Italia: Pisa

21 Lok

talot

Seuraavana oli kuuluisan rakennustekniikan kömmähdyksen tarkastelua. Pisassa ei itse asiassa ole kaltevan tornin alueen lisäksi hirveästi nähtävää. Toki vanhoja kortteleita on, mutta ne ei kuitenkaan ole samalla tasolla kuin Italian suuremmissa historiallisissa kaupungeissa. Tämän takia Pisa sopiikin pikaiseksi päiväreissuksi läheisestä Firenzestä.


julkisivu

Tornin sisältävä ”Ihmeiden Aukio” ei ole aivan kaupungin keskustassa, vaan hieman syrjässä. Paikalle pääseminen vaatii jonkin verran suunnittelua. Päärautatieasema on Pisa Centrale. Sieltä puolestaan pitää ottaa bussi alleen ja körötellä vielä vartin verran läpi kaupungin. Bussilinja on Red LAM ja se lähtee asemarakennuksesta vastakkaiselta puolelta aukiota.

seinä

Vihreä nurmikko, sininen taivas ja valkoisena hohtavat rakennukset olivat kieltämättä hieno näky. Joka puolella on ihmisiä, jotka poseeraavat muka tukeakseen kaltevaa tornia tai tehdäkseen jotain muita epäilyttäviä tekoja tuon valkoisen fallistisen rakennuksen kanssa. Halutessaan rahapussit voi tyhjentää ja kassit täyttää turistirihkamalla, jota on tarjolla aukion lukuisissa kojuissa.

vino torni

Pisasta matkattiinkin junalla sitten kaupunkiin jota on kutsuttu mm. seuraavilla nimillä: La Dominante, Serenissima, Adrianmeren kuningatar, Veden kaupunki, Naamareiden kaupunki, Siltojen kaupunki, Leijuva kaupunki, Kanaalien kaupunki ja epäilemättä kaunein ihmisten rakentama kaupunki. Kaikki varmaan tietää mistä puhutaan?

Mainokset

2 vastausta to “Italia: Pisa”

  1. Kiskomies 22.10.2012 klo 04:23 #

    Juu tiedetään mistä puhutaan. Kouvolasta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: