Punaisia tiilejä ja punaisia lyhtyjä

5 Huh

lähiportti

Pientä reippailua parissa kohteessa Jokohamassa, sataman vanhoissa varastorakennuksissa sekä kiinalaikorttelissa. Yllä on kuva Jokohaman chinatownin pääkadun pohjoisportista, mutta tsekataan nuo ”Akarenga” -nimeä kantavat varastorakennukset ensiksi.

akarenga

Akarenga koostuu kahdesta pitkästä punatiilisestä vanhasta varastorakennuksesta. Ne rakennettiin 1911-1913 ja toimivat tullirakennuksina. Nyt ne ovat toimineet vuodesta 2002 lähtien kauppakeskuksena ja kulttuuritapahtumien näyttämönä.

valoportaat

Sisältö on varastoajoista täysin uusittu. Ehkä hieman erikoinen yhdistelmä vanhaa ja uutta.

liput
Bongaatko yllä jotain tuttua?

sipulii

Tunnelma ei ole ihan tyypillisen kauppakeskuksen tyylinen. Sekä kaupat että ravintelit on enemmän kansaivälisyyteen ja muodikkuuteen kallellaan. Akarenga on myös tyylikäs iltavalaistuksessa.

eteläportti

Jokohaman kiinalaiskorttelilla on yli 150 vuoden historia takana, joskin alueella nykyään asuu vain vähän kiinalaisia. Korttelissa on tosin yli 250 kiinalaisten omistamaa ravintolaa ja kauppaa. Jokohaman Chinatown on Japanin suurin, suurempi kuin Koben vastaava, ja myös yksi maailman suurimmista.

lyhty

Punainen ja kulta on alueen teemavärejä.

seinä
katu

Ravintelit myy kiinalaista sapuskaa laidasta laitaan. On taikinanyyttejä ja paistettua ankkaakin. Kaupat on melko pitkälti matkamuistorihkamakojuja.

ankka

Erään kaupan kyltti varoittaa eläväisesti että pandat ei suinkaan ole mitään halattavan hellyyttäviä lempeitä nallukoita. Oikeasti ne on lapsia vaanivia petoja. Kun aikuisen silmä välttää on pikku-Peter tai pirtsakka-Pauliina joutunut pandan ala carte -listalle. Muistakaa kun seuraavan kerran näette pandan bambun keppi suussa että se ei suinkaan syö sitä vaan puhdistaa bambulla hampaansa sen jälkeen kun on syönyt päivän lapsiannoksen.

tappajapanda
pohjoisportti

Mutta onneksi tuolla kiinalaiskorttelissa ainoat pandat oli pehmolelutyyppiä ja tungosta aiheutti lähinnä kaksijalkaiset pystyapinat.

Yksi vastaus to “Punaisia tiilejä ja punaisia lyhtyjä”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sapporo in tourist mode « - 15.04.2012

    […] kohde oli entinen Hokkaidon hallitusrakennus, jota materiaalinsa takia kutsutaan myös nimellä Akarenga, kuten Jokohaman varastorakennuksiakin. Se on väsätty vuonna 1888. Rakennukseen on ilmainen […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: