Hanamireippailu

29 Huh

kukkia

Jepujee!!! Hanamiaika! Koska kuuluisammat kohteet Tokion keskustassa on koluttu henkilökohtaisesti ja useiden muidenkin blogaajien toimesta perusteellisesti, päätin suunnata hieman väljemmille vesille prefektuurin länsiosiin. No, kyllähän vaakakupissa painoi myös se että ne oli lähempänä kotia. Päivän ohjelmassa oli kaksi hanamikohdetta. Ensimmäiseksi puksuttelin juna-bussi-kombolla Musashino puistoon, Chuo-linjan ja Keio-linjan välimaastossa.

kirsikkaaa

Puistossa on kaikenkaikkiaan noin 1000 kirsikkapuuta ja aivan kyljessä nakottavasta Nogawan puistosta löytyy vielä lisää. Mestoilla oli huomattavasti vähemmän porukkaa kuin keskustan hanamikohteissa. Väestö koostui lähinnä paikallisista lapsiperheistä, pariskunnista ja eläkeläisistä.

lentsikka

Chofun pienlentokenttä on kivenheiton päässä, joten lensikkabongareille riittää kanssa katseltavaa kirsikankukkien ohella.

soumei
oksisto

Lähdin Musashinosta kävelemään Nogawa-joen reunaa pitkin kaakkoon. Tarkoituksena oli tallustella jalkaisin seuraavaan hanamipaikkaan noin parin kilometrin päässä. Joen varrella on myös runsaasti kirsikkapuita ja lähes kaikkien alla oli iloinen seurue viettämässä aikaa ruuan ja juomien kera.

Kevät on edennyt jo hyvää vauhtia, joten myös muut kukat ovat alkaneet puhkeamaan.

joku kukka

Matkan varrella tuli vastaan eriskummallinen talo. Alue oli normaalia asuinlähiötä, joten luultavasti kyseessä on ihan asumiseen tarkoitettu tönö. Perinteinen rakennusmateriaali, vähemmän perinteinen muoto.

boksitalo

Kohde oli Jindain kasvitieteellinen puutarha, mutta koska sen kupeessa sijaitsee Jindai-ji temppeli, kävin kurkkaamassa sitä ensin.

jindaiji

En sen tarkemmin tuon temppelin historiasta tiedä, mutta kuulemma se on Tokion toiseksi vanhin temppeli ja täten semi-kuuluisa. Syystä tai toisesta pyhän paikan vieressä on kauppa, jota koristaa Gegege no kitaron hahmot. Ehkä joku viisaampi osaa kertoa yhteyden Gegegen ja Jindai-jin välillä.

gegege

Myös auto oli saanut Gegege-koristeet. Erityisesti Medama-oyaji -etulamput on hauska pointti.

biili
talo ja puu

Sitten olikin aika mennä itse puutarhaan. Alue on kohtuullisen iso ja sisältää yli 100000 puuta kattaen kaiken kaikkiaan 4500 lajiketta. Aikoinaan alueella oli linnoitus 1500-luvulla ja sittemmin siellä kasvatettiin ja jalostettiin puita Tokion kadunvarsia varten. Sisäänpääsy on aikuiselta 500 jeniä.

puuuuu

Paikalla oli jonkin verran piknik-väkeä. Ei kuitenkaan ruuhkaksi asti.

retkellä

Puistossa oli myös kirsikkapuiden iltavalaistushäppeninki. Toki sitä piti jäädä odottamaan. Harvemmin tulee kuvattua noita kukkia illalla, joten tilaisuus täytyi hyödyntää. ”Fiksusti” olin sitten jättänyt kolmijalan kotiin, joten näpsiminen oli kohtuullisen haasteellista. Onneksi Tokinan laajakulma on valovoimainen ja sain otettua muutamia siedettäviä kuvia.

valaistus
iltaoksat
kadulla

Onnistunut reissu entuudestaan tuntemattomiin hanamimestoihin. Kukinnoista voi melkeipä nauttia enemmän kun ei ole kaamean ruuhkan ympäröimänä. Suosittelen suosimaan paikallisia puistoja.

Mainokset

2 vastausta to “Hanamireippailu”

  1. äiti 29.04.2012 klo 09:51 #

    Voi ei, tulee viime vuosi mieleen…. ihana hanami!
    Iltakuvat erkoisia ja upeita!

  2. äiti 01.05.2012 klo 10:10 #

    Piti vielä sanoa: Talo todella erikoinen, karun ja yksinkertaisen kaunis!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: