Takano Fruit Parlour

21 Elo

hedelmiä

Hetelmiä! Ehkä olet tai ehkä et ole kuullut että Japanissa on myynnissä tolkuttoman kalliita hedelmiä. Suurella todennäköisyydellä tällöin puhe on ollut Takanon tuotteista. Niiden hinta ei tule ylimääräisistä ravintoarvoista tai siitä että ne olisivat jotain harvinaisia uhanalaisia hedelmälajikkeita. Pointti on että Takano myy vain hedelmien virheettömiä yksilöitä. Tuolla kaupassa et näe tavallisen marketin kolhiintuneita, reikäisiä tai erinäisten laikkujen peittämiä hetelmiä. Takanon luonnon taideteoksia annetaan usein lahjaksi, joten mukana seuraa saman tason esteettisesti miellyttävät paketoinnit.

kauppa

No, itse en tietenkään moiseen hulluuteen ryhdy. Hedelmän (ja lahjojen) pointti on mielestäni sisällössä, joten en ala maksamaan mansikoita krumeluurikuorista. Mutta onneksi Takano tarjoaa mahdollisuuden myös makunautintoihin, ja vieläpä suhteellisen kohtuulliseen hintaan.

Shinjukussa Takanon kaupan 5. kerroksessa sijaitsee ravintola. Parhaimpana koukkuna lienee buffet-tyylinen setti, jossa voit 90 minuutin aikana ahtaa niin paljon hedelmää, kakkua, jäätelöä ja muutamia suolaisia sapuskoja napaasi kuin rahkeet riittää. Ja mullahan riittää… makeanhimo on allekirjoittaneella tunnetusti suurehko.

herkkui

Tarjolla on hedelmiä laidasta laitaa, mutta painotus on aina kulloisen hetken sesonkihedelmissä. Näinä aikoina on persikat parhaimmillaan, joten ko. palluraherkkua oli niin raakana, kakkuina kuin jälkkäriannoksinakin.

lettu

Halutessaan voi toki ottaa terveellisen kannan ja keskittyä itse hedelmiin ja jättää herkkutyyppiset setit sikseen. Saa varmasti vitamiineja koko viikon tarpeisiin. Toisaalta voi mennä all-in ja mättää makeaa sekä suolaista vuoronperään suuhun kunnes aika loppuu tai paidasta lentelee napit seinille.

nam nam

Paikka on Shinjukun asemalta itään. Buffe-setti kustantaa alle 3000 jeniä. Varaudu jonottamaan vuoroasi jonkin aikaa myös arkipäivisin.

Mainokset

3 vastausta to “Takano Fruit Parlour”

 1. acjama 21.08.2012 klo 14:31 #

  Tuo näyttää oikein hyvältä ähkysyöntipaikalta, pitää mennä seurassa.

  Tosin, ”virheettömistä” hedelmistä minäkin siirryn muualle. Saahan niitä kiedottua harsoihin jne. mutta suurin kate ”virheettömistä” hedelmistä tulee kun noukkii ne raakoina ja vitamiiniköyhinä varastoon, jossa kyllä kypsyvät hedelmäsokerillaan näteiksi, mutta pysyvät vitamiiniköyhinä. Laikut sun muut eivät vaikuta makuun mutta todistavat että ainakin oli maassa/auringossa ravinteita imemässä loppuun saakka.

  Silti tuolla pitää päästä käymään.

  • Tatu 21.08.2012 klo 15:40 #

   Kyllä, suosittelen. 🙂

 2. äiti 22.08.2012 klo 00:00 #

  Voi ei ja apuva!
  Mistä lie olet saanut tuon makean/herkkujen himon mutta tuonne haluaisin itsekin ehdottomasti päästä herkuttelemaan. Ehkä joskus….

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: