Sapporo in tourist mode

15 Huh

Okei, noiden Sapporon päivien aikana oli siis myös aikaa kurkkailla nähtävyyksiä. Tsekataan kuitenkin hiukkasen sitä paikallista yliopistoa, jossa seminaarit pidettiin.

yliop
rakennus

Opinahjo on nimeltään Hokkaido Yliopisto, ja se on perustettu jo vuonna 1876. Perustajana oli ehkä hieman erikoisesti yhdysvaltalainen, William S. Clark. Hän oli Sapporossa vain vajaan vuoden, mutta siinä ajassa vaikutti paljon niin yliopiston kuin koko pohjoisen saaren tulevaan suuntaan. Yliopisto on yksi Japanin kuuluisimmista ja kuulemma sinne on erityisen vaikea päästä opiskelemaan.
parta

Pohjoisessa pystyi vielä pelehtimään lumessa. Tokiossa mahdollisuuksia moiselle aktiviteetille oli vain muutamana päivänä viime talvena.
lunta

En kehtaisi tuollaista autoa ajaa. Kuski lienee omistautunut otaku. Biiliä ”koristaa” teippaukset mangasarjasta ”Toaru Kagaku no Railgun”.
biili

Ensimmäinen nähtävyyskierroksen kohde oli entinen Hokkaidon hallitusrakennus, jota materiaalinsa takia kutsutaan myös nimellä Akarenga, kuten Jokohaman varastorakennuksiakin. Se on väsätty vuonna 1888. Rakennukseen on ilmainen pääsy.
punatiili
portaat

Akarengan sisällä on mm. kokoustiloja, turisti-info, näyttelytiloja… Esillä on infoa Hokkaidon historiasta ja erityisesti on painotettu Venäjän kanssa kiistanalaisista pohjoisista saarista.

portaikko
kello
puhe-elin
huone
pallo

Seuraavana Sapporon TV torni.
torni

Joku voisi erehtyä luulemaan sitä Tokion torniksi. Se on varsin ymmärrettävä virhe, koska arkkitehti on sama. Torni muistuttaa hieman Pariisin Eiffel-tornia, mutta on Tokion serkkunsa tapaan maalattu puna-valkoiseksi ilmailumääräysten takia. Sapporon TV torni on itse asiassa hitusen verran Tokion tornia vanhempi, vähän niinkuin matalampi prototyyppi. Ennen kellon sponsorina oli National, nykyään Panasonic… mutta ne onkin sama firma.
Sapporo tower

Seuraavana Sapporon kellotorni.
kellomus

Se on Hokkaidon yliopiston alkuperäisiä rakennuksia. Tuohon aikaan yliopisto oli vielä nimeltään Sapporon maatalouskorkeakoulu. Päivä oli tuonne saapuessa jo kiirehtinyt niin pitkälle että rakennuksessa sijaitseva museo sulkeutuisi 10 minuutin kuluttua. En siis täten poikennut sisään.
gello

Ilta pimeni ja halusin kuvata iltavalaistusnäkymiä. Siihen sopi parhaiten keskusaseman kupeessa sijaitseva JR Torni, kuvassa oikealla. Se on Hokkaidon korkein rakennus ja täten lienee suositeltavampi paikka maisemien katsomiseen, kuin vanha TV-torni.
JR tower

Vaikka näkymä ei ole ihan sama kuin Tokion tai Osakan metropoleissa, on yövalaistus Sapporossakin ihan kiva.
näkymä
valot

Alla olevan kuvan enkelimäinen valoilmiö on Sapporon hyppyrimäki. Sen verran kaukana että en nähnyt onko paikalliset Matti Nykäset loikkimassa.
hyppyri-enkuli

Ehkä hienoin tornin ominaisuus on sen vessa, ja tarkemmin miesten vessa. Urinaalit on asetettu suurten ikkunoiden viereen. Jes! Kuseminen on melko helpottavaa puuhaa, mutta sen kun yhdistää hienoihin maisemiin, niin todellinen virtsaamisen exstaasi on saavutettavissa. Mielikuvitusta käyttämällä voisi kuvitella lorottelevansa alhaalla vilistävien työmuurahaisten niskaan. Heh!
vessa
höyry

Viimeisenä on Sapporo Beer Museum.
Sapporo kaljaaaaaaaa
Se on Japanin ainoa olutmuseo. Tuo vanha rakennus oli alkujaan sokeritehdas, sitten panimo ja lopulta näyttelytila ja museo. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta tällä kertaa emme olleet siellä vanhoja kaljoja ihmettelemässä, vaan aterioimassa viereisessä Beer Gardenissa. Kyseessä oli tiedekonfrenssin joukkoateria, pääpainona hyvä paikallinen liha ja tietenkin olut.

Jostain ihmeen syystä pihalla oli kovasti jouluusta muistuttava puu täydessä valossaan vaikka ollaan jo pitkällä keväässä.
joulupuu

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: