Okonomiyaki!!

16 Aug

Nam!

Okonomiyaki on parasta! Melkein yhtä hyvää kuin taidolla tehty lasagne. Tällä kertaa mentiin syömään Kansai-tyylistä okonomiyakia Tokiossa sijaitsevaan ”Bun bun” -nimiseen raflaan. Siitä toisesta, eli Hiroshima-tyylisestä okonomiyakista, voitte lukea vaikka täältä.

Se että safkan pääsee tekemään itse omassa pöydässä olevalla paistintasolla tekee nautinnosta vain mielenkiintoisemman. Kansai-tyyppisen setin väsääminen ei ole edes ollenkaan vaikeaa.

Ensiksi aineet sekoitetaan keskenään ja siitä muodostuu alla näkyvä mössö.

mössö

Sitten mössö paistellaan sopivaksi.

paisto

Ja lopuksi päälle lisätään kastiketta, katsuobushia, aonoria ja majoneesia. Sen jälkeen annos näyttää siltä kuin artikkelin ensimmäisessä kuvassa.

Variaatioita toki on niin monta kuin tekijää, ja erilaisista aineksista voi saada aikaan erilaisia herkullisia okonomiyakeja.

Esim. reilun kokoinen pihvi…

pihvi

Boom! Ja pihvi-okonomiyaki on valmis.

piiloon

Kanton alueelta tulee myös oma variaationsta nimeltään monjayaki. Okonomiyakiin verrattuna taikina on huomattavasti juoksevampaa ja ainekset on silputtu pienemmiksi.

monja

Monjayakia syödään suoraan paistotasolta pienillä lastoilla. Isosta köntistä otetaan pieni pala reunasta ja syödään pikaisen paistelun jälkeen sellaisenaan. Itse suosin vaihtoehtoista, ja mielestäni parempaa, tyyliä. Laitan ison löntin taikinaa tason yhdelle puolikkaalle. Tämän jälkeen vedän isoilla lastoilla massan tason toiselle puolelle, jolloin jäljelle jää ohut kerros juuri sopivasti paistunutta monjayakia. Sillä aikaa kun syö tuon kerroksen paistuu uusi kerros valmiiksi ja massa voidaan taas siirtää takaisin.

kaavinta

Menetelmä on nopea ja sen avulla on helppo maustaa jokainen ”veto” vähän eri tavalla ja nauttia useista vivahteista.

Hauskaa ja herkullista!

3 vastausta to “Okonomiyaki!!”

  1. sannabanana 17.08.2013 klo 19:22 #

    Voi ei, okonomiyaki on ehdottomasti mun lempiherkku! Oletko kokeillut tehdä niitä kotona? Meillä ei harmikseni ole nykyisessä asuinpaikassa lainkaan japanilaista ravintolaa, mutta aikaisemmin söin noita ihanuuksia lounaaksi melkein joka päivä. Sushia sitten muina päivinä😉

    • Tatu 20.08.2013 klo 10:02 #

      Olen tehnyt ja se ei ole edes vaikeaa, kun ainekset ovat kasassa.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Olutta ja okonomiyakia | Tatu @ nihon - 05.07.2014

    […] ja okonomiyakia pienessä paikallisessa ravitsemusliikkeessä. Nokkelimmat jo kirkuu että ”Okonomiyaki!! Kanazawassa?!?! Wooot?”, mutta sapuska olikin melko autenttista koska puodin pitäjä oli […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: