Vesilasku unohtui

23 Hel

Unohdin maksaa vesi/viemäri-laskun viime kuussa. Oli pistänyt laskukuoren epähuomiossa kaikenmaailman mainoslehtisten ja muiden tarpeettomien papereiden sekaan. No, veden tulo ei tietenkään mennyt heti unohduksen jälkeen poikki. Kuulemma H2O on viimeisiä asioita joita viranomaiset laittaa poikki ja sekin vasta useiden muistutusten jälkeen. Vesi virtaa vielä puolen vuodenkin jälkeen maksattomuudesta. No, se ei toki anna syytä laiminlyödä laskujen maksamista.

Itselleni tuli muistuttelulappunen kuukauden päästä unohduksesta. Huomioitavaa on ettei laskuun tule mitään unohduslisäprosenttia, kuten usein suomalaisissa laskutuksissa on tapana. Tänään menin suorittamaan laskun vesiviraston paikalliseen ”service stationiin”. Paikka näyttää samalta kuin kaikki japanilaiset kunnalliset virastot. Harmaa pitkä tiski, jonka takana lukuisia pöytiä täynnä mappeja ja useita duunareita (näennäisen) kiireisinä. Paperittomuus on vieras käsite japanilaisessa byrokratiassa. Ainoa ero oli että duunareilla ei ollut tummat puvut päällä vaan siniset hieman putkimiesmäiset univormut (vaikka olivat siis selviä konttorirottia).

Homma on simppeli kuin postissa käynti… marssin laskun ja muistutuslapun kanssa ”Payments” -kyltin koristamaan kohtaan tiskiä ja ojensin hymyilevälle tädille tarvittavan määrän käteistä. Kieltä osaamattomat voi huokaista helpotuksesta, koska kyltit ovat myös englanniksi. Homma oli ohi parissa minuutissa. Ihan kiva myös että virasto oli vain 10 min kävelyn päässä himasta.

Mainokset

Yksi vastaus to “Vesilasku unohtui”

  1. äiti 23.02.2012 klo 19:14 #

    HYVÄ JUTTU;-)!
    Hoituupa siellä asia hyvin ja inhimillisesti.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: