Kamakura-kan

20 touko

Yokoten kaupunki Akitan prefektuurissa lienee kaikista kuuluisin helmikuussa vuosittain pidettävästä Kamakura-festivaalista. Nimen festivaali saa lumesta rakennetusta iglumaisesta rakennelmasta, Kamakurasta. Sen perällä on vesijumaluuden alttari, jonka äärellä rukoillaan runsasta satoa, suojaa tulipaloilta, menestystä koulussa yms.

Kamakura-kan, pienen pieni Kamakuramuseo, on Yokoten kaupungintalon yhteydessä ja käsittää lähinnä muutaman huoneen, joissa kerrotaan festivaalista, kamakurien rakentamisesta ja perinteen historiasta. Informaatio on täysin japaniksi. Museon mielenkiintoisin osa on huone, jonka lämpötila pidetään vuoden ympäri alhaisena ja se sisältää yhden ison kamakuran ja muutaman pienemmän. Näin kamakuran sisällä voi käydä milloin vain, vaikka kuuman keskikesän aikana.

Itse festivaalin aikana lapset ja joskus aikuisetkin tarjoavat ympäri kaupunkia olevissa kamakurissa amazakea ja mochia. Lisäksi tarjolla on tyypillistä festariruokaa myyviä kojuja. Lisäksi festarin aikana on tapana rakentaa mini-kamakuria kynttilöillä, erityisesti Yokote-joen rannoille.

Museon ”jääkaappihuoneessa” on iso ikkuna minkä ansiosta vierailijat voivat ottaa kuvia toisistaan, ilman että kameraa tarvitsee ottaa mukaan sisään huurtumisen tai rikkoutumisen pelossa. Viereisessä myymälässä on tarjolla snäksejä ja matkamuistoja. Ostin pikkuisen kamamuran piristämään pöytää.

Mainokset

Yksi vastaus to “Kamakura-kan”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kamakura festivaali | Tatu @ nihon - 04.03.2015

    […] Yokoten kaupungissa Akitan prefektuurissa on joku talvi mielenkiintoinen festivaali. Vuoden lumisimpaan aikaan eri puolille kaupunkia rakennetaan eräänlaisia lumesta tehtyjä majoja nimeltään ”kamakura” (kuulostaa suomeksi hieman hassulta). Ikää tapahtumalla sanotaan olevan jo 400 vuotta. Kamakurat ovat itse asiassa erään vesijumaluuden pyhäkköjä. Näitä lumikoppeja on pienistä alle puolimetrisistä suuriin ns. standardikokoisiin, joiden korkeus on 3 metriä. Ne rakennetaan kasaamalla lunta sylinterimäisen muotin sisään ja tamppaamalla se tiiviiksi. Tämän jälkeen kasaan kaiverretaan sisään onkalo ja katto muotoillaan pyöreäksi. Jos ei satu paikanpäälle juuri festivaalin aikaan, niin kaupungissa on kamakurien oma museo, josta kirjoittelin aikaisemmin. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: