Italia: Rooma osa 1

14 Lok

muuri

Noniin… käydäänpä käsiksi reissuraportointiin Italian matkalta. Valokuvaoksennus olisi liian mittava, jos kaikki laitettaisiin yhteen artikkeliin, joten jaan matkakertomuksen useampaan osaan. En tällä kertaa suuremmin selosta kohteiden taustoista. Sen sijaan linkkaan Wikipedian artikkeleihin, joista jokainen kiinnostunut voi lukea lisätietoa.

Ensimmäisenä jonossa on Rooma. Tokiosta lenneltiin sini-valkoisin Finnairin siipien välissä Helsingin välilaskun kautta Roomaan. Perillä oltiin myöhään illalla, joten ensimmäisenä päivänä ehti vain tsekata itsensä hotelliin sisään ja mennä nukkumaan. Hotelli sijaitsee Rooman vanhan kaupungin muurin vieressä, lähellä laajoja Borghesen puutarhoja. Aamuvarhaisella jalat otettiin alle ja kamera kouraan.

Ensimmäisenä oli kävelymatkan päässä sijaitsevat Espanjalaiset portaat. Tuo Euroopan levein portaikko on yleensä tupaten täynnä nuorisoa ja turisteja hengailemassa, mutta aamulla aikaseen paikalla ei juuri ollut ketään. Paikallisia matkalla duuniin, kuten yllä oleva nuorukainen ja turisteja vain me.

Portailta puksuteltiin metrolla päivän pääkohteelle… itse asiassa ihan toiseen maahan asti, eli tietenkin Vatikaaniin.

vatikaani

Ensiksi suuntana oli Vatikaanin museot. Mukana oli jo etukäteen netistä ostetut liput, joten sisään pääsi ilman jonotuksia. Vatikaanin museo on siitä mukava että siellä saa valokuvata vapaasti lukuunottamatta Sistuksen kappelia, jossa kaikenmoinen kuvaaminen on kielletty. Paikalla on myös vartioita pitämässä säännöistä kiinni.

ekypti
pappa

Esillä on lukuisia super-kuuluisia teoksia. Louvren tapaan huoneet itsessään ovat myös hienoja.

käärmes
kupoli
varjokeppi
näkymä

Ylemmistä kerroksista on hyvät näkymät yli Rooman.

frisbee
jesse
rakenne

Esillä oli myös hieman vähemmän kunnossa olevia patsaita, joiden avulla esiteltiin niiden rakennetta ja valmistustekniikkaa.

portaat

Museokierros päättyy kivan näköisiin kierreportaisiin.

alhaalta

Sitten Pyhän Pietarin aukiolle

aukio

Melkoinen tolppametsä ja suosittu turistikohde tietenkin. Lukuisat vartijat pitää siitä huolen ettei kaupustelijoita ole ihmisiä häiritsemässä. Aukiolla voi ihan oikeasti rentoutua, toisin kuin esim. Eiffel tornin liepeillä. Ihmismäärästä huolimatta jonottaminen Pietarinkirkkoon sujui melko jouhevasti noin 20 minuutissa.

tönö

Kirkko on yksi suurimmista maailmassa ja se näkyy. Tyyliltää sillä ei ole suuria maalattuja ikkunoita, joten sisällä on itse asiassa melko pimeää keskellä päivääkin.

sisällä
kupolin sisä
valo

Paavin nurkissa pyörimisen jälkeen alkoi huikomaan, joten ei muuta kuin ahtamaan napaan mitäpä muuta kuin pastaa. Sanomattakin selvää että hyvää oli.

ravinteli
salaatti
pasta
passssta

Roomassa voi ihan oikeasti kuulla historian havinaa. Vaikka kristityt yrittivät parhaansa vanhojen Rooma-ajan pytinkien tuhoamisessa, muutamia onneksi on jäljellä. Yksi niistä oli Castel Sant’Angelo vuodelta 139. Alunperin keisari Hadrianin mausoleumi, sittemmin linnoitus ja nykyään museo. Sisään asti ei menty.

linna
linna ja taivas

Päätetään tämänkertainen artikkeli kuvaan Tiber-joelta Vatikaanin suuntaan.

soutajat

5 vastausta to “Italia: Rooma osa 1”

 1. acjama 16.10.2012 klo 14:58 #

  Tuo on vähän semmoista maisemaa jota ollaan puolison kanssa etsitty. Pitää käydä katsastamassa.

  Mites se sinun laajakulmaobesi? Espanjalaiset portaat ei nyt vakuuttanut yhtään. (^-^)

  • Tatu 16.10.2012 klo 15:44 #

   Epsanjan portaiden kuva oli otettu ”normaalilla” zoomiobella. Ei laajakulmaa. Ajattelin sijoittaa kuvaan jonkun henkilön, ja laajakulmalla pitäsi olla epäilyttävän lähellä kohdetta.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Italia: Rooma osa 2 « Tatu @ nihon - 15.10.2012

  […] Noniin, seuraava osa uunista ulos. Rooman seikkailujen aikaisempia tapahtumia voitte lukea edellisestä artikkelista. […]

 2. Italia: Milano « Tatu @ nihon - 30.11.2012

  […] Se on Italian suurin katedraali ja koko maailmassakin viidenneksi massiivisin (muistakaa että Pietarinkirkko ei ole […]

 3. Italia: Milano | Tatu @ nihon - 16.03.2017

  […] Se on Italian suurin katedraali ja koko maailmassakin viidenneksi massiivisin (muistakaa että Pietarinkirkko ei ole […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: