Onsen Fuji-vuoren juurella

12 Hel

Kawaguchi

Lyhyt reissu onseniin lillumaan Kawaguchi-järven rannalle… Kuumissa lähteissä on tullut pulikoitua aikaisemminkin mm. Atamissa ja Wakayamassa. Tällä kertaa maisemina oli Japanin ikoneihin kuuluva Fuji tulivuori. Kawaguchi on yksi Fujin juurella sijaitsevasta viidestä järvestä. Se on Yamanakan ohella alueen suosituimpia turistijärviä. Molemmilta on hyvät näkymät itse tulivuorelle. Koska reissu tehtiin keskitalvella, sai seilailut hyisten vetten päällä jäädä toiseen kertaan ja lähinnä ohjelmassa oli lämpimämpiä nautintoja.

ravinteli

Mestoille pääsee simppelisti junalla Fuji Kyuko -linjaa käyttämällä. Tokion keskustasta tullessa bussit lienee kätevämpi ja nopeampi vaihtoehto. No, nyt kun vihdoin oltiin perillä, alkoi vatsa kurnimaan. Siispä heti ravinteliin syömään!

Kuten yltä näkyy ei asiakkaita hirviästi ollut. Itse valitsin listasta eräänlaisen paikallisen erikoisuuden, kurpitsa-udon-hässäkän. Maistui ihan mainiolta. Vatsa täynnä olikin aika etsiä onsen-hotelli-kompleksi järven rannalta.

soppa
kauhat

Kylmä tuuli latisti tunnelmaa jonkin verran, mutta kyllä se iloksi muuttui kun lopulta pääsi lämpimään hotellihuoneeseen relaamaan. Huone oli japanilaistyylinen tatamimattoineen ja yllättävän tilava. Seurueemme mahtui hyvin löhöilemään.

huone
seinä

Tietenkin pitää näyttää jokaisen hotellihuoneen tärkein ominaisuus, vessa!

vessa

Ja alla on kuva huoneen suuresta ikkunasta avautuvaan näkymään Kawaguchi järvelle.

maisema
mäki

Illallinen oli maittava, minkä jälkeen olikin aika mennä lölläilemään kuumaan lähteeseen. Onsenalueella oli niin sisä- kuin ulkoaltaitakin. Asiakaskuntaa oli lapsista vaareihin. Kuuman veden rentouttamana oli mukava mennä lopulta tuutimaan.

safka

Tämänkertaisen hotellisetin erikoisuutena oli privaatti-onsen-aika. Kohdalle napsahti aamuinen ajankohta, mikä sopi ihan hyvin, koska illalla ei onsenista pimeää Fuji-vuorta näkisikään. Yksityinen onsenperiodi tarkoitti myös harvinaislaatuista mahdollisuutta ottaa kamera mukaan allastiloihin. Yleisenä aikana en suosittele moista, jollet välttämättä halua telkien taakse tahi maksamaan itseäsi kipeäksi sakkojen muodossa.

Enivei… näppäilin muutaman kuvan ennen kuin altaasta nouseva höyry sumensi linssin kokonaan. Täytyy sanoa että mesta oli varsin laadukas ja maisema vuorineen idyllinen. Varattu aika kului yllättävän nopeasti rentoillessa.

onsen
Fuji

Lämpimästä vedestä ylös, aamiainen naamaan ja ulos! Ohjelmassa köysiratareissu läheiselle nyppylälle. Hotellimme näkyy alla olevassa kuvassa järven vasemmalla rannalla.

köysirata
Kawaguchia

Köysirata vie Tenjo-vuorelle, joka tunnetaan myös nimellä kachikachi-vuori. Lempinimi tulee onomatopeettisesta sanasta kuvaamaan tulta ja siihen liittyy tarina.

Ukko, tanuki ja jänis

Ukko nappasi kiinni tihutöitä tekevän tanukin pellollaan ja sitoi sen puuhun kiinni. Kun ukko lähti kylälle asioita hoitamaan tanuki aneli ukon vaimolta, että tämä päästäisi sen vapaaksi ja lupasi auttaa illallisen tekemisessä. Vaimo päästi tanukin irti, mutta elukka ei ollutkaan kiitollinen vaan hyökkäsi ja surmasi vaimon. Tanukit pystyvät muuttamaan muotoaan ja sen avulla paha tanuki teki ukolle julman kepposen. Tanuki muuntui vaimon näköiseksi ja valmisti surmatun vaimon lihasta ukolla illallissopan. Ukko palasi kotiin, söi sopan ja minkä jälkeen tanuki muuttui oikeaan muotoonsa, kertoi totuuden ja pakeni paikalta jättäen ukon suremaan.

Pariskunta oli erään jäniksen kanssa hyviä ystäviä ja kuultuaan tapahtumasta päätti jänö kostaa tanukille ukon puolesta. Jänis uskotteli tanukille ystävystyvänsä sen kanssa, mutta sen sijaan teki tanukille kivuliaita kepposia. Jänis mm. pudotti mehiläispesän tanukin päälle ja sen jälkeen hoiti pistoksia chiliä sisältävällä voiteella. Eräänä päivänä tanuki oli kiipeämässä vuorelle selässään iso läjä polttopuita. Jänis sytytti puut palamaan tanukin huomaamatta. Tanuki ihmetteli liekeistä kuuluvaa ääntä, ”kachikachi”. Jänis sanoi että tämä vuori on nimeltään kachikachi-vuori ja ääni kuuluu vuoresta, täten huijaten tanukia kunnes oli liian myöhäistä. Tanukin selkä paloi pahasti, mutta se selvisi siitä hengissä.

Tanukille selvisi ettei jänis ole kaveri ja haastoi tämän kaksinkamppailuun. Kummankin tuli rakentaa vene ja soutaa järven poikki. Jänis veisti veneen kaatuneesta puunrungosta, mutta ylimielinen tanuki tahtoi tehdä omalla tavalla rakentaen veneen savesta. Aluksi elukat oli tasaväkisiä, mutta järven keskivaiheilla tanukin vene alkoi pehmetä ja hajota ja lopulta upposi. Kun tanuki parhaansa mukaan yritti pysytellä pinnalla jänis veneestään kertoi kaiken olevan kosto tanukin ukolle tekemästä kepposesta ja iski tanukia airolla päähän hukuttaen sen.

vuoria

No, tarinat sikseen. Vuorelta on myös mainio näkymä Fujille. Etualalla näkyy Fuji-Q huvipuisto.

vuorelta Fuji

Vuoren päällä on aikoja sitten hylätty kahvila. Se tarjosi minulle ensimmäisen mini-haikyo kokemuksen. ”Haikyo” tarkoittaa hylättyä paikkaa, mutta yleisesti käytetään terminä sellaisten paikkojen tutkimiseen ja kuvaamiseen.

kahvila
sisällä
Meiji

Pienen tutkimusmatkailun jälkeen olikin aika palailla kotiin.

Mainokset

7 vastausta to “Onsen Fuji-vuoren juurella”

 1. Muro 13.02.2012 klo 11:21 #

  Hei, saisiko tietää käyttämänne ryokanin/hotellin nimeä/nettiosoitetta?
  Kivoja kuvia taas, kuten aina!
  Kiitos!

 2. äiti 13.02.2012 klo 17:51 #

  Varmaan ihana paikka ja hieno Fuji!!!
  Mutta, miten niin söpön näköinen tanuki voi olla niin julma ja hirmuinen!?!?

  • Tatu 13.02.2012 klo 18:28 #

   Se onkin yksi harvoista tarinoista, joissa tanuki on paha hahmo. Yleensä ne on hyvien puolella.

 3. äiti 15.02.2012 klo 18:38 #

  No hyvä juttu, johan helpotti;-)!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lumen keskellä lillumassa | Tatu @ nihon - 11.05.2013

  […] Tietenkään itse kylpyjen puolelle en mennyt kuvaamaan, koska en halunnut viettää yötä putkassa. Kylvyt olivat aika perussettiä. Ei ollut mitään erityisiä yrttikylpyjä. Maisema oli ihan jees läheiselle pikkupurolle, muttei kuitenkaan vetänyt vertoja taannoisille kylpynäkymille Fuji-vuoren juurella. […]

 2. Yuwaku onsen Kanaya | Tatu @ nihon - 27.05.2014

  […] Mahdollisuus oli myös käyttää yksityisonsenia. Se tarjosi harvinaisen tilaisuuden ottaa fotoja kännykällä kylpyjen sisätiloista. Aikaisemmin kuvailin onsenien sisällä Fuji-vuoren liepeillä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: