Perjantaipullo 123 + kesänaposteltavatietoutta

27 Hei

Pepsi Salty Watermelon

Sieltä se saapuu taas… uusi kesä ja uusi kummajainen Pepsiltä. Toivotaan ettei se ole yhtä kaamea kuin Pepsi Shiso -niminen yökötys aikoinaan.

Pepsin ”suolainen vesimeloni” saattaa kuulostaa hieman omituiselta yhdistelmältä suomalaiseen korvaan. Kombolle on (tietenkin) selitys. Vesimeloni kuuluu Japanissa perinteisiin kesän herkkuihin. Täällä kun lämpötila heiluu herkästi, niinkuin tälläkin hetkellä, tuolla +30 asteen yläpuolella, on nesteytykselle tarvetta. Ja siihen soveltuu lähes yksinomaan vedestä koostuva meloni kuin kukkapaita hipille. Kesäisiin rantahuveihin kuuluu vesimelonin aukaiseminen siten että yhdeltä jannulta sidotaan silmät ja lykätään keppi käteen. Kepukalla on sitten tarkoitus huitoa vesimelonin kuori rikki, minkä jälkeen päästään syömään (kunhan sokean huitelun aiheuttama sotku on siivottu ja vammat paikkailtu).

”Salty” tuo juoma on siksi, koska tapana on ripotella hieman melonislaissin päälle suolaa, millä tuodaan hedelmän makua enemmän esiin. Toinen vastaava kesäinen snäkkikombo on kurkku (kuuluu muuten samaan kasviperheeseen vesimelonin kanssa) yhdistettynä misotahnaan. Jälleen siis vesipitoista ja makeaa suolaisella säväyksellä.

Etiketti mukailee teemaa ja mielikuvaa suoraan. On vesimeloni, on ranta, on meri, on sininen taivas… Juoma on väriltään melko lähellä melonin sisuksia. ”Refreshing taste of summer” väittää puteli. Maistetaanpa…

Vesimelonin maku ei ole vahva. Juoma ei ole edes niin makea kuin oikea hedelmä. Olin varautunut ällömakeaan, hampaat sulattavaan imelyyteen, mutta siitä ei olekkaan pelkoa. Oikeastaan jos en tietäisi, olisi vaikea arvata juoman jäljittelevän vesimelonin makua. Mutta ei se sinällään ole paha. Suolaisuus tulee esiin lähinnä jälkimakuna ja jää hengailemaan kitalakeen vähäksi aikaa. Ehkä enemmän aikuisten kuin lasten makuun. Arvosana kunnioitettava seiska.

seiska

Mainokset

2 vastausta to “Perjantaipullo 123 + kesänaposteltavatietoutta”

 1. Namuro 04.09.2012 klo 05:18 #

  Meillä tämä oli juurikin lapsen makuun!
  6-v. suika-fanin lempparijuoma numero yksi kesäisellä Japanin reisulla oli nimenomaan tämä salty watermelon 🙂

  • Tatu 04.09.2012 klo 09:54 #

   Hehe!

   Hänellä lienee hienostuneet makunystyrät.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: