Hiroshiman herkkuja

18 Kes

negi

Kurkataan vähän Hiroshiman kulinaristisiin aarteisiin. Ensimmäisenä on tietenkin paikallinen versio okonomiyakista, jota kutsutaan myös nimellä Hiroshima-yaki erottamaan Kansain tyylistä. Materiaalit ovat pitkälti samat, mutta valmistustapa eroaa näiden kahden perinteisen okonomiyaki-alueen välillä.


asiakkaat
Asiakkaan seuraa tarkasti Hiroshima Carpsin baseball-ottelua.

Osakassa okonomiyakin ainekset sekotellaan keskenään ja paistetaan lätyksi kummaltakin puolelta. Hiroshimassa on sen sijaan tapana kasata ainekset kerroksiksi. Tyyliin kuuluu myös kaalin ja nuudeleiden runsas käyttö. Koska paistomenetelmä ei ole niin simppeli, Hiroshiman tyylistä herkkua harvemmin pääsee alusta asti itse valmistamaan. Jos pöydän keskellä on liesi, setti tuodaan yleensä valmiiksi kasattuna.

okonomiyaki

Osakan version voi alusta asti itse sotkotella ja paistella, joten on mielestäni hauskempi tyyli. Maussa ei suurta eroa mielestäni ole.

nam nam
unagiiiii

Ankeriasta riisillä. Se on paremman makuista miltä näyttää.

simpukka

Hiroshima nakottaa Seton sisämeren rannalla. Tuolla vesistöllä kasvatetaan runsaasti merisimpukoita. Nuita elukoita on tarjolla useissa ravintoloissa. Vierailtiin yhdessä simpukoiden tukkumyyntipistettä muistuttavassa paikassa, johon oli väsätty ravintola kylkeen. Hauska pointti oli se että vast’ikään merestä nostettuja simpukoita pääsi itse grillailemaan. Kypsentyessään kuorien välistä purskahtelee aika ajoin nesteitä melkoisella vauhdilla, joten olkaa varovaisia. Merielukoiden kylkiäisenä tarjoillaan normaaleita riisi-miso-tsukemono-settejä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Hiroshiman herkkuja”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Okonomiyaki!! | Tatu @ nihon - 16.08.2013

    […] Okonomiyaki on parasta! Melkein yhtä hyvää kuin taidolla tehty lasagne. Tällä kertaa mentiin syömään Kansai-tyylistä okonomiyakia Tokiossa sijaitsevaan “Bun bun” -nimiseen raflaan. Siitä toisesta, eli Hiroshima-tyylisestä okonomiyakista, voitte lukea vaikka täältä. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: