Ginzan onsen: aikahyppy Taisho-ajalle

19 Tam

Ginzan onsen sijaitsee Yamagatan prefektuurissa, lähellä Miyagin prefektuuria. Ginzan, tarkoittaa suomeksi ’Hopeavuori’, mikä johtuu siitä että paikalla avattiin noin 500 vuotta sitten hopeakaivos. Hopeaesiintymän ehdyttyä paikalliset tarvitsivat uuden tulonlähteen ja paikka osoittautui mainioksi kuumille lähteille. Pienen vuorijoen varrella on useita vanhoja onsen-majataloja, mikä tekee paikasta erittäin tunnelmallisen. Iso osa rakennuksista ovat Taisho-ajalta, jolloin muutos kaivoskaupungista turistikaupungiksi tapahtui. Vierailijoita kehoitetaan majataloon saavuttuaan vaihtamaan yukatat päälle ja puiset getat jalkaan, myös ulkona kävellessä ja kaupoissa vieraillessa, mikä edesauttaa vanhanaikaisen tunnelman luomisessa.

Huoneemme oli tottakai perinteisen tyylinen tatamimattoineen ja paperisine liukuovineen. Rakennuksen ikä näkyy ahtaissa käytävissä ja ajoittain narisevissa laudoissa. Itse päärakennuksen kylvyt olivat mielestäni liian kuumia, mikä on kuulemma yleinen valitus vierailta, mutta koska lämmityssysteemikin on erittäin vanha, asiaa ei voida ilmeisesti korjata. Lisäksi rakennuksessa ei ole ulkoilmaonsenia, rotenburoa. Onneksi hintaan kuuluu vähän matkan päässä olevan uudemman kylpylärakennuksen vapaa käyttö. Siellä kylvyt olivat paljon miellyttävämpiä ja yhdestä rotenburosta oli mukava näköala luonnontilaiselle purolle.

Ginzan onsenin kylpyläkylä on jo itsessään nähtävyys. Paikka on hieno päiväsaikaankin, mutta erityisesti iltavalaistuksesta siitä tulee kuvauksellinen. Iltaa voi mukavasti viettää kävelemällä yukatat päällä joen varrella ja pistäytymässä pienissä kaupoissa. Toisaalta iltamenojen seuraaminen onnistuu myös suoraan oman huoneen ikkunasta.
Vierailuajankohtanamme, loppukesästä, Ginzan onsenilla oli paikallinen festivaali, johon kuului erikoinen hattutanssi. Leidit ja pari lasta esittivät joen ylittävillä lukuisilla silloilla erikoista hattujenheiluttelua. Lapsilla tosin oli vähän vaikeuksia pysyä mukana rytmissä ja seurata liikeratoja, mutta olipahan ne melko söpöjä. Otin esityksestä lyhyen videopätkän, jonka laitan myöhemmin nettiin teidän ihmeteltäväksi.


Tässä on majatalomme ulkoa päin. Huone oli kolmannessa kerroksessa, julkisivun puoleisella laidalla. Melkoisen hieno vanha rakennus, eikös vain?

Hattutansseilun jälkeen olikin hyvä aika nauttia illallista. Kylpylämajatalojen tyyliin ateria oli vivaihteikas ja runsas. Erityisesti rapu oli todella maukasta.


Illallisen jälkeen rentoilua huoneessa ja paikallisen oluen ja kirsikka-alkomahoolin nauttimista.

Alla on näkymä huoneen ikkunasta kylä läpi virtaavalle joelle. Seuraavassa artikkelissa kirjoittelen sitten miltä paikka näyttää päiväsaikaan ja retkestä läheisille hopeakaivoksille.

Mainokset

6 vastausta to “Ginzan onsen: aikahyppy Taisho-ajalle”

 1. Siiri 20.01.2014 klo 01:07 #

  Entisenä yamagatalaisena oon innoissani, kun Japanin-kotini pääsee tälleen parrasvaloihin. 😀 Empiiristen tutkimusteni perusteella ei oo Japanissa paikkaa parempaa. Vaikka yamagatalaiset onsenit onkin monet vähän turhan kuumia omaan makuuni. Niin ja toi hattujenheiluttelu on Yamagatan ylpeys hanagasa odori! Elokuun korvalla sitä biisiä saa kuunnella kaikkien ostospaikkojen kaiuttimista kyllästymiseen saakka.

  • Tatu 20.01.2014 klo 01:30 #

   Jep, näin on näppylät. Hattuheiluttelun videoartikkelissa on tarkoitus kertoa siitä tarkemmin. 🙂

   Tämä olikin blogin ensimmäinen artikkeli Yamagatasta… toivottavasti ei viimeinen.

 2. Lotta 21.01.2014 klo 00:06 #

  Oih, miten hurmaava rakennus! Ihan tuli Henkien Kätkemä mieleen.

  • Tatu 21.01.2014 klo 00:27 #

   Ei mikään ihme, koska kuulemma paikka on ollut ko. animaation inspiraationa.

   …tosin täytyy sanoa että monet muut paikat väittävät samaa. Voivathan ne periaatteessa kaikki olla oikeassa. 🙂

 3. äiti 21.01.2014 klo 18:59 #

  Aivan ihana tunnelma! Voin kuvitella että tuolla jos missä sielu lepää…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hanagasa tanssia | Tatu @ nihon - 16.02.2014

  […] video Hanagasa tanssista Ginzan onsenin sillan päällä. Pikkupoika ei oikeen pysy tahdissa, mutta on […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: