Koben kulinariaa

7 Hei

pihvi

Kun puhutaan Koben sapuskoista, monille tulee ensimmäisenä mieleen Koben pihvi. Yksi ilta satuttiin piipahtamaan yhteen teppanyaki-paikkaan ja siellä oli tarjolla tuota kuuluisaa herkkua. Tuo Kobe Beef on varsin uniikki liha. Sitä saadaan vain tietystä nautarodusta, jota on kasvatettu tiettyjen perinteisten menetelmien mukaan Koben suunnalla. Sille on tunnusomaista suuri rasvaprosentti, pehmeä rakenne ja marmorimainen ulkonäkö. Vain tietyt tiukat ehdot täyttäviä lihatuotteita saa kutsua aidoksi Kobe Beefiksi.


teppan
asia on pihvi

Kobe Beefia on myynnissä vain Japanissa ja Macaossa, joten muualla näkyvät ”Kobe Beef” tuotteet eivät ole aitoa tavaraa. Lihan maastavienti on tiukasti säädeltyä, joten turistienkaan matkassa sitä ei ulkomaille juuri lipsu.

Liha oli todella pehmeää ja helposti pureskeltavaa. Ei tietenkään ihan sieltä terveellisimmästä päästä, ja onhan se melko kallistakin. Maku oli kyllä oikeasti joka jenin arvoinen. Suussasulava, ja rasvasta huolimatta ei ummehtuneen rasvaista makua. Toki kokkikin oli varmasti taitava.

safkaa
lönttei

No, toki tarjolla oli muutakin sapuskaa. Kaikki ainekset oli mielenkiintoisesti paistettu Koben lihasta irroitetulla rasvalla. Ihanasti suonet tukkoon epäterveellisellä, mutta ah niin maukkaalla, eläinrasvalla.

soppa
aineksia
vihanneksia

Kobella on kansainvälinen maine. Sillä on myös maine länsimaalaisten leivonnaisten ja herkkujen saapumissatamana. Koben kakut tunnetaan koko Japanissa. Toki paantuneena herkkusuuna minun piti niitä testailla. Jos suoraan sanotaan niin herkut oli aika samalla tasolla kuin muuallakin täällä saarivaltiossa… eli maukkaita, mutta ei mitää ekstra spesiaaleja. Muista kaupungeista poiketen valinnanvaraa herkkujen suhteen on tosin paljon enemmän.

kakku
jäde

Kansain alue onkin mitä mainioin kohde herkkusuille. On Osakan takoyakit ja okonomiyakit, Kioton perinteiset ruuat, sekä Koben länsimaalaisvaikutteiset herkut. Mitäs Kantossa on… Tokio-banaani?

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: