Shosenkyo kanjoni alkuruskan aikaan

2 Maa

”Hieman” on blogi unohtunut, mutta laitetaanpa pienoinen kuvapläjäys viime syksyltä.

Tein reissun Yamanashin prefektuurissa Kofun kaupungin lähettyvillä sijaitsevaan jokilaaksoon. Shosenkyon sanotaan olevan yksi Japanin kauneimmista kanjoneista ja erityisen hieno ruskan aikaan. Oltiin tosin hieman liian ajoissa liikkeellä, joten puut olivat vielä suurimmaksi osaksi vihreitä. Toisaalta etuna oli että ruuhkaa ei ollut liikaa. Mesta kuulemma on tupaten täynnä porukkaa parhaimpaan ruska-aikaan. Joen vartta kulkevaa noin 4 km pitkää polkua kävelimme ns. väärinpäin, yläjuoksulta alajuoksulle. Aloitimme patikoimisemme Sengataki vesiputoukselta.

Kallion koloihin on vierailijat tunkeneet yhden jenin kolikoita. Niitä oli aivan joka raossa ja tolkuton määrä.

kolikkoja
tötsä

Näkymissä ei ollut valittamista.

koski
polku

Paikoitellen jotkin puut olivat jo komeassa ruskassa.

lehtien loiste
postikortti
kives
silta

Viikolla alajuoksun tiet ovat avoinna autoille, mutta viikonloppuisin siellä voi matkata vain jalkaisin tai hevoskärryillä.

heppakyyti

Sillan karmiin oli raapustettu lukuisia ”ai ai kasa” -piirustuksia. Kyseessä on paikallisten teinien harrastama tapa, jossa sateenvarjon kuvan alle on kirjoitettu toisistaan tykkäävän, tai jäynämielessä inhoavan, nuorukaisen nimet. Perinne juontaa juurensa siitä kun Japanissa sataa melkoisesti ja yllättäen, varsinkin kesän alussa, voi joskus käydä niin ettei sitä sateenvarjoa tullutkaan mukaan. No, ihastuksen kohteella tietty se on mukana ja täten pari voi jakaa yhteisen sateenvarjon. Tämä on paikallisten mielestä kovin romanttinen sattuma.

ai ai kasa
keltasta
joki
punasta

Palattiin yläjuoksulle ja menimme tunnelmalliseen varjotaiteen museoon nimeltään Kage no mori. Valitettavasti museossa ei saanut kuvata, joten fotoja sieltä en voi jakaa. Nuo kotisivut tosin antaa hyvän kuvan minkälaisesta museosta on kyse. Jos semmoinen kiinnostaa niin toki liitä pieni taidevisiitti reippailureissun kylkeen.

Pikainen lounas ja sitten köysiradalla vuorten päälle.

köysirata

Huipulta oli hyvä näkymä Fuji vuorelle. Tällä kertaa tuon kuuluisan tulivuoren näki vastakkaiselta puolelta kuin Tokion suunnasta. Aikas hieno se on katsoi sitä miten päin vaan. Ainoastaan etelästä on havaittavissa hieman epäsymmetrisyyttä muinaisen purkauksen jättäessä vuoren kylkeen ison railon.

fuji
patsas
keltanen ja punainen
vaahteraa

Huipulla oli myös temppeli, joka kuuluu koko Japanin kattavaan pyhiinvaellusreittiin. Ne kohteet ovat jonkinmoisia ”voimapisteitä”. Listassa on myös esimerkiksi Tokion liepeillä sijaitseva Takao-vuori.

temppeli

Tokiosta Shosenkyohon pääsee julkisilla ensin puksuttelemalla junalla Kofuun, josta voi körötellä hieman kalliihkolla bussilla perille. Jos meinaa reissun suorittaa yhdessä päivässä, kannattaa lähteä liikkeelle aikaisin aamulla, koska Tokion keskustasta matkaan vierähtää ainakin pari-kolme tuntia yhteensä. Mukavampi vaihtoehto on toki mennä autolla, kuten meidän ryhmämme.

Mainokset

2 vastausta to “Shosenkyo kanjoni alkuruskan aikaan”

  1. äiti 03.03.2013 klo 16:45 #

    Vihdoinkin! Saimme uusia kuvia ihailtavaksi ja miten upeita!!! Kiitos!
    Japanin luonto on niin moninainen, siihen mahtuu paljon eri tyyppistä ihailtavaa.

    • Tatu 03.03.2013 klo 20:14 #

      Odotus palkittiin keskinkertaisuudella. 😛

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: