Italia: Venetsia osa 1

17 Mar

kanaali

Dodih! Jatketaan Italian tourneeta. Elikkäs, junalla puksuteltiin Venetsiaan. Se oli henk.koht. ensimmäinen kerta kun pääsin vierailemaan tuonne vetiseen kaupunkiin. Yllä ja alla olevat kuvat ovat hotellihuoneen ikkunoista. Ei pahat näkymät ollenkaan. Hotelli sijaitsi lähellä kuulusimpia kohteita Accademian taidemuseon lähettyvillä. Venetsiassa ei ollut tarkoituksena käydä missään museoissa tai maksullisissa kohteissa. Paikka on jo itsessään ”elävä museo”, joten ensikosketukseksi jo pelkkä kaupunki oli aivan riittävä.

Jatka kuvan alta artikkelin lukemista.

gondoli

talo
pappa

Venetsiassa on mahdollista aistia historiallisia fiiliksiä. Moderneja taloja ei juuri ole, ja jos on niin niiden tyyli sulautuu saumattomasti kaupungin yleisilmeeseen. Aikahyppymäistä tunnelmaa pilaa tosin aika tehokkaasti päivittäiset taloja suuremmat valtameriristeilijät.

jättivene
ilta

Paikallisesta marketista löytyi jotain ”japanilaista”.

samuraitikut
tolpat

Ja sieltä täältä ympäri kaupunkia muutamkin japanilaista. Ne on julisteita Rashomon -elokuvasta, jota esitettiin ”pienen paikallisen” filmifestivaalin toimesta. Loistava elokuva kylläkin. Suosittelen kaikille … paitsi ehkä en pikkulapsille ja eläimille.

rasho
julkisivu

Päivisin Venetsia on melko ruuhkainen ja täynnä turisteja. Illan tullen se hiljenee huomattavasti. Syynä tähän on että ne valtavat risteilyalukset tuhansine matkustajineen poistuvat illan suussa Venetsiasta. Lisäksi mantereelta hotellinsa varanneet turistit palailevat junalla takaisin. Myöhäinen ilta ja aikainen aamu ovatkin parhaita aikoja Venetsiasta nauttimiseen.

iltakanaali
sininen

Toki hotellit mantereella ovat saarella sijaitsevia huomattavasti halvempia, mutta suosittelen aikakin kerran punkkaamaan itse Venetsiassa, jotta voi kokea sen ilman turistimassoja.

katulamppu
venetsian valot

Alla olevassa kuvassa odotin kärsivällisesti että yksinäinen kulkija saapui kuvaan. Se lisäsi mielestäni otokseen tunnelmaa uuden kiintopisteen ja samaistumisen kohteen.

hahmo

Venetsian iltavalaistus on mitä mainion. Voisin kävellä tuntitolkulla kujilla ja kanaalien varsilla vain valokuvaamassa paikkoja.

iltagondolit
iltakirkko
hurjaa
pimeä kanaali
kuja

Seuraava aamu ja uudet kujeet!

Yhden talon kyljessä oli hauska koppero. Mikä lienee? Onkohan ehkä vessa?

koppi
iso kanaali

Jannut kantaa aamun hedelmiä kauppaan. Pakettiautojen sijaan käytössä ovat veneet.

hedelmät
kajastuskirkko

Päivällä pistettiin turisti-moodi päälle ja käppäiltiin kurkkaamaan kuuluisia paikkoja. Ensimmäisenä toki Piazza San Marco.

pitkä

Alla lintu tuli ja ”kuvapommitti” mun otoksen. Näytti vähän kuin lentokoneelta törmäämässä WTC:n torneihin. Otin kyllä kuvan ilman lintuakin jälkikäteen, mutta laitetaan tuo siivekkäällä varustettu foto esiin.

lintupommi
pyhä markku
kuiskailusilta

Yllä on ”huokausten silta”. Nimi johtuisi kuulemma siitä että sillalta oli viimeinen näkymä Venetsiasta, minkä vangit näkivät tuomionsa jälkeen. Tarinalla ei tosin liene todellisuuspohjaa. Toinen legenda kertoo että, jos pariskunta suutelee sillan alla gondolin kyydissä auringonlaskun alla, saavat he ikuisen rakkauden ja onnen. Tuo legenda on varmasti vain gondolikuskien sepittämä, jotta voivat kiskoa riistohintojaan lyhyistä paattiajeluistaan.

gondolit tulloo
tumma kuja

Yksi Venetsian symboleista, Rialton silta 1500-luvulta. Sen päällä on lukuisia pieniä kauppoja vähän Firentsen sillan tapaan.

rialto

Alla näkymä sillalta suurelle kanaalille.

sillalta

Ja tämä näkymä on sillan huipulta katua pitkin.

sillalla

Päivä oli pitkä ja muita seikkailuita on tiedossa. Niistä kuitenkin sitten Venetsian seuraavassa artikkelissa.

markettikirkko

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: