RX-78 Gundam

9 touko

Gundam

Mikäs se siinä tönöttää? No, sehän on söpö pikkuinen Gundam ropotti. Tuo 1:1 skaalan patsas valmistui aikoinaan vuonna 2009 ja tönötti jonkin aikaa Odaibassa ja muutamassa muussa paikassa eri puolilla Japania. Viime vuonna se purettiin kunnes tänä keväänä Gundam sai pysyvän paikan Odaibassa Diver City kauppakeskuksen edessä.

Korkeutta robotilla on kunnioitettavat 18 metriä ja kolme kertaa päivässä, klo 12, 15 ja 17, se herää henkiin valojen, savun ja ääniefektien kera. Robotti on pohjimmiltaan kuitenkin patsas, joten se ei tallustele ympäriinsä.

Itse Diver City ei nimestään huolimatta ole mikään sukeltajien supermarketti, vaan tavallinen paikallinen kauppakeskus, joita Odaibasta löytyy jo muutama ennestään. Erikoisuudeksi voitaneen laskea ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Gundam kahvila ja 7. kerroksessa oleva pienehkö Gundam museo.

Mainokset

2 vastausta to “RX-78 Gundam”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Akiba | Tatu @ nihon - 16.04.2013

    […] Kauempana on supersuositun Gundam-sarjan kahvila. Kyseinen robotti löytyy patsastelemasta myös Odaibassa. Lähempänä on Japanissa hypersuositun purkkapoppiryhmän AKB48:n pytinki. Tuo jäseniltään […]

  2. Tsuyama: linna ja robotti | Tatu @ nihon - 24.01.2015

    […] 1/3 skaalan patsas Gundam Zeta -robotista, eli siis pienempi ja eri Gundam universumin robotti kuin Odaiban jättimäinen tekele. Hienoa siinä on että tämä 7 metriä korkea Z-Gundam on täysin fanin käsin tekemä! Vuonna 64 […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: