuiston teema kovin merellinen. Samaa henkeä viestii myös alueen jako eri ”paikkakuntiin”, jotka kaikki on enemmän tai vähemmän vetisiä: Välimeren satama, Mysteerisaari, Merenneitolaguuni, Arabialainen rannikko, Kadonnut jokiniemimaa, Keksintösatama ja Amerikkalainen ranta. Vaikkakin mesta on enimmäkseen lasten- tai hyvin lastenmielisten aikuisten temmellyskenttä, on DisneySea tuunattu naapuriin, DisneyLandiin, verrattuna enemmän aikuisempaan makuun. Laitteet ovat ehkä hitusen hurjempia ja vähemmän painotettu piirretyistä tuttuihin hahmoihin.

venetsia

Heti porttien jälkeen eteen avautuu välimerellinen kaupunkimiljöö. Vaikutteita on haettu lähinnä Venetsiasta. Halutessaan voi mennä romanttiselle lillumiselle feikki-gondolan kyydissä. Alue on täynnä kauppoja ja siellä sijaitsee jopa toimiva hotelli, mikä auttaa luomaan mielikuvaa eläväisestä kaupungista eikä vain teemapuiston staattisesta kulissista.

tynnyri
kalut
lamppu

Ehkä henk.koht. mieluisin laite oli Indiana Jonesin autoajelu. Uusimmasta Jones sarjan elokuvasta voi olla montaa mieltä, mutta huvituslaite oli puiston parhaimmistoa, vauhdikas ja riittävän pitkä. Yleisesti jonot ovat viikonloppuisin pitkiä ja odotusajat voivat venyä jopa tuntiin ja ylikin. Kannattanee tarkastaa mieluiset laitteet etukäteen ja hankkia niihin ”fast pass” lipukkeet. Kuten alla näkee, väkijoukot saattaa ajoittain olla ruuhkaisan juna-aseman tasolla.

massat
MV
biili
varasto

Koon puolesta ehkä huomiota herättävimmät laitteet lienee Tower of Terror -pelotteluhärpäke, oikean kokoinen feikkivaltamerilaiva ja alueen keskellä nakottava Prometheus tulivuori. Hökötykset ei tosin aina ole kokonaisuudessaan laitteen käytössä. Esim. laivassa on myös ravintola ja itse huvitus on vain pienen elokuvateatterin kokoinen huone.

Laiva

Yleensä Disney-teemaisten puistojen tunnusmerkkinä toimii linna. DisneySeassa semmoista ei ole, vaan samaa virkaa toimittaa alla näkyvä tulivuori. Korkeutta sillä on täsmälleen saman verran kuin viereisen Disneylandin linnalla.

tulivuori
Nemo

Itse pidän näissä puistoissa erityisesti yksityiskohtien harkitusta käytöstä. Monista pikavilkaisulla tylsistä pinnoista ja tiloista löytyy pieniä jippoja, jotka auttavat tunnelman luomisessa. Jos pystyisi sulkemaan turistimassat mielestään, olisi varsin helppo luulla olevansa elokuvan sisällä tahi autenttisessa lokaatiossa. Erityisesti Mysteerisaaren Jules Vernemäiset ympäristöt ovat onnistunut kokonaisuus.

sukelluspuku

Illan pimetessä DisneySea näyttää aika lailla erilaiselta… etten sanoisi paremmalta. Ajoittain ilmeinen muovisuus ei ole niin helposti nähtävissä ja illuminaatio toimii ilman ylilyöntejä. Bonuksena suurin osa lapsiperheistä on jo poistunut ja ruuhkat ovat vähentyneet.

Titanikki?
satama

Ei niinkään Japanilainen vierailukohde Tokion kupeessa, mutta käymisen arvoinen. Jos et ole koskaan käynyt tämän tyyppisessä teemapuistossa, suosittelen vilkaisemaan. Valitettavasti Linnanmäki ei tunnu enää entiseltä ollenkaan.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: