Koenji Fes

1 Tam

Chuo-linjan varrella Koenjissa oli syksyllä festarit. Tarjolla oli jos jonkinmoista tapahtumaa, ruuasta aina urheiluun ja musiikkiin asti. Mulla oli aikaa vain alkuiltapäivään asti, joten ihan kaikkea en ehtinyt katsoa. No, tuskinpa sitä olisi ollut energiaa kaikkia kiertämäänkään.

Ensiksi menin käppäilemään Koenjin kauppakaduille. Ei aikaakaan kun vastaan tuli pitkä kummajainen. Ihan varma en ole, mutta pitkästä nenästä päätellen kyseessä lienee jonkinmoinen Tengu. Heppu loikki pomppukenkien varassa kohtuu holtittomasti väkijoukon keskellä ja viihdytti itseään pelottelemalla leidejä.

oni

Tengun seurana oli myös Kappa, kilpikonnan ja sammakon sekoitustaruolento. Tengu testaili että Kapan päälaella oleva lautanen on kostea, koska sen kuivuessa Kappa menettää voimansa ja voi lopulta kuolla, jos lautaselle ei kaadeta vettä.
kappa

Testin jälkeen Kappa menikin sitten yksikseen pelleilemään liikennemerkin kanssa.
kappa pelleilee

Liikennemerkki oli varmaan liian tylsä, joten hetken kuluttua Kappa pölli läheisen soittokunnan rumpukapulat. Rumpalileidi halusi tikut takaisin, mutta eihän keljuileva Kappa niitä ilmaiseksi anna. Palkaksi tällä kertaa riitti halaus.
kappa keljuilee

Lopulta pelimannit pääsivät takaisin valmistautumaan esitykseensä.
soittokunta

Kauppakadulta bongasin sattumalta viime kevään katastrofialueelle jääneistä lemmikeistä ja kotieläimistä kertovan valokuvanäyttelyn. Se oli kohtuullisen raskasta katsoa nälkiintyneitä ja hyljättyjä elukoita raunioiden ja autioiden katujen keskellä. Toki niille pyritään nyt jälkikäteen löytämään omistajia, mutta säteilyn pelko tekee tilanteen useimmille toivottomaksi. Veikkaan että iso osa menee karaanteeniajan jälkeen lopetusjonoon. Kaunis päivä, mutta synkkä mieli.

Onneksi piristykseen oli myös keinot. Festareilla oli yuru-chara -tapaaminen. Mitä erilaisempia söpöjä ja vähemmän söpöjä maskotteja eri puolilta Japania. Noilla pehmohahmoilla on yleensä yksityiskohtaisetkin taustatarinat ja joillain on jopa oma Twitter-tili. Käytännössä ne on vain imagonrakennustarkoituksessa kehitettyjä hahmoja mainostamaan firmoja, kaupunkeja, prefektuureja, laitoksia tai käytännössä ihan mitä vaan. Kerrotaan muutama knoppi jokaisesta.

gibo-chan
ギボちゃん
Gibo-chan on saanut nimensä ja muotonsa Nihonbashin vanhan sillan kaidetolpasta. Sillan tolppa on japaniksi giboshi, ぎぼし. En tiiä kuinka onnistunut nimi on, koska ”gibo” pelkästään tarkoittaa anoppia. No oli miten oli… hahmo on kehitetty juhlistamaan Edo-Tokio Museon 10 vuotispäivää.

gunma-chan
ぐんまちゃん
Gunma-chan voisi nimestä päätellen olla Gunma prefektuurin maskotti. Kyseessä on kuitenkin erään vammaisurheilutapahtuman hahmo. Hahmo valittiin hommaan Mainichi-sanomalehden julkisen äänestyskilpailun perusteella.

Qoo
Qoo
Tuo on samaa nimeä kantavan mehumerkin hahmo. Tiedot hahmosta on hieman epävarmoja: ikä vajaa 10 vuotta, sukupuoli ei tiedossa mutta ehkä poika, pituuden puolesta näkee juuri ja juuri pöydän päälle ja paino on 3 ananaksen verran.

nishiko-kun
にしこくん
Nishiko-kun on Chuo-linjan varrella sijaitsevan Nishikokubunji-nimisen paikkakunnan maskotti. Ehkä joukon vähiten söpö maskotti, mutta se on tänä syksynä noussut super-suosituksi tultuaan tämän vuoden maanlaajuisessa yuru-chara äänestyksessä kolmanneksi. Erinäisten TV-kommellusten jälkeen hahmon suosio kasvoi entuudestaan. Nishiko-kunin työ ei ole kovinkaan helppoa, koska hahmolta puuttuu kädet ja ainoa ilmaisukeino on sen sukkahousumainen alaruumis. Lempiruoka on grillatut shisojuustotikut ja pallokalaviina. Vihattu ruoka on koppakuoriainen. Erikoistaito on askartelu käyttäen jalkoja… tietenkin. Harrastuksia ovat tutkimusmatkailu, alkoholin juominen ja kalastus.

miyarii
ミヤリー
Tuo pikkunen otus nakottaa Miyariin pään päällä. Hahmo on kokonaisuudessaan jonkinmoinen kukka on paikallisen kuntajärjestelmän 110. juhlavuotta juhlistava hahmo. Jeh… lähes millä tahansa on oma yuru-chara.

dildo-kun
あぶらげんしん
Aburagenshin nimiselle hahmolle annoin lempinimen Dildo-kun. Se on hyvä että jos lapsoset alkaa liian riehakkaiksi voi tuo maskotti hätistellä ne tiehensä vaaleanpunaisella dildollaan. Kätevää ja viihdettä koko perheelle. Hahmo tulee Niigatan prefektuurista. Hahmo on yhdistelmä Sengoku-ajan komentajaa ja Niigatan paikallista erikoisuutta aburagea, eli uppopaistettua tofua.

namisuke
なみすけ
Namisuke on tammiaaltosaurus. Joo, en mäkään tajua. Oikeasti hahmo on dinosaurukselta näyttävä keiju. Erikoistaito on selän läpysköillä ilman puhdistaminen. Ilmeisesti kyseessä on siis jonkinmoinen eko-maskotti.

holmes-kun
ホームズくん
Viimeisenä muttei vähäisimpänä on sekoitus Nuuskamuikkusta ja Conan-Doylen salapoliisia. Nimi on aakkosilla kirjoitettuna Holmes-kun. Hahmon veriryhmä on O. Harrastuksia on mm. kadunvarsitalojen ajattelu, seurusteluun liittyvien asioiden tutkiminen, mielenkiintoisten tavaroiden ja sisustussuunnitelmien esittely ihmisille. Lempiruoka on riisipallot. Luonteeltaan utelias, viisas, hieman kömpelö, tykkää eläimistä ja liikuttuu helposti kyyneliin.

Hahmoja oli vielä lukuisia muita, mutta menisi ikä ja terveys niiden kaikkien esittelyyn. Kaiken kaikkiaan nuo yuru-charat on uskomattomattoman suosittuja vaikkakin in-your-face teennäisiä ja hieman hölmöjä hahmoja. Valokuvaajia sekä ihmettelijöitä riitti kuin isommilla filmistaroilla ikään.

yleisö

Pehmoilun jälkeen oli aika jollekkin kovalle!
Paini on kohtu kovaa menoa… no, okei… kyseessä oli näyteltyä vapaapainia, mutta kuitenkin.

paini
Loikat oli näyttäviä.
nosto
Vaikuttavia nostoja sekä hiukset hulmuten huimia hyppyjä.
lento

Se mitä miehet edellä niin myös leidit perässä, ehkä jopa vauhdikkaammin. Ainakin ääntä niistä lähti enemmän kirkaisujen ja rääkäisyjen kaikuessa Koenjin kaduilla.
leidit kans
hyppy

Alla oleva ihmistorni toiminnee paremmin noin päin. Toisin päin olisin ollut oikeasti vaikuttunut.
torni
voitto ja loppu

Voittaja kävelee viileenä kehästä ja häviäjä polvillaan osoittaa kunnioitusta paremmalleen. Heti kohta tämän jälkeen oli minunkin aika hipsiä paikalta pois. Festarit jatkuivat vielä useiden tapahtumien myötä pitkälle iltaan.

ps. Hyvää uutta vuotta lukijoille!

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: