Sapporon seikkailuja ja sapuskaa

12 Huh

asema

Elikkäs… työn puolesta piti mennä höpöttelemään tutkimuksesta Japanin suurimpaan vuosittaiseen farmaseuttiseen konfrenssiin. Tänä vuonna se pidettiin pohjoisessa, Hokkaidon Sapporossa, joten sinne vei tutkijan tie. Sinällään ihan mukavaa, koska en ole Hokkaidolla koskaan vieraillut. Täten pystyin yhdistämään työn ja huvin mukavasti. Konfrenssin aikataulu ei ollut erityisen kiireinen, joten aikaa riitti myös perus turisteiluun.

Matka Tokiosta Sapporoon sujui mukavasti lentokoneella Hanedasta Uudelle Chitosen lentokentälle, josta puolestaan pääsi junalla vajaassa tunnissa Sapporon keskustaan. Maisemat kertoi heti että nyt ollaan melkoisen pohjoisessa ja Tokioon verrattuna selkeästi maaseudulla. Näkymä junan ikkunasta koostui pääosin lumisista pelloista ja omakotitaloista. Yllä on kuva JR:n keskusasemasta, josta voi sitten jatkaa muutamilla metrolinjoilla eri puolille Sapporoa.

maruko

Jostain syystä Chibi Maruko-chan mangan hahmot olivat valloittaneet Sapporon aseman. Ilmeisesti kyseessä oli jonkinmoinen ko. sarjan historiikki, koska esillä oli pahvihahmojen lisäksi mm. vanhoja piirustuksia vuosien takaa.

muut

Esillä oli myös ”oikean kokoinen” Marukon asuintalo sekä Maruko itse iso-isänsä kanssa. Ovikelloa painamalla pystyi kuulemaan talon muiden asukkien ihmettelyä siitä että kuka mahtaakaan tulla kylään.

maruko ja pappa

Istuisitko tällä penkillä?
pulut
viinaristeys

Kun matkalaukut oli vipattu kiireesti hotellille, menimme joukolla syömään illallista. Matka vei etelä-Sapporoon. Alueella on lukuisia ravintoloita, baareja sekä izakaya-juottoloita. Se näkyy myös katukuvassa varsinkin tämän ”alkoholiristeyksen” alueella.

biili

Ennen juomista päätimme täyttää vatsoja. Valitsimme paikallisen erikoisuuden soppa-curryn. Samurai-niminen soppa-curry -ravintola melko ahdas, mutta sisustukseltaan viihdyttävä. Mesta oli melkoisen täynnä asiakkaita ja jouduimme odottamaan vuoroamme kymmenisen minuuttia.

samurai
valinnat

Valinnanvaraa on joka lähtöön. Myös luonnollisesti curryn tulisuuden voi valita asteikolla 0,5 – 20. Varoitan teitä olemaan valitsematta yläpään tulisuustasoja ihan suoralta kädeltä. Itse otin 4-tason annoksen ja sekin oli jo aika kirpsakka setti.

soppa-curry

Mahat alustavasti täynnä suuntasimme izakayaan ja siellä loppuilta menikin sashimin ja oluen merkeissä.

kalalaiva

Näytetäänpä hieman meidän hotellia. Se on nimeltään Hotel Gracery ja sijaitsee ihan JR:n aseman vieressä. Itse asiassa asemalle pääsee myös maanalaista reittiä pitkin mikä on mainio asia sadepäivinä.

huone

Mesta on perussiisti businesshotelli. Ajaa asiansa mainiosti eikä ole erityisen kalliskaan.

tyynyt

Tosin näkymässä huoneesta olisi voinut olla toivomisen varaa. Rakennus on U:n muotoinen ja huomeemme oli kaikki sisäpihaan päin.

näkymä

…ja pakollinen vessakuva.
vessa

Kun oltiin käyty pyörähtämässä konfrenssipaikalla hoitamassa muutamia hommia, olikin aika lounastella. Suunnattiin tällä kertaa pohjoiseen ilmeisen kuuluisaan merenelävien kauppa-ravintola-hässäkkään.

Ensin settiä mahaan.
meren antimia
kuoressa
mätiriisi

Misokeittokin sai oman merellisen säväyksen ravun muodossa.
rapumiso

Aterioinnin jälkeen kaupan puolelle ihmettelemään.
kalat
jalka
Yllä olevan raajan omaava rapu oli ihan eläväinen. Varmaankin aavisteli tulevaa kohtaloaan ja yritti paeta altaasta.

naama

Kohtalontovereiden raajoja.
irti
kallis
Yllä oleva jättikokoinen yksilö lähti postin mukana tuliaiseksi tutkimusryhmän muille jäsenille. Hintaa mokomalla oli noin 15000 jeniä elikkäs päälle 100 euroa! Kallista gurmeeta. Onneksi kulut jaettiin koko poppoon kesken.

Vähän pienemmät ravut ovat hiukkasen halvempia.
halpa?

Pappa keitteli rapuja isossa tankissa.
kypsäksi
lämmittely
Sapporo on aikas pohjoisessa, joten lämmittimille on tarvetta. Paikalliset tykkää yllä olevan tyyppisistä petroolilämmittimistä. Eipä se tosin ole kovinkaan ekoloogista töhöttää moisella lämpöä harakoilla ulkoilmassa. Sietäisivät ukot vaan laittaa lämpimämpää päälle, niin ei tarvitsisi kulutella pallomme resursseja.

kaupan mies

Paikallinen eläkeläinen istuu penkillä lepäilemässä ja seuraa kadun menoa.
lepotauko

Ja koska edellisestä ateriasta oli jo ehkä tunnin verran… piti syödä taas. Tällä kertaa valintana Japanin perus pikaruoka, raamen.
kokki
kermaraamen
Ja kun kerta oltiin Hokkaidolla, asiaan kuului reippaasti paikallista voita. Tämä Japanin pohjoinen pääsaari on kuuluisa maitotaloustuotteistaan.

Seuraavassa artikkelissa on luvassa vähemmän ateriointia ja enemmän Sapporon tyypillisten turistikohteiden tarkkailua.

Mainokset

Yksi vastaus to “Sapporon seikkailuja ja sapuskaa”

  1. äiti 12.04.2012 klo 16:38 #

    Olen kuullut sanonnan että japanilaiset syövät silmillään ja se pitää paikkansa kun katsoo sinunkin annoksiasi, paitsi ravut….

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: