Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED

20 touko

Obe

Uusi vauva tuli taloon… tai siis yksi kuvailuun liittyvä lelu lisää.

Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED on valovoimainen peruszoomi. Aukkoarvo pysyy 2.8:ssa polttovälialueen pitkässäkin päässä. Valovoimainen objektiivi mahdollistaa kuvaamisen heikossakin valossa ja kohteen ”irroittamisen” taustasta. Kyseinen lasi ei omaa VR-systeemiä, eli tärinänvaimennusta. 24-70mm:n Nikkor on täyden sensorikoon objektiivi, eli käytettäessä sitä APS-C kamerassa, kuten minun D300s, polttoväli vastaa 36-105mm aluetta. Rakenne tuntuu melko jämäkältä, joten ei tarvitse pelätä sen hajoamista kuvausreissujen aikana.

läheltä

Paitsi että kyseessä ei ole objektiivi lainkaan, vaan termosmuki. Jotkut tarkkasilmäiset saattoivat sen jo huomata, mutta jos et hoksannut niin en ihmettele. Muki on omin silminkin katsottuna melkoisen aidon oloinen.

KUPPI!

Tilasin kyseisen kupin Nikon Direct verkkokaupasta. Muki tulee objektilaatikoiden näköisessä boksissa, jonka aidosta erottaa tekstin ”Nikkor Tumbler” avulla. Mukaan on myös pakattu suojapussi. Kyseessä on oikea Nikonin lisenssoima tuote. Erilaisista objektiiveista on olemassa termosmukiversioita, joskin usein ne ovat oikeaan valmistajaan liittymättömiä kiinalaiskopioita.

Olin yllättynyt termoksen laadusta ja pikkutarkkuudesta. Muoto on täysin aidon objektiivin kaltainen. Ainoastaan korkki on hieman erilainen kuin oikean lasin linssinsuojus. Zoomausrengas ja tarkennusrengas ovat aidon tapaan kumia. Lisäksi tarkennusetäisyysikkuna on varsin hyvin tehty. Tietenkään zoomi- ja tarkennusrenkaat eivät liiku.

Onnistuin jekuttamaan mukilla useita henkilöitä duunissa. Esimerkiksi kerroin eräälle valokuvausta harrastavalle ryhmäläiselle että ostin ”taas” uuden objektiivin ja kaivoin mukin esiin. Hän totesi että ”tuohan on tosi kallis”. Vastasin että ”niin onkin… katso itse sen laatua” ja heitin mukin hänelle. Jannu sai otettua kopin vaikka ilme kertoi että sydän veteli pari ylimääräistä tahtia. Harvemmin sitä parin tuhannen euron obeja heitellään. Hehe! No, kaiken kaikkiaan kuppi sai aikaan monia nauruja, joten on selkeästi hintansa väärti. Ajaa asiansa termosmukinakin moitteetta, vaikkakin hieman kapean jalustan kanssa pitää olla varovainen.

Oikeasta obesta voitte lukea vaikka tuolta:
http://www.photozone.de/nikon_ff/456-nikkor_afs_2470_28_ff

4 vastausta to “Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED”

 1. äiti 20.05.2012 klo 15:38 #

  Hmmm…. Ihan kuin tuo olisi jotenkin tuttu, tai sitten olen nähnyt unta;-).

 2. Acjama 21.05.2012 klo 14:31 #

  Mää narahdin. (O_o)
  Tosin puolustuksekseni hetken ihmettelin miten nopea objektiivi on teleobjektiivin mittainen (tai lähinnä että miten sellainen menee kaupaksi). Mutta mää nyt en olekaan nukkunut viikkokausiin.

  • Tatu 21.05.2012 klo 14:48 #

   Hiphei!
   Eipä se aito obekaan ole kovinkaan pieni.
   Kaipa se kohtuullisesti kaupaksi menee, vaikka mun budjettiin ei kyllä millään mahdu.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: