Mother Farm

3 Huh

Ehkä vähän epätyypillinen reissukohde Japanissa. ”Äitimaatila” ei suinkaan ole mikään hameväen temmellyskenttä, vaikka siellä perheitäkin näkyy runsaasti. Paikkaa on hieman vaikea kategorisoida. Se on kombinaatio maatilaa, huvipuistoa, retkeilyaluetta, ravintoloita ja kauppoja. Mother Farm tarjoaa Tokion metropolin asukeille mahdollisuuden tutustua ja hiplailla maatilan elukoita Japanista ja ympäri maailmaa. Vaikka se ”oikea” Japani on vielä enimmäkseen maaseutua, suurkaupunkien asukeille harvemmin on mahdollista halailla kissoja ja koiria kummempia otuksia. Tänä vuonna Mother Farm täyttää kunnioitettavat 50 vuotta, joten uudesta nähtävyydestä ei ole kyse.

lehmii

Positiivisena asiana voi pitää sitä että alue on melkoisen laaja ja täten eläimillä riittää tilaa temmeltää, toisin kuin monissa eläintarhoissa.

farmi
lampaita
pikkuset
Nuo pikkuiset lampaat temmelsi melko vapaana erään aitauksen lähettyvillä. Arvelen että aitauksessa oleva aikuinen lammas oli niiden äiti. Aita oli aivan liian harvaparruinen estääkseen karitsojen juoksentelua ympäriinsä. Melkoisen söpöjä otuksia.

alp
Farmilla on myös vähän eksoottisempia eläimiä esim. yllä oleva ulos kaipaileva alpakka.

lehmä
Toki tuttuja nautaeläimiäkin on. Taustalla siintää Tokionlahti ja sen toisella puolella Jokohaman pilvenpiirtäjät.

alpakka
ilme
opastaja
Oppaan johdolla farmin asukkeja pääsee ihan itsekkin ruokkimaan.

lambi
alpakka syö lapsen
strutsi
Strutseja ei päässyt ruokkimaan, kun mokomat on tunnetusti turhan vikkeliä ja napakoita nokkineen. Siin olisi nakit vaarassa.

sarvet
Sen minkä tänä jannu menettää näkyvyydellä eteenpäin se korvaa sarvien pituudella.

…tai sitten vähän vinksin-vonksin.
käyrät
pikkuhepo

Yksi mielenkiintoisemmista eristyksistä oli oikean lammaskoiran näytös. Yksittäinen koira paimensi ohjeiden mukaan lampaita haluttuun suuntaan. Joukossa oli kuitenkin yksi itsepäinen ja kirjaimellisesti musta lammas, joka ei suostunut aina ruotuun. Se koitti pukkailla takaisin ja koira puolestaan vähän näykki hampailla.
koira ja lampaat
juoksu
lepi

Alueella on siis pieni huvipuistokin, josta löytyy perus laitesettiä. On karusellia, autorataa, maailmanpyörää ja jopa bungee-hyppyä.
pyörä

Auditoriomaisessa puurakennuksessa näytetään lammashowta, jossa eri puolilta maailmaa kärrätyt lampaat nakottaa ihmeteltävänä. Ukkeli selittää niistä knoppitietoja ja pelleilee semi-hauskasti (sekä selvän käsikirjoitetusti). Mukana on myös ”oikea” Uusi-Seelantilainen maajussi esittelemässä keritsemistaitojaan. Vikkelästi yhden määkijän riisuminen onnistui.
esitys
puks
keritsemistä

Esityksen vauhdikkaimmassa osassa koulutetut koirat laitettiin juoksemaan lampaiden selkien päällä.
dogi
pose

Lopuksi niitä sai sitten tarkemmin fotoilla.
irvistys

Alueella on myös laajia kukkaketoja, sekä mahdollisuus poimia marjoja, lypsäillä lehmiä ja tehdä muitakin maatilan aktiviteetteja.
kukkii

Mother Farm sijaitsee melko tarkalleen Chiban prefektuurin keskellä. Melko liki pääsee junalla, mutta viimeinen etappi vuorille täytyy tehdä tilausbussilla tai omalla autolla. Matkaan kannattaa varata riittävästi aikaa, koska juna sinne ei ole erityisen nopea. Kaiken kaikkiaan reissussa menee koko päivä. Vaihtoehtoisesti farmin voi liittää Chiban prefektuurissa reissailun yhteyteen, jolloin junailuun käytetty aika ei mene niin pahasti hukkaan. Lippu farmiin maksaa 1500 jeniä aikuiselta.

Mainokset

Yksi vastaus to “Mother Farm”

  1. äiti 03.04.2012 klo 17:21 #

    Hieno, kiva, hauska, mukava paikka;-)!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: