Tokion talvi-illuminaatiot 2011-2012, osa 2

25 Hel

Jatkoa edelliseen valohässäköitä käsittelevään artikkeliin. Mennään ensiksi Yamanote-rinkulan itälaidalle, Shiodomeen, lähinnä tutustumaan Caretta nimisen kauppakeskuksen kupeessa ollutta illuminaatiota. Viime vuonna oli myös tarkoituksena käydä sitä kurkkaamassa, mutta tuolloin kauppakeskus oli kiinni ja valot sammutettuina. Vahingosta viisastuneena lampsin tällä kertaa parempaan aikaan mestoille.

Shiodome

sinistä

I'm blue... dabadiiba

Tämä illuminaatio on kovin sininen.

feikkipuita
smoky!

Aika ajoin tuolla soi musiikki ja valot välkkyivät sen tahtiin. Esitykseen kuului myös saippuakuplia ja savuefektejä. Kylmä sää verotti tunnelmaa, mutta kokonaisuudessaan hieno esitys. Lähes viime vuoden Midtownin shown tasolla.

Kävin pikaisesti kurkkaamassa myös Shiodomen vanhan rautatieaseman kupeessa olevaa illuminaatiota. Kuten voisi arvata, se oli kovin juna-aiheinen. Itse asemarakennus näkyy taustalla.

juna
lilat tolpat

Yebisu Garden Place

puut ja kivekset

Yebisu Garden Placessa kävin myös viime talvena. Mielestäni se on Tokion tyylikkäin talvi-illuminaatio. Karkkimaisten värien sijaan pääpaino on keltaisilla luonnollisilla valoilla (joskin ledejä tietenkin). Koko alue on hieman pseudo-Eurooppalaisen tuntuinen, joten yhdistelmä toimii.

punainen matto

Paikalla oli myös suuri lohikäärmettä esittävä jääveistos.
jäälohikäärme

Pääosassa oli kuitenkin jättimäinen Baccarat -kattokruunu. Bling blign.
kattokruunu
shiny!
tönö

Omotesando

Tämä bulevardi kulkee Meiji-pyhäköltä itään. Sen varrella on paljon muotiin erikoistuneita kauppoja sekä pitkä rivistä neidonhiuspuita. Joka talvi puut valaistaan lukuisilla valoilla ja nykyisin ne on kaikki LEDejä, koska tavallisten lamppujen kuumuuden havaittiin vahingoittavan puita.

autoja
tsykä

Valaistuksen kuvaaminen ei ole erityisen helppoa tuolla, koska kadun ylittävät jalankulkusillat ovat suljettuja illuminaation aikaan ja jokaisen suojatien kohdalla on järjestysmies hoputtamassa ihmisiä. Sinällään ihan ymmärrettävää, koska ilman näitä toimia väylät olisi aina tukossa kolmijalkojen kanssa törttöilevien kamerapapparaisten takia.

Alla bonuksena pari mielenkiintoista menopeliä.

auto
vani

4 vastausta to “Tokion talvi-illuminaatiot 2011-2012, osa 2”

 1. äiti 25.02.2012 klo 12:16 #

  Upeita!
  Olen kanssasi samaa mieltä, Yebisu Garden Place kuitenkin kaunein.
  Söpö bussin peräpää, liekö shiba;-)?

 2. Kiskomies 26.02.2012 klo 02:05 #

  Käytinpä aivan tarpeettoman paljon aikaa (arviolta tunnin) siihen, kun selvittelin noita automalleja. No ensimmäinen on varsin selvästi Subaru 360, mutta toinen aiheuttikin sitten päänvaivaa.

  Ei nimittäin tuollaista löytynyt tehdasvalmisteisena lainkaan. Lopulta ovenkarmin ja tuulilasin ylälaidan risteyskohta paljasti, että kyseessä on pohjimmiltaan joko kuudennen sukupolven Subaru Sambar (vanhimmillaankin niinkin tuore kuin vuosimalli 1998), tai vielä uudempi samaan rakenteeseen pohjautuva Subaru Dias Wagon. Ja periaatteessa voisi olla myös Daihatsu Atrai, käytännössä sama auto eri keulalogolla. Joka tapauksessa, varsin uusi auto, keula on vain tuunattu muistuttamaan 1960-luvun tuotoksia.

  Olipa hauskaa salapoliiseilua. Hauskaa ja niin turhaa.

  • Tatu 27.02.2012 klo 03:48 #

   Loistavaa!

   Nyt olemme taas vähän viisaampia ja pääkopan rajoittunut kovalevy täyttyi erittäin tarpeellisella ja elämänkatsomusta mullistavalla tiedolla.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: