Höyryinen Oyasukyo Daifundo

4 Mar

höyry

Tämä paikka näyttää siltä kuin Kappa olisi unohtanut hellan päälle. Oikeastaan tuo on vuoristojoki Yuzawan kaupungissa, jonka varrella on lukuisia kuumia lähteitä. Syvällä solassa virtaava joki on jo itsessään hienon näköinen, mutta höyryävät lähteet antaa paikalle lisää omaleimaisuutta.

sola
silta

Komeat ovat maisemat. Mielestäni yksi kauneimmista Japanin seikkailujen aikana vastaan tulleista luontomaisemista. Ei mikään hirveä turistirysä, vaikka kuulemma ruskan aikaan voi ruuhkautua melkoisesti. Tohokun alue ei ole kovinkaan tuttu useimmille Japanin matkaajille, mutta sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia paikkoja erityisesti luonnosta ja rauhallisuudesta pitäville. Välimatkat ovat tosin melko pitkiä ja julkiset kulkuyhteydet vähemmän kattavia, joten huolellinen ennakkosuunnittelu on usein tarpeen.

höyryt

Polku vie jokivartta pitkin läpi pulppuavien lähteiden. Vettä voi koskettaa omalla vastuulla. Se on huomattavasti kuumempaa kuin onseneissa, koska tässä ollaan todella lähellä alkulähdettä. Toki lämpötila laskee kun kokeillaan vähän vesilähteestä kauempaa. Hyvä idea lienee tunnustella ensin veden viereisiä kiviä.

ihmiset
hurjaa
putous

Alue ei ole hirvittävän iso ja siellä saa kulutettua aikaa ehkä maksimissaan tunnin verran. Toki jos harrastaa valokuvailua, niin miljöö antaa aihetta fotoiluun huomattavasti pidemmäksikin aikaa.

enter the steam

Jokivarsireippalussa ei kannata kuluttaa kaikkea energiaa, koska paluu takaisin voi olla yllättävän rankka.

rankka paluu

Mainokset

3 vastausta to “Höyryinen Oyasukyo Daifundo”

 1. sannabanana 17.11.2013 klo 18:48 #

  Ihastelinpa noita maisemia ja heti teki mieli lähteä tuonne vaeltamaan. Hirmu kaunista ja rehevää. Onko siellä jonkinaisia vaellusreittejä ja majoitusta, vai saako telttailla? Oikeastaan tuo vaellusjuttu kiinnostaa Japanista muutenkin: onko suosittua toimintaa ja onko paljon vaihtoehtoja?

  • Tatu 17.11.2013 klo 20:26 #

   Oyasukyossa on hyvin reittejä. Tuona aikana tosin joenvarsireitti oli pitkältä pätkältä suljettu maanvyörymien takia. Tuolla alueella suositeltava majoitusmuoto on tietenkin onsenit.

   Viime vuosina luonnossa reippailu on itse asiassa ollut eräänlaisessa buumissa. Japanissa se tarkoittaa yleensä vuorille kipuamista (yamanobori). Ei kuitenkaan mitään köysien varassa keikkumista, vaan ihan merkityillä poluilla kävelyä. Telttailu ei ole niin yleistä kuin Suomessa, mutta väittäisin ettei se ole ongelma, koska muita majoitusmuotoja on paljon enemmän.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Aurinkoinen Oyasu | Tatu @ nihon - 21.10.2014

  […] päivitys uudesta visiitistä Oyasun kuumille lähteille. Tällä kertaa sää oli paljon aurinkoisempi. Kamera tosin unohtui autoon ja tajusin sen vasta […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: